top of page
Kübra Tüne Güven

Barselona Alışveriş Rehberi

Barselona Alışveriş Rehberi yazımızda, Barselona şehrinden kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz bazı hediyelik ve hatıra eşyalarını özetlemeye çalıştık, yiyecek-içecek içerikli hediyeleri de unutmadık tabi :)


Et Ürünleri



İlk maddemiz domuz eti yiyen gezginler için. İspanya, bilindiği üzere bir domuz cennetidir. Domuz etinin en özel işlenmiş halleri, tüm şehirlerinde olduğu gibi Barselona'nın da tüm restoran ve kafelerinde bulunur. Jabugo ham, Chorizo gibi ürünler bahsi geçen et ürünlerine örnek olabilir, domuz eti yiyen sevdiklerinize hediye götürebilirsiniz.


Espardenyes


Moda severleri buraya alalım. Katalonya ve Valencia bölgelerinin meşhur ayakkabısı Espardenyes, Barselona şehrinde adını bildiğiniz mağazalardan tutun (Zara gibi) hediyelik eşya dükkanlarına kadar her yerde bulabileceğiniz yöresel bir ayakkabı. Bize sorarsanız yaz mevsimi için oldukça kullanışlı, rahat ve şık bir ayakkabı.


Turrón



Tatlı seven gezginleri en çok sevindirecek Barselona Alışveriş Rehberi maddesi olabilir. Bal, şeker, yumurta beyazı ve badem(veya fındık, fıstık) ile yapılan bir çeşit nuga olan bu tatlı, İspanya'nın özgün tatlılarından biri. Güzel bir paket satın alıp evinize ve sevdiklerinize götürebilirsiniz.


FC Barcelona forma/tişörtleri



Futbol tutkunları için şüphesiz Barselona, ziyaret edilmesi gereken bir şehir. Barselona Gezilecek Yerler yazımızda bahsettiğimiz üzere Nou Camp Stadyumu müzesinden veya şehrin herhangi bir hediyelikçisinden bulabileceğiniz bu formalar ve tişörtler, futbol tutkunları için en ideal hediyelik olacak.


Cava


Bir çeşit köpüklü şarap olan ve Kataonya'ya özgü olan bu içecek, şampanyayı andırır. Fransızlar ve Katalonlar bu içkiyi şampanyadan daha fazla tüketiyor. Bir şişe alıp evinize veya sevdiklerinize güzel bir Katalonya anısı götürebilirsiniz.


Caganer



Barselona Alışveriş Rehberi yazımızın en garip maddesine geldik sanırım :) "Sıçan adam" figürü olarak tanımlanabilecek bu Caganer figürleri, tüm insanların eşitliğini (aynı ihtiyaçlara sahip olduğunu) sembolize ediyormuş. Zaten Barselona sokaklarında gezerken bolca örneğini göreceksiniz. Siyasetçilerden sanatçılara kadar bir çok ünlü karakterin Caganet figürü var, zevkinize göre seçebilirsiniz :) Başka hiç bir yerde bulamayacağınız bir Katalonya hediyeliğidir.


Sangria


İspanya'nın bütün şehirleri için bu hediyeliği önereceğiz sanırım :) Evde rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz elbette fakat, İspanya'ya özgü bir içecek olduğundan ve sunumu çok şık kutularda yapıldığından, çok iyi bir hediyelik olabilir fikrimizce.






Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page