top of page
Kübra Tüne Güven

Barselona Festival ve Etkinlikler

İspanya’nın güzel şehri Barselona’ya Ne Zaman Gidilir diye düşünüyorsanız, size Barselona Festival ve Etkinlikler listemizle yardımcı olmaya çalışalım. Barselona, iklim açısından sıkıntılı bir şehir değil, dolayısıyla aslında yılın her zamanı gidilebilir. Ama iklim açısından en ideal zamanı soruyorsanız şöyle yardımcı olalım. Yaz ayları şehir oldukça sıcak oluyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları deniz tatiline geliyorsanız iyi bir tercih olabilir, fakat kültürel tur için biz tercih etmezdik. Mart sonlarından başlayıp Nisan ve Mayıs aylarıyla devam eden ilkbahar ayları bize göre bu şehri ziyaret etmek için en uygun zaman. Şimdi biraz da şehrin özel zamanlarından bahsedelim.


Seyahatinizi bir festivale denk getirmek isterseniz Barselona’ya Ne Zaman Gidilir?


Ocak

Dia De Los Reyes Magos (Kings’ Day)

Üç kralın dönüşünü kutlamak ve yılbaşı kutlamalarına ara vermeden devam etmek istiyorsanız, Ocak ayının başlarında (5-6 Ocak civarı) Barselona’ya uğramalısınız. Şehrin en büyük yeni yıl yürüyüşü bu etkinlikte yapılıyor ve insanlar birbirlerine hediyeler dağıtıyor. Christmas zamanını kaçırdıysanız geç kalmış sayılmazsınız.


Şubat

The Calçotada

Yeşil soğan festivali denebilir Bazen hasat zamanları değiştiği için Mart ayına denk geliyormuş, fakat genelde Şubat ayında yapılıyor.

Şubat/Mart

The Carnival

Şubat sonu Mart başı düzenlenen ve Rio festivallerine yaklaşacak kadar coşkulu geçen bu karnavalda sokaklarda danslar, yürüyüşler ve eğlenceler bulacaksınız. Eğer vaktinizi uydurabiliyorsanız kesinlikle katılmalısınız.


Mart

Festa de Sant Medir (Candy Festival)

Benim gibi tatlı seven biriyseniz kaçırmayın. Sokaklarda bedava tatlılar dağıtılıyor diyelim, gerisini hayal edin.


Nisan

Feria de Abril

Aslında orijinali Seville’da olan bu festival, bir hafta süren bir flemenko festivali. Nisan ayında Barselona’da düzenlenen festivalde at sürme etkinliklerinden dans şovlarına kadar bir çok atraksiyon bulabilirsiniz.


Mayıs

Formula One Spanish Grand Prix

Konuyla ilgili yorum yapmama gerek yok diye düşünüyorum Formula 1 tutkunları, biletleri Mayıs ayına alsın.


Haziran

Fiesta Mayor de la Barceloneta

Harika bir yaz etkinliği! En güzel süslenen sokakların ödül almasından tutun, maskeli yürüyüşlere, açık hava partilerine kadar, harika bir festival sizi bekliyor. Yazın gezmeyi sevenlerdenseniz kaçırmayın.

Sonar Festival

3 Gün 3 Gece elektronik müzik şenliğini kafam kaldırır diyen genç gezginler için harika bir müzik festivali :)


Temmuz

Monegros

Barselona’nın hemen dışında gerçekleşen, oldukça yüksek katılımı olan (40000’den fazla) elektronik müzik festivali.

Montjuic de Nit

Temmuz ayı içerisinde bir gece yapılan festival, Montjuic tepesinde kısa filmler, ışık oyunları ve havai fişek şovlarıyla dolu bir eğlence vadediyor. Tarihi denk geliyorsa kaçırmayın.


Ağustos

Circuit Festival Barcelona

Dünyanın en büyük LGBTİ aktivitelerinden biri olan festival, onur yürüyüşü sonrası kutlamalar, eşitlik söylemleri ve aktiviteleri ve eğlenceleri ile Barselona’nın en iyi aktivitelerinden biri olma ayrıcalığını elinde tutuyor.


Eylül

Fiesta de la Mercè

Barselona şehrinin koruyucusunu kutlamak için yapılan festivalde, yürüyüşler, partiler ve ışık şovlarıyla dolu sokaklar bulabilirsiniz.


Ekim

In-Edit Beefeater

Sokaklarda amatör grupların harika şarkılarını dinleyebileceğiniz müzik festivali. Her sene farklı yerlerde yapıldığından gitmeye niyetiniz varsa mutlaka lokasyonunu kontrol edin.


Kasım

Manga Fair Barcelona

Barselona’ya da gitsem çizgimden vazgeçmem diyen “nerd” gezginlerimizi buraya bekleriz :)


Aralık

New Year’s Eve

Bütün çok uluslu şehirlerde olduğu gibi Barselona’da da yılbaşı yüzlerce farklı etkinlik seçeneğiyle kutlanıyor. Yılın en güzel zamanlarından olan yeni yıla, bu güzel şehirde girmeyi deneyin. Şimdiden keyifli seyahatler!


Seyahatinizi resmi tatile denk getirmek isterseniz Barselona’ya Ne Zaman Gidilir?


1 Ocak— New Year’s Day

2 Ocak— New Year’s Day

6 Ocak— Epiphany

14 Nisan— Good Friday

1 Mayıs— Labor Day

15 Ağustos— Assumption of Mary

12 Ekim— Hispanic Day

1 Kasım— All Saints’ Day

6 Aralık— Constitution Day

8 Aralık— Immaculate Conseption

25 Aralık— Christmas

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page