top of page
Kübra Tüne Güven

Barselona Konaklama

Barselona Konaklama yazımızda, Barselona şehrinde kalmayı planlayan gezginler için öneriler ve fikirlerimizi sunmaya çalışacağız. Barselona, her ne kadar Avrupa'ya göre çok pahalı bir şehir olmasa da, Euro para birimini kullandığından ve turistik bir şehir olduğundan, otel fiyatları bize hatrı sayılır miktarda pahalı gelebilir. Öncelikli önerimiz, otelinizi gidiş tarihinizden mümkün olduğu kadar önce rezerve etmenizdir. Biz otel araştırması yaparken, 4-5 ay kadar önce ucuz sayılabilecek otellerin fiyatları, seyahatimiz yaklaşınca uçup gitmişti bile.

Otel seçerken iki temel kriterimiz olacak, bunlardan biri bütçe, diğeri ise lokasyon.



Bütçe açısından Konaklama önerileri


Barselona, düşük bütçeyle seyahat etmek isteyen gezginler için, geniş bir hostel ve B&B seçenek yelpazesi sunuyor. Gecelik ücreti kişi başı 20-30 Euro civarında, merkeze yakın hosteller bulabilirsiniz, fakat haliyle odalar çok kişilik olacaktır. Eğer hostelde kalamam diyenlerdenseniz, en az gecelik 50 Euro gözden çıkarmanız gerekecektir. Ayrıca lokasyon başlığımızda da bahsedeceğimiz üzere, çok uygun fiyatlı oteller merkeze uzak olabilir. Bununla birlikte Barselona'yı ziyaret edeceğiniz tarih de bütçe açısından çok önemli. İlkbahar aylarında Barselona çok keyifli bir şehir, fakat fiyatlar da doğru orantılı olarak artıyor. Bütçeniz kısıtlıysa tarih olarak sonbahar-kış aylarını tercih edebilirsiniz. Biz, merkezde 2 yıldızlı bir otelde kalmayı tercih ettik, otelin adı Hotel Marvi idi. Mart ayında kaldığımız otelin 4 geceliğine 2 kişi 366 Euro ödedik. Otel konfor açısından ortalamaydı, yalnızca koridorlardaki boya kokusu, resepsiyondaki çalışanların suratsızlığı ve oda duvarlarının aşırı ses geçirir oluşu bizi biraz rahatsız etti. Bu saydıklarım dışında herhangi bir sorun yaşamadık.


Lokasyon açısından Konaklama önerileri


Lokasyon olarak iyi bir otel seçmek istiyorsanız, ilk bakmanız gereken otelinizin metro istasyonuna olan uzaklığı. Şehir merkezine (Katalonya meydanı) uzaklığından önce, şehri yürüyerek gezemeyeceğiniz için, ilk olarak merkezi bir metro hattına yakın olmanız çok önemli. Eğer oteliniz metro yanındaysa, hele de HOLA BCN kartınız varsa, zaten istediğiniz her yere hızla ve kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında, oteliniz La Rambla caddesine, Katalonya meydanına veya Espana meydanına yakın mesafede ise, yürüme mesafesinde oldukça fazla turist atraksiyonu göreceksiniz demektir. Bizim yukarıda bahsettiğimiz otelimiz Hotel Marvi, lokasyon açısından kusursuz bir yerdeydi. Katalonya meydanına bir durak mesafedeki Universitat durağının hemen çıkışında yer alan otelimiz sayesinde, gece gündüz, atraksiyonlara oldukça kolay ulaşabildik.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commenti

Impossibile caricare i commenti
Si è verificato un problema tecnico. Prova a riconnetterti o ad aggiornare la pagina.
bottom of page