top of page
Kübra Tüne Güven

Barselona Ulaşım Rehberi

Barselona Ulaşım Rehberi yazımızda, İspanya'nın en renkli ve canlı şehri Barselona'nın toplu taşıma hatlarından ve gezginler için fiyatı uygun ulaşım seçeneklerinden bahsedeceğiz. Öncelikle Türkiye'den Barselona şehrine ulaşım ile başlayalım.


Barselona Şehrine Ulaşım


Barselona, turistler için oldukça popüler bir destinasyon olduğundan istediğiniz zaman Barcelona International Airport (BCN) havalimanına uçak bulabilirsiniz. Türkiye'den gidecekler için aktarmasız uçuşlar yalnızca İstanbul'dan yapılır, fakat Türkiye'nin her şehrinden İstanbul aktarmalı olarak uçuş bulabilirsiniz.

Uçak biletiniz Barselona'ya değil de İspanya'nın başka bir şehrine, örneğin oldukça popüler bir diğer seçenek olan Madrid'e ise, tren biletlerinizi 2 ay önceden internet üzerinden almanızı öneririz, zira tren biletleri, uçak bileti gibi zamanı yaklaştıkça fiyatı yükselen bir ulaşım biçimi. Madrid- Barselona arası tren biletini her saat için bulabilirsiniz, yalnız hızlı tren olduğundan ve konforundan dolayı çok ucuz bir seçenek olmayacaktır, bilginiz olsun.


Barselona Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Barselona Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için birden fazla seçeneğiniz var, aşağıda bu seçenekleri kısaca özetlemeye çalıştık.

Otobüs:

Aero Bus isimli, havalimanının T1 ve T2 terminallerinden kalkan iki hatlı bir otobüstür. Yolcularını Barselona havalimanından Katalunya Meydanı'na götürür. Bir kişilik bilet 5.9 Euro olup, güncel fiyatlar bu sayfadan bulunabilir.

Tren: Bu seçenek yalnız havalimanının Terminal-2 kısmında yer alır. Durağın adı Aeropuerto olup, tren sıklığı yarım saatte birdir. Eğer trenle gitmeyi tercih ettiyseniz, metro duraklarına ulaşabileceğiniz Barcelona Sants, Passeig de Gracia veya Clot duraklarından birinde inmelisiniz. Ücret 4 Euro civarındadır.

Metro: Bizim tercih ettiğimiz ulaşım biçimi olup hattın adı L9 Sud hattıdır. Havalimanının hem Terminal-1 hem Terminal-2 kısımlarında durak bulabilirsiniz. Bir biniş ücreti 4.5 Euro'dur, fakat HOLA BCN kartı metro hatlarında geçtiği gibi havalimanı metrosunda da geçer. Size bu kart hakkında bilgi verelim.

HOLA BCN:2,3,4 ve 5 günlük turist ulaşım kartları olup, tüm metro ve otobüs hatlarında (özel hatlar ve füniküler hariç) geçerliliği olan karttır. Biz Barselona'da 4 gün geçirdiğimizden 4 günlük kart satın aldık, diyebiliriz ki fiyatının hakkını fazlasıyla verdi. Başta size fiyatlar pahalı gelebilir ama unutmayın, kartınız yoksa yalnızca havalimanına gidiş-dönüş biletine 9 euro vermeniz gerekecek. Fiyatları aşağıdaki gibi:

2 günlük HOLA BCN! : 14.5 Euro

3 günlük HOLA BCN! : 21.2 Euro

4 günlük HOLA BCN! : 27.5 Euro

5 günlük HOLA BCN! : 33.7 Euro


Barselona Şehir İçi Ulaşım


Barselona, şehir içi ulaşım açısından kendini oldukça geliştirmiş bir şehir. Her sene biraz daha geliştirilen metro hattı, tramvay ve otobüsleriyle şehrin istediğiniz her köşesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Size yukarıda anlattığımız HOLA BCN kartından aldıysanız, şehir içi ulaşımda istediğiniz kadar metro ve otobüs kullanabilirsiniz. Şehir küçük bir Avrupa şehri olmadığından ne yazık ki yürüyerek şehrin tüm atraksiyonlarını gezemezsiniz. Bununla birlikte, HOLA BCN ulaşım kartının geçmediği bazı hatlar var ne yazık ki. Tibidabo ve Montjuic gibi füniküler hattıyla çıkabileceğiniz yerlere ulaşımda bu kartı kullanamıyorsunuz. Turist atraksiyonlarına ulaşım detaylarını Barselona Gezilecek Yerler yazımızda verdik, burada da şehrin metro haritasını bulabilirsiniz.

İyi gezmeler!






Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page