top of page
Kübra Tüne Güven

Barselona Yeme-İçme

İspanya yemek konusunu ciddiye alan ülkelerden biri, Barselona’da ise İspanyol yemeklerinin en iyi örneklerini bulmanız mümkün. Barselona Yeme-İçme listemizde size Katalonya ve İspanyol mutfağının özgün mutfağından ve meşhur yemek pazarlarından bahsedeceğiz.


Paella



İspanya ile ilgili araştırma yaptıysanız adını mutlaka duymuşsunuzdur. Temel olarak bakıldığında sebzeli ve soslu pilavı hatırlatan bu meşhur yemeğin deniz ürünleri, tavşan, tavuk ve vegan seçenekleri mevcut. Fakat en çok karşınıza çıkacak olan çeşidi deniz ürünleri olacak. Biz tavuklusunu yedik, oldukça lezzetliydi. Çok hoşunuza gitmese bile gitmişken mutlaka denemelisiniz. Barselona’da en iyi duraklarından biri Restaurante Arume, uğramayı ihmal etmeyin.


Tapas




Aslında bir yemeğin değil bir kültürün adı Tapas. Uzun zaman önce içkilerinin içine sinek kaçmasın diye ufak tabaklarla kapatan İspanyollar, daha sonra bu tabaklara atıştırmalıklar koymaya başlamış. Şu anda adım başı bulabileceğiniz Tapas restoranlarla bu geleneği epey geliştiren Barselona’da ise meşhur tapas barlarında, mezelerin tadını çıkarabilirsiniz. Ama tapas dedikleri bizim mezeler kadar lezzetli gelir mi size, onu bilemeyiz Fakat Barselona Yeme-İçme listesinin en önemli maddesi belki de, zira mutlaka deneyeceksiniz. Genelde deniz ürünlerinden oluşuyor fakat farklı seçenekler de mevcut, her şeyde çok sarımsak var, yemeden önce dikkatli olun.


Pa amb Tomaquet


Gittiğiniz her restoranda, her tapas barda karşınıza çıkacak olan, benim ayıla bayıla yediğim ama aslında çok da özellikli olmayan bir ekmek. Aslında şöyle söylemek lazım, bildiğimiz ekmeğin üstüne (bazı yerlerde kızarmış ekmek, bazı yerlerde normal) az sarımsaklı bir domates ezmesi sürüyorlar ve üzerine zeytinyağı gezdiriyorlar. Kişisel fikrimce çok lezzetli.


Botifarra amb mongetes


Izgara sosis ve fasulyeden yapılan bir Katalonya yemeği. Üstüne lezzetli bir sarımsak sos dökülerek servis ediliyor.


Calamars a la Romana


Kalamar halkaları olarak bildiğimiz yemek. Katalonya’da ve İspanya’nın genelinde deniz ürünlerinin çok önemli olduğunu söylemiş miydik?


Fricando


Aslında etli ve sebzeli yahni olduğu için damak tadımıza uygun olan bu yemeğin görüntüsü gerçekten çok itici. Ama Barselona’nın yerlilerinin en çok tercih ettiği yemeklerden, görüntüye aldanmayıp deneyebilirsiniz.


Carn Arrebossada


Görüntü olarak pişmiş kıymayı andıran ve et ya da tavukla yapılan parçalanmış et. Denenebilir.


Peix a la plancha


Damak tadımıza uygun bir deniz ürünü, nihayet! Temel olarak ızgara balık anlamına gelen yemeği bir çok restoranda bulabilir ve gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.


Mandonguilles




Sizi mutlu edecek bir başka yemek: Soslu köfte. Şekil olarak İsveç köftesine benzer, tadı ise hiç fena değil. Değişiklikten hoşlanmayanlar için uygun bir ana yemek seçeneği.


Mel i Mato


Geldik işin lezzetli kısmına: Katalonya tatlıları! Mel i Mato, keçi veya inek sütünden elde edilen tuzsuz bir peynir çeşidinin üzerine bal dökülerek servis edilen meşhur bir tatlı. Genelde serviste üzerine ceviz de koyuyorlar. Denemelisiniz.


Flam


Görünüş itibariyle Krem Karamel’i andıran meşhur Katalonya tatlısı. Tatlı hamurun üstüne karamel sosu, daha ne isteyebilirsiniz ki?


Leche Frita (Fried Milk)


İspanya’ya özgü müthiş bir tatlı. Mısır unu ve şekerle karıştırılan sütün tavada kızartılmasıyla yapılan bu muhteşem tatlı bizim favorimiz. Kendim gibi tatlı aşıklarına kesinlikle öneriyorum.


Sangria




Barselona Yeme-İçme listemizin son maddesi: Bir İspanyol içkisi olan Sangria, fikrimce İspanya’ya gitmek için yeterli sebeptir :) Meyveli bir şarap kokteyli olup buzla ve meyve parçalarıyla servis edilir. Çok pahalı restoranlarda içmenize hiç gerek yok, ortalamanın üstü mekanlarda bir sürahisini (1 lt) 7-8 Euro’ya rahatlıkla bulabilirsiniz. Alkol ile sorunu olmayan gezginler için denenmeden gelinmemesi gereken bir içecek.



28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page