top of page
Kübra Tüne Güven

Belfast Alışveriş Rehberi

Kuzey İrlanda’nın başkenti ve en büyük şehri Belfast içerisinde satın alabileceğiniz hediyelikler, genelde ya Kuzey İrlanda’ya, ya Birleşik Krallık’a ya da İrlanda Cumhuriyetine özgü eşyalar oluyor. Biz de Belfast Alışveriş Rehberi yazımızda bu hediyeliklerden bahsetmeye çalışalım.


Irish Cream




İrlanda’nın içkisi olan ve en bilindik markası Bailey’s olan Irish cream, alkollü ve kremalı bir içecek. Biz gerçekten inanılmaz beğendik ve kocaman bir şişe aldık evimize. Eğer hediyelik almadan önce tadına bakmak istiyorum derseniz Belfast merkezde yer alan The Crown Bar- Liquor Store’a mutlaka uğramalısınız. Victorian dönemine ait mimarisi ile harika bir pub, İrlanda içkilerini denemeniz için harika bir mekan.


Irish Soda Farl


Boğazına düşkün gezginler için, bazlamaya benzeyen bu hamur işi, İrlanda’da rahatlıkla bulabileceğiniz ve beğenirseniz eve ve sevdiklerinize götürebileceğiniz bir hediyelik.


Titanic Souvenirs


Açıkça anlayacağınız üzere Belfast şehrinin en meşhur turist atraksiyonu Titanic Müzesi. Meşhur gemi Titanic’in ilk yapılma döneminden orada çalışan işçilerin hayatlarına, geminin yola çıkışından batışına ve sonrasına kadar her detayı öğrenebileceğiniz Titanic Müzesi, aynı zamanda bir shop’a da sahip. Müzenin shop’unda otantik Titanic hediyelikleri bulunuyor, büyük posterler, denizci şapkaları, bardaklar ve daha bir çok ürün. Bunlar Belfast’tan dönerken iyi bir hediye olabilir, fakat fiyatları çok ucuz değildir. Demedi demeyin.


Cam tasarım ürünleri


Belfast City Hall binasının pencerelerinden de anlayabileceğiniz üzere şehirde cam tasarımı da önemli bir kültür ve oldukça eskilere dayanıyor. Tasarım ürünlerinden kendinize veya sevdiklerinize bir parça beğenerek satın alabilirsiniz.


Irish sea salt


Atlantic İrlanda deniz tuzundan bir paket alıp götürün, size gezinizi hatırlatacak.


Tekstil ürünleri


Titanic müzesine giderseniz göreceksiniz, bu şehirde tekstil çok önemli bir sektör. Belfast eskiden Linenopolis olarak anılıyormuş ve Titanic’in lüks kumaş ürünleri burada üretiliyormuş. Şehirden güzel bir masa örtüsü, bir sofra bezi veya peçete seti alabilir ve kendinizi ya da sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.



Bu bahsi geçen şehre veya ülkeye özgü hediyelikler dışında, ben gidip alışveriş yapacağım, gezip dolaşacağım derseniz, bu konuda iki önerimiz olacak. Belfast Alışveriş Rehberi listesinde bahsetmeden geçilemeyecek Victoria Square, bunların ilki. Büyük bir alışveriş merkezi olan Victoria Square, hem yerlilerin hem de turistlerin odak noktalarından bir tanesi. İkinci önerim ise benim gibi gıda marketi tutkunları için. Kocaman ve binlerce çeşidin olduğu bir gıda pazarı görmek isterseniz, yalnızca hafta sonları açık olan St. George’s Market’a uğramadan gelmeyin. Hem dış hem iç görüntüsü muazzam olan bu kapalı pazar, ne yazık ki hafta içleri kapalı.



23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page