top of page
Kübra Tüne Güven

Belfast Gezilecek Yerler

Kuzey İrlanda’nın en büyük şehri olan Belfast, adı Dublin kadar anılmasa da oldukça fazla atraksiyona sahip bir şehir. Her ne kadar hemen hemen tüm şehri dolaşmanız için iki gün size yetecek olsa da, Belfast Gezilecek Yerler listemizdeki maddeleri bir bir dolaşın deriz, İrlanda’nın tadını çıkarın!


Crumlin Road Gaol


Kuzey İrlanda’nın en meşhur hapishanesi. 1990’lı senelerde kullanılmamaya başlamış. Daha öncesinde ise idamların yapıldığı bir hapishaneymiş. Belfast Gezilecek Yerler diye araştırdığınızda muhtemelen ilk karşınıza çıkan atraksiyon olacak, buna rağmen bizi çok etkilemedi. Tarihi Sinop Cezaevini gezmiş insanlar olarak hapishane kültürü bize çok yabancı olmadığından, abartıldığı kadar ilginç bir şey göremedik. Yalnız idamların gerçekleştiği odada bulunmak ve ölenlerin hikayelerini dinlemek enteresandı. Kısacası evet kesin gidilmeli ama beklentinizi bizim kadar yüksek tutmayın. Not: Giriş kişi başı 9 sterlin idi, tur rehberi tatlı bir insan fakat İrlanda aksanı İngilizceyi çok iyi bilen insanlar için bile anlaması zor olabiliyor, gitmeden önce ne olur ne olmaz kendiniz de biraz bilgi edinmelisiniz :)


Titanic Belfast Museum




Belfast Gezilecek Yerler listesinin en meşhur ve olmazsa olmaz etkinliği, Titanic müzesi. Titanic’in hikayesini bilmeyen, Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’lu filmini izlemeyen kalmamıştır muhtemelen. Bu hikayesini defalarca dinlediğiniz gemi Belfast’ta yapılmış. Müze içerisinde geminin yapıldığı senelerde Kuzey İrlanda’nın sosyal ve ekonomik durumundan, geminin yapım aşamasına, çalışan işçilerden geminin demir alıp kalkışına kadar tüm detaylar mevcut. Girişi yetişkin 17.5, öğrenci 12.5 sterlin, fiyatlara müzenin hemen yanında yer alan SS Nomadic gemisini gezmek de dahil. Fiyata değer mi diye sorarsanız, müzenin içinde uzun zaman geçireceğiniz ve şehrin en önemli etkinliği bu olduğu için değer, fakat bir müze için çok pahalı kabul ediyoruz.


SS Nomadic




Titanic’e ek olarak düzenlenen yukarıda bahsettiğimiz kardeş gemi. Müzenin hemen önünde bulunuyor. Bileti aldığınızda direk giriş yapabilirsiniz. Bazen düğünler ve etkinlikler düzenlendiğinden ziyarete kapalı olabiliyor.


HMS Caroline




I. Dünya savaşını görmüş ve savaş karargahı olarak kullanılmış bu gemi, Titanic Quarter içerisinde yer alıyor fakat 2016 Ekim-2017 (Bahar) arasında bakımda olduğundan biz göremedik ne yazık ki.


City Hall




Her şehirde olan sembol niteliğindeki Parlemento binası. Biz Belfast şehrine yılbaşı zamanında gittik ve bu binanın ışıklandırması ve süslemesi karşısında büyülendik. Gece harika görünüyor. Ayrıca bahçesinde şehrin en büyük Christmas pazarı kuruluyor ama tam Christmas günü (25 Aralık) kaldırdıkları için biz ne yazık ki gezemedik.


Ulster Museum


Sanat ve Tarih Müzesi, hemen merkezde yer alıyor, meraklıları ziyaret edebilir.


St. George’s Market


Dışı da içi de birbirinden güzel olan kapalı pazar. Çok geniş bir pazar ve içeride gıda marketinden hediyelik eşya stantlarına kadar her şey oluyor. Fakat ne yazık ki bu güzel pazar yalnızca hafta sonları açık. Seyahatiniz hafta içine denk gelirse yalnız güzel binasını görebilirsiniz.


W5


Titanic Müzesine çok yakın konumda bulunan bir çocuk bilim müzesi. İçerisi oldukça eğlenceli görünmekle birlikte, çocuklu gezginlere hitap ediyor. Biz neredeyse dayanamayıp girecektik fakat sırada çocuksuz tek bir insan olmadığını görünce vazgeçtik Yılbaşı zamanı da içeride çok eğlenceli aktiviteler düzenleniyor, çocuğunuzla iyi vakit geçirdikten sonra giriş katındaki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.


Grand Opera House


Büyük otobüs durağının hemen karşısında, merkezde yer alan bu güzel binaya, opera izlemek niyetiniz yoksa da uğramalısınız. Yılbaşı zamanı Cindirella oynanıyordu ve çok eğlenceli görünüyordu doğrusu.


Cave Hill Country Park


Tırmanmak veya arabayla gitmek gerekiyor. Yürüyüşü sevmeyenler için çok uygun değil, rahat ayakkabılar giydiğinizden emin olun. Fakat manzarası nefis.


Stormont Estate and Parliament Buildings


Tarihi sergilerin düzenlendiği ve toplantı odalarının görülebileceği kompleks. Şehre gitmişken görmelisiniz.


Cathedral Quarter


Katedral çevresinde pub ve kafeler mevcut. Gece hayatıyla ilgilenenler için iyi bir mekan, mutlaka bir akşam uğrayın.


Botanic Gardens


Adı üstünde, botanik bahçesi. Doğaya ilgi duyan gezginler bir yürüyüş yapabilir.


Queen’s University


Şehrin en önemli üniversitesi. 1800lü yıllarda kurulmuş ve kampüsü gezmesi oldukça keyifli


Visit Belfast Welcome Center


Belfast Gezilecek Yerler listesinde yer alan tüm atraksiyonlar hakkında bilgi alabileceğiniz turist bilgi merkezi. City Hall’un hemen karşısında yer alan bu merkezde, şehir otobüs hatları, turlar ve turist atraksiyonlarıyla ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Eğer Belfast ziyaretiniz sırasında Dublin’e geçecekseniz veya Kuzey İrlanda turlarına katılacaksanız (Game Of Thrones meraklıları, özel tur var haberiniz olsun) bu merkezden bilgi alabilir veya rezervasyon yaptırabilirsiniz.


Peace Wall


Şehir merkezinden biraz uzak, ama yürüyerek gidilebilecek siyasi çizimlerle dolu duvar.


Falls Road


Otobüsle veya yürüyerek gezilebilecek tarihi ve eğlenceli yol.


Shankill Road


Siyasi çizimlerle dolu duvarların ve büyük bir mezarlığın yer aldığı yol. Peace Wall da burada bulunuyor.


St.Malachy’s Church


Mimarisi etkileyici küçük bir kilise. Meraklısı ziyaret edebilir.


Belfast Castle


Bahçesi çok güzel olan şehrin kalesi. Burada düğünler düzenleniyor, belki denk gelirsiniz.


Lyric Theatre


Tiyatro meraklıları ziyaret edebilir. Şık bir restoranı da bulunuyor.


Sir Thomas and Lady Dixon Park


Yürüyüş ve dinlenme için hoş olabilecek bir park.


St. Anne’s Cathedral


Şehrin büyük meşhur katedrali. Şehri gezerken zaten göreceksiniz diye düşünüyoruz çünkü yol üstüne denk geliyor. 8:10- 17:30 arası ibadet var, izleyebilirsiniz.


Albert Memorial Clock Tower


Prens Albert anısına dikilmiş anıt. Biz Titanic Quarter’dan şehir merkezine dönerken köprüden geçince karşımıza çıktı. Çok görkemli bir anıt olmamakla beraber görülebilir.





95 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page