top of page
Kübra Tüne Güven

Belfast Konaklama

Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast, gezip görmek ve konaklamak için oldukça keyifli bir şehir. Zira bize her türlü sterlin üzerinden olduğundan pahalı gelse de, diğer Birleşik Krallık şehirleriyle ve özellikle Londra ile kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlı kalıyor. Belfast Konaklama konusuna iki açıdan cevap vermek lazım, her zamanki gibi lokasyon ve ücretler üzerinden gideceğiz.

Lokasyon

Şehrin tamamını yürüyerek gezmek mümkün, size önerimiz Europa Buscentre otobüs merkezine yakın bir mesafede kalmanız. Çünkü hem şehir merkezinde olacaksınız, hem de eğer şehirden farklı bir yere ulaşmak isterseniz, özellikle Kuzey İrlanda turlarına veya Dublin’e günübirlik geçmek isterseniz, bu merkeze yakın olmanız sıkıntısızca hareket etmenizi sağlayacak. Europa Buscentre zaten şehrin tam merkezinde, Grand Opera House binasının karşısında yer alıyor. City Hall binasına buradan yürüyerek 1-2 dk içerisinde varmanız mümkün.

Belfast’ta Nerede Kalınır sorusuna lokasyon odaklı olarak bakıyorsanız zaten City Hall’a çok yakın olan ve şehrin bir başka popüler noktası olan yer ise Victoria caddesi. Eğer hostel veya B&B değil de büyük otellerden birini tercih edecekseniz Victoria Caddesine veya City Hall yakınlarına bakmanız gerekiyor çünkü tüm otel zincirleri hemen hemen buralarda toplanmış. Titanic Quarter kısmında da elbette lüks oteller mevcut, fakat tam merkezde yer almadığından lokasyon açısından tavsiye etmiyoruz.

Biz Holiday Inn City Centre isimli oteli tercih ettik. Şimdiden uyaralım, şehir gezerken CityMaps2go uygulamasını kullanan gezginler için, otelin yeri uygulamada yanlış işaretlenmiş. Otelin yeri işaretlenen noktaya 100-150 metre uzaklıkta ama biz uyarmış olalım. Otelimizin en güzel tarafı, City Hall binasına çok kısa sürede varmamız, Europa BusCentre binasının arka kapısının hemen 200 metre ilerisinde oluşumuz ve harika açık büfe kahvaltıydı elbette.


Otel ücretleri


Otel fiyatları tabi ki gittiğiniz mevsime ve tuttuğunuz otelin kalitesine göre değişecek, fakat şunu söyleyebiliriz ki, bütçeye önem vererek seyahat eden gezginler için şehir içinde çok çok ucuz fiyatlı hosteller bulmak mümkün. Genelde bulduğunuz otelin kahvaltısı olacaktır, çünkü adı üstünde şehirde bir sürü uygun fiyatlı B&B mevcut. Ama kahvaltı ne derece hoşunuza gider bilemeyeceğiz, zira genelde İngiliz kahvaltısı servis ediliyor. Biz Black Pudding ve sabahın köründe kuru fasülye olayına bir türlü alışamadık Fakat otel zinciri tercih ederseniz açık büfe kahvaltıdan dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz.

Biz harika kahvaltısı ve oldukça yeterli odalarıyla Holiday Inn City Centre otelinde kaldık. 27-30 Aralık 2016 aralığındaki 3 gece kaldığımız bu güzel otele kahvaltı dahil olarak 2 kişilik odaya 650 TL civarında bir ücret ödedik. Tahmin edebileceğiniz gibi bir Birleşik Krallık şehri için bu fiyat oldukça uygun kalıyor. Oteli de bütçesi ortalama olan tüm gezginlere tavsiye ediyoruz.



22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page