top of page
Harun Güven

Bergamo Alışveriş Rehberi

Bergamo, Milano’ya bağlı nispeten küçük bir semt. Biliyorsunuz ki Milano da dünyada modanın kalbinin attığı yer. Eğer ben yarım saatlik tren yolculuğunu çekemem, Milano’ya da gidemem ya da hazır buraya gelmişken buradan da bir şeyler alırım diyorsanız buyrun rehberimize o zaman. Alışveriş için mağazaları gezdiğinizde Milano’dan çok da farkı olmadığını göreceksiniz fiyatların. Özellikle Gezilecek Yerler rehberimizde de bahsettiğimiz Via XX Settembre caddesinde bulunan mağazalardaki fiyatlar ortalama üstü seviyesinde. Hem buradaki ürün çeşitliliğinin sizi tatmin edeceğini de zannetmiyorum. O yüzden klasik alışveriş tarzınızın dışına çıkarak Bergamo Alta’nın küçük cadde aralarında konuşlanmış tasarım mağazalarına girmenizi önerebiliriz. Buradaki çoğu mağazada, sahiplerinin tasarladığı canlı renklerde hazırlanmış, kış veya yaz kreasyonuna uygun seçenekler bulabilirsiniz. Bizim sizler için not aldığımız, gerçekten sıra dışı ve içten alışveriş mağazalarını size sıralayalım.




La Bottega di Nonna Betta


Herhalde Babaannenizin diktiği mi yoksa anneniz diktiği elbiseler gibi bir anlamı olmalı bu dükkanın. Çünkü pardösüleri, elbiseleri ve hırkalarıyla vitrininden o izlenimi veriyor zaten. Bu mağaza, kadınlar için güzel bir seçenek olabilir.


Asilo Mariuccia


Çocuk giyimi için güzel seçenekler sunan bir mağaza.


Angelo Mangili’s Deli


Şarap, şampanya ve diğer alkollü içecekler için bölgenin en iyi mağazasıdır.


Il Fornario, Panificio Messi ve Pasticceria Cavour


Hepsi ayrı ayrı güzel pastaneler. Yörede yaşayanlar kurabiye, tatlı ve şekerleme konusunda gerçekten çok şanslı. O zaman siz de bu ambiyansa katılın, göz zevkinize uygun kurabiyelerden tadın. Bu bölgenin en ünlü tatlısı olan Polenta e Osei’nin de bir tadına bakın. Sarı renkli olan ve bizim bir türlü tadına ısınamadığımız marzıpanla yapılan bu tatlı için yorumlarınızı bekliyoruz.


Gombito Antiques


Takı tasarımın yanı sıra antika ürünleri de içeren alışveriş seçeneği, havadar ve gezilesi mağazasıyla size güzel bir seçenek daha.

Latteria: Taze süt ve süt ürünlerini bulabileceğiniz şirin bir mağazadır.


Oriocenter


Biz öyle her şehirde AVM tanıtacak insanlar değiliz. Düşünsenize, İstanbul rehberi hazırlıyorsunuz, yok Cevahir’de indirim var, City’s de şu var diye ne siz zevk alırsınız, ne de biz. Bu alışveriş merkezini direk havaalanından geçiş olduğu ve ihtiyacınız olabilecek şeyleri karşılayabilme ihtimaliniz olabilir diye belirttim. Hani zorda kalırsınız diye. Özellikle gideceğim diye zorlamaya gerek yok. Oriocenter, Bergamo Havaalanının hemen karşısında…

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page