top of page
Harun Güven

Bergamo Yeme-İçme

Dağ eteğinde kurulmuş diğer Avrupa şehirleri gibi buranın da şarabı ve peyniri meşhur. Ama özellikle küçük fırınları ve tatlıcıları sizi şaşırtabilecek tatlar sunabiliyor. Bu yüzden vitrini sizi çeken dükkanlara girip kendinizi şaşırtmanızda fayda var.


Pizza


Güneyliler kadar iyi yapmasalar da sunumları ve lezzetleri ile burada da pizzadan vazgeçmeyin. Ristorante Pizzeria San Vigilio adlı mekan buranın en meşhur lokantası olmakla beraber, size Alp dağları manzarasıyla beraber çok güzel lezzetler de sunuyor. Buranın pizzasını denemeden geçmeyin. Restoran San Viglio bölgesinde, Bergamo Alta’dan 1 km uzaklıktadır. Eğer hem yiyeyim hem de gözüm doysun diyorsanız size Pizzeria Vesuvio’yu önerebiliriz. Pizzeria Vesuvio, Santa Caterina sokağın hemen sonunda bulunuyor.


Tatlı


Tiramisu’nun mucidi olan İtalyanların tatlı konusunda da ne kadar becerikli olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. İşte bu küçük kentte bile bu hünerlerini yansıtıyor İtalyanlar. Mesela i Pasticcioni adlı mekana gidelim. Bırakın cup cake’i, eğer sadece tatlı yemeği seviyorsanız burası gerçekten sizi tatmin edecekler. İlginç tasarımlı, rengarenk kekleri bu mütevazi dükkandan satın alabilir, afiyetle götürebilirsiniz. i Pasticcioni, Borgo San Leonardo Bölgesinde, daha önce bahsettiğimiz Via Broseta sokağın bir sokak arkasındaki San Lazarro sokağında. Peki waffle ya da şöyle güzel bir İtalyan dondurması ister misiniz? Bunun için sizi Gelaterie Lekka Lekka adlı mekana götürelim. Burada dondurmanın da, waffle’ın da, muffinin de iyisini yiyeceksiniz. Hem NBA yıldızlarının adını taşıyan özel meyve sularından da tadabilirsiniz. Amerikan tarzıyla dekore edilmiş bu dükkan, Borgo San Leonardo Bölgesinde, San Lazarro sokağın hemen yanından girebileceğiniz Via S. Bernardino sokağının sonunda. Ayrıca gezerken özellikle Citta Alta tarafında karşılaşacağınız küçük fırınlara girip tatlı deneyebilirsiniz.


Şarap


Avrupa’da dağ eteğinde olup da şarabı meşhur olmayan yer yok gibi. Bergamo da coğrafi şartları itibariyle şarabı meşhur olan kentlerden. Benim fikrime göre de İtalyan şarabı dünyanın en iyi şarabı olduğundan denemeye değer diyebiliriz. Bunun için Bergamo’da bulabileceğiniz en iyi mekan Le Iris adlı şarapevi. Şarap tadımı da, satın alıp eve götürme seçenekleriniz de bu mekanda mevcut. €20’dan başlayan fiyatlarla kaliteli şaraplar satın alabilirsiniz. Le Iris, Viale Vittoria Emanuelle II caddesinde, Monumento Al Partigiano’nun 400 metre ilerisinde, solda kalıyor

85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page