top of page
Kübra Tüne Güven

Brugge Alışveriş Rehberi

Belçika’nın estetik orta çağ şehri Brugge, mimarisiyle ve kanallarıyla meşhur olduğu kadar çikolatasıyla da meşhur. Tabi ki çikolatadan başlayacağız ve Brugge Alışveriş Rehberi yazımızda bu güzel şehirden satın alabileceğiniz özel hediyeliklerden bahsedeceğiz. Sevdiklerinizi veya kendinizi mutlu etmek istiyorsanız uzaklara bakmayın, Brugge’de hayatınızda yemediğiniz kalitede çikolatalar yiyecek ve biralar içeceksiniz. Başlayalım o halde.

Çikolata


Brugge Alışveriş Rehberi listesinin en başında tabi ki bu olacaktı: Dünyada en iyi çikolata yapan iki ülkeden birinin (Belçika ve İsviçre) en iyi yapıldığı şehirlerinden birindesiniz. Hediyelik almayacağım kararı vermiş dahi olsanız, buraya gelip de çikolata almamanız büyük bir hata olacaktır. Şehir içinde birçok kaliteli çikolata üreticisi var (Dumon Artisan Chocolatier, The Chocolate Line gibi) fakat ben size çok net bir öneri yapabilirim. Gezilecek Yerler yazımızda bahsettiğimiz bir Çikolata Müzesi vardı, Choco Story isminde. Brugge’e geldiyseniz bu müzeye muhakkak girin. Girdikten sonra içeride hangi çikolatanın damak tadınıza daha yakın olduğuyla ilgili harika testler yapacak ve kendinizi keşfedeceksiniz. Çıkarken müzenin shop kısmına uğrayın ve farklı kakao oranlarında ve çeşitlerde yüzlerce çeşit çikolatanın içinden size en uygun olanı seçin. Kişisel favorim karamel aromalı olup büyük bir şeffaf poşette satılan bozuk para boyutundaki gösterişsiz çikolatadır. Tadına doyamazsınız. Biz satın aldığımızda o kocaman paket 6 Euro idi, pek de pahalı sayılmaz. Bununla birlikte birine sürpriz yapmak veya yemeyip görüntüsünden faydalanmak isterseniz çok çeşitli şekil ve renklerde alabileceğiniz paketler mevcut. Bu müzeye girmeseniz dahi shop kısmından alışveriş yapmanızı öneririz.

Brugge şehri ve çikolata hakkında öyle çok konu ve çeşit var ki, bu çikolata rehberini farklı bir yazıya bırakıyor ve devam ediyoruz.

Bira


Bira içmekten zevk alıyorsanız doğru yerdesiniz, biranın yapıldığı yeri turlayabilir, kendinize ve sevdiklerinize hediye olarak satın alabilirsiniz (Havalimanı kısıtlamalarını unutmadan). Halve Maan Bira Fabrikasından burada bahsetmiştik, bu fabrikanın turlarına katılabilir, biranın yapım aşamasıyla ilgili bira alabilir ve zevkinize uygun biraları seçebilirsiniz. Ayrıca dünyaca ünlü Trappist biralarından birkaç marka deneyebilir ve beğendiklerinizden satın alabilirsiniz. (La Trappe, Orval, Achel gibi)

Dantel

Üretilmeye ilk başladığı yerlerden biri olan şehir olduğundan Brugge Alışveriş Rehberi yazısının çok önemli maddelerinden birindeyiz: Alabileceğiniz en güzel hediyelik eşyalardan biri de dantel tabi ki. Yöresel bir çok mağazada el yapımı çeşitli modellerde bulabilirsiniz. Üretiminin Brugge içerisinde yapıldığına emin olun, zira birçok taklit ve Çin üretimi örnekleri de mevcut. Orijinalinden alabiliyorsanız eve ve arkadaşlarınıza götürmek için de harika bir hediyelik olacaktır.


Ziyaret Edilesi Yerler


Kantcentrum

Dantele ilgisi olanlar buraya! El yapımı dantelin nasıl yapıldığını izlemek istiyorsanız burayı ziyaret edin.

Käthe Wohlfahrt

Burası Belçika’nın değil dediğinizi duyar gibi oluyor ve hemen açıklıyorum: Bu bir Alman markası. Yani buraya özgü bir marka değil, fakat dünyaca ünlü bir dekorasyon mağazası. Özellikle Christmas ve Yılbaşı temalı üretimler yapıyor. Hediyelik satın alacaksanız Brugge mağazası size geniş bir yelpaze sunabilir.

Jan De Klerck

Etraf çikolatacı kaynıyor ve çok daha iyi çikolatacılar var, fakat bu dükkanı görmelisiniz diye düşünüyorum. Burası ufacık bir çikolata dükkanı, fakat renkli ve eğlenceli şekerleme üretimlerini görünce, özellikle çocuklu gezginler geldiğine pişman olmayacak. Ayrıca Brugge şehrinde yaşayan insanların en çok tercih ettikleri en eski çikolatacılardan da birisidir, bilginiz olsun.




91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page