top of page
Kübra Tüne Güven

Brugge Gezilecek Yerler

Belçika’nın büyülü şehri Brugge, ilk şehre girişinizde sizde bir kartpostalın içine düştüğünüz izlenimini oluşturacak. Size bu güzeller güzeli şehirdeki turist atraksiyonlarını ve estetik yapıları Brugge’de Gezilecek Yerler listemizle özetlemeye çalışalım.


Burg Meydanı




Holy Blood Bazilikası, Belediye Binası ve Adalet Sarayı ile çevrelenmiş, gotik mimarinin en canlı örneklerini etrafınızda izleyeceğiniz etkileyici meydan. Brugge şehrini ziyaret edip burayı görmemeniz mümkün değil. Ayrıca biz Christmas zamanına yakın bir tarihte gittiğimizden klasik müzik ve süslemeler de oldukça etkileyiciydi.


Markt Meydanı




Şehrin tam merkezinde yer alan kare şeklinde bir meydan. Brugge şehrine gelen turistlerin buluşma noktası olup çok da şirin bir meydandır. Etraftaki kafelerde oturup keyfini çıkarın. Tabi konumu dolayısıyla genelde yeme-içme fiyatları biraz daha pahalıdır, ama olsun.


Belfort Van Brugge (Brugge Çan Kulesi)




Şehrin sembollerinden biri olan bu çan kulesine ücretli olarak girip 366 basamak çıkarak tırmanabilirsiniz. Bu tarihi kule de esasen bizim Galata kulesi gibi, yangın kulesi, gözlem kulesi gibi bir çok amaçla kullanılmış. Şimdi ise yalnızca turistik amaçlı kullanılıyor. Mutlaka görmeniz gerekenlerden.


Holy Blood Bazilikası




Uzaktan pek de görkemli olmayıp yaklaşınca mimarisiyle etkileyen bu bazilika, 12. yüzyılda inşa edilmiş. Adını Hz. İsa’ya ait olduğu iddia edilen kanlı bir bezin burada saklanmasından almış. İki şapel olarak inşa edilen bu bazilika tabi sonra restorasyonlar ve değişiklikler görmüş. Özellikle alt ve üst şapel olarak ilk inşa edilen kısmında, üst şapel 16. yüzyılda gotik mimariyle tekrar inşa edilmiş. Ama alt kısmına dokunulmamış. Sonuçta gezip görebileceğiniz en eski ve orijinal yapılardan bir tanesi ve görülmeyi hak ediyor. Giriş ücretsiz, yalnız hazine odasına giriş için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor.


Beguinage




Beguine diye anılan kelime, kendini dine adayarak bir çeşit manastır hayatı yaşayan kadın teşkilatına katılanlar için kullanılır. Bu küçük binalardan oluşan Beguinage yapısı da savaş döneminde erkeklerin savaşlardan dönmemelerinin ardından buradaki konutlara yerleşerek rahibe hayatı yaşayan kadınlara aittir. Halkın çeşitli yardımlarıyla dış dünyayla ilişkilerini kesmişlerdir. Konutların ortasında ise bir adet Katolik kilisesi bulunur. Giriş ücretsizdir.


Minnewater (Aşk Gölü)


Şehrin merkezinde yer alan (bizim otelimize çok yakındı, bu sebeple birden fazla kez ziyaret ettik ) bu romantik göl, adının hakkını veriyor. Suyun üzerinde orta çağ yansımalarıyla yüzen kuğuları izlerken kendinizden geçeceksiniz. Bol bol fotoğraf çekinmeyi unutmayın, fotoğraf severler için harika bir nokta.


Choco Story (Çikolata müzesi)


Brugge’de Gezilecek Yerler listemizin en tatlı en güzel noktası bizim için. Biliyoruz, daha mimari yapıları bitirmedik, onlara devam edeceğiz elbette. Fakat biliyorsunuz ki Belçika, çikolatanın en meşhur olduğu iki ülkeden birisi (Belçika ve İsviçre). Bu müzede ise, giriş biletiniz bile bir adet çikolata. Giriş ücretinin şu an 8 Euro olduğu müzenin güncel fiyatlarını buradan takip edebilirsiniz. Müzede çikolatanın tarihine ve yapılışına dair detaylı bilgi bulabilir, harika bir rehber ile çikolata yapımını izleyebilir ve malzemelerin tadına bakabilirsiniz. Biz gerçekten çok keyif aldık, çıkışta da müzenin shop kısmından muhteşem çikolatalar aldık. Bu arada belirtelim, buraya bilet alırken diğer müze gruplarıyla beraber bilet alırsanız daha uygun fiyata mal olacaktır. Biz Patates müzesini tercih ettik.


Friet Museum (Patates Müzesi)


Patatesin de müzesi mi olur diyebilirsiniz. Olur. Hele ki French Fries diye literatüre geçmiş meşhur patates kızartmasının aslında Belçika’da bulunduğunu ve burada çok meşhur olduğunu biliyorsanız çok daha güzel olur. Brugge şehrini gezerken zaten iki adımda bir patatesçilerden bir külah patates kızartması ve çeşit çeşit soslardan tadacağınızı biliyoruz. O halde bu müzeye de bir uğrayın, patatesin ilk bulunduğu zamanlardan şimdiye kadar gelişimini ve evrimini izleyin. Eğlenceli fotoğraflar da çekinebilirsiniz. Bilet fiyatları Çikolata müzesi kısmında verdiğimiz linkte mevcut. Müzenin alt katındaki büfe kısmına girip muhteşem patates kızartmalarından satın almayı da unutmayın. (Brugge’de Gezilecek Yerler yazımızda elbette yeme-içme’nin rolü büyük olacaktı, bizden de bu beklenir:) )


Church of Our Lady (Aziz Meryem Kilisesi)


Şimdi biraz ciddileşelim ve mimari yapılardan devam edelim. Şehrin en önemli kiliselerinden birine geldik. Zira bu kilisede Michelangelo tarafından yapılmış Madonna of Brugge heykeli yer alıyor. Heykel Hz. Meryem ve bebek İsa’yı beraber gösteriyor, oldukça da meşhur bir sanat eseri. Giriş 2.5 Euro gibi düşük bir rakam, görmenizi tavsiye ederiz.


St. Salvator Katedrali


10. yüzyılda kilise olarak inşa edilen bu yapı, aslında katedral olarak düşünülmemişti. 19.yüzyılda katedral ünvanını kazanmış ve günümüze dek bir çok restorasyon görmüştür. Fakat bu restorasyonlara rağmen şehirde varlığını sürdüren en eski yapılardan biri, bu yüzden görülmeye değer. Giriş ücretsiz.


Historium


Brugge şehri bu güzelliğini elbette tarihinden alıyor. Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyetin hakimiyeti altına giren şehrin Orta Çağ dönemini anlatan bu tarih müzesinde fotoğraflar çekinebilir ve özellikle çocuklarınızla iyi vakit geçirebilirsiniz. Müzenin giriş ücreti biraz pahalı, 13.5 Euro kadar. Fakat belki ziyaret edeceğiniz diğer müzelerle birleştirebilirsiniz. Başka müzelere de girebilmek için toplu bilet almak isteyen gezginler burayı inceleyebilir.


Groeningemuseum


Sanat müzesi görmeden gidemem diyenler için biçilmiş kaftan. Savaş sonrası modern sanattan Rönesans ve Barok ustalarına kadar kıymetli eserlerin sergilendiği müzedir. Giriş ücreti 6 Eurodur.


Lumina Domestica Museum (The Lamp Museum)


Burası bir lamba müzesi Aydınlatma gereçlerinin tarihini merak ediyorsanız sizi ilginç bir müze bekliyor. Giriş 7 Euro olmakla birlikte başka müzelerle beraber giriş satın alırsanız daha uygun fiyata getirebilirsiniz.


Huisbrouwerij De Halve Maan (Halve Maan Bira Fabrikası)


Belçika’nın meşhur bira markasının fabrikasını gezebilir, yapımı hakkında bilgi alabilir ve biraları deneyebilirsiniz. Buraya 45 dakikalık turlar düzenleniyor. Giriş ücreti ise 7.5 Euro.


Concertgebouw (Concert Hall)


Brugge şehrinin en büyük konser salonu. Aktif olarak kullanılan bu konser salonunda bir gösteri izleyebilir ve modern tasarımının keyfini çıkarabilirsiniz. Konser programlarını takip etmek isterseniz buraya buyurun.


Diamantmuseum (Brugge Elmas Müzesi)


Brugge’de Gezilecek Yerler listemizin son maddesi, benim kişisel olarak çok ilgimi çekmese de, özellikle elmas, arkeoloji ve takı meraklılarını buluşturan bu müze, elmasın geçmişten günümüze yolculuğunu anlatıyor. Ücretler ise Polishing Show gösterisine katılıp katılmamanıza göre değişiyor. Gösteriyi izlemezseniz müze girişi 8 Euro. Fakat bu müzelerin hepsine girecekseniz Çikolata müzesi kısmında verdiğimiz linkten toplu müze bileti fiyatlarına bakabilirsiniz. Güncel giriş ücretleri ve detaylar isterseniz burayı kontrol edebilirsiniz.




61 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page