top of page
Kübra Tüne Güven

Brugge Konaklama

Belçika’nın rüya gibi güzelliğiyle göz alan şehri Brugge şehrinde geceyi geçireceksiniz. Öncelikle belirtmek gerek, ne yazık ki gece hayatının aktif yaşandığı bir şehirde değilsiniz. Akşam olduğunda şehre bir sessizlik çökecek ve aslında etrafınızdaki dükkanlar, market ve restoranlar, hatta barların bir çoğu kapanacak. Fakat önemli değil, zaten sizi fotoğraf çekmeye ve doğal güzelliğe doyuran bu şehirde geceyi geçirmeniz için gece hayatı olması gerekmiyor. Şimdi lokasyon ve bütçe anlamında size Brugge Konaklama konusunda rehber olmaya çalışalım.


Lokasyon


Brugge şehrinde Old Town çevresinde nerede kalsanız işinize yarayacak, zira turist atraksiyonlarının tümüne yürüme mesafesinde olacaksınız. Ben her şeyin tam göbeğinde olmak istiyorum derseniz, detayını Gezilecek Yerler yazımızda bulabileceğiniz Burg Meydanı çevresinde kalmayı tercih edebilirsiniz. Fakat ne kadar meydanlara yaklaşırsanız fiyatlar da o kadar artacaktır, bunu da unutmamak gerek. Biz tren istasyonunun hemen yakınındaki İbis Budget Brugge Centrum Station isimli otelde kaldık. Oldukça standart bir otel ve herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Lokasyon anlamında bakarsak tren istasyonu ile merkez noktası arasında kanal var, fakat tabi dolaşarak da köprüyü kullanarak da geçebiliyorsunuz (ve o köprü gece kapanıyor :)). Minnewater yani Aşk Gölü parkına çok yakın bir noktada bulunuyor bu otel, biz merkeze rahatlıkla yürüyerek ulaştık ve otelin lokasyonundan memnun kaldık.


Bütçe




Brugge Konaklama konusunun en önemli noktalarından biri de otel ücretleri elbette. Brugge her ne kadar çok ucuz bir şehir olmasa da, şehir içerisinde bir çok uygun fiyatlı pansiyon ve hatta 2-3 yıldızlı oteller mevcut. Biz yukarıda bahsettiğimiz otele iki kişi bir gece için 49 Euro vermiştik ve oldukça uygundu. Size de bu tarz çok lüks olmayan fakat hostel kadar “genç işi” olmayan otelleri tavsiye edebiliriz :) Maliyet olarak elbette merkeze yaklaştıkça artış olacaktır fakat Amsterdam gibi ödenmesi zor ücretlerle karşılaşacağınızı sanmıyoruz. Şehir geceleri çok sakin olmasına rağmen çok güvenli, o açıdan korkunuz olmasın. Merkezden çok uzak düşmeyin yeter.




22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page