top of page
Kübra Tüne Güven

Brugge Ulaşım Rehberi

Brugge Ulaşım Rehberi yazımızda, Türkiye’den Brugge’e, Brugge havalimanından Brugge şehir merkezine nasıl gidildiği ve şehir içi ulaşımın nasıl sağlandığı konularında size rehber olmaya çalışacağız.


Brugge Şehrine Ulaşım


Brugge şehrine 25 km mesafede bir uluslararası havalimanı bulunuyor, ismi Ostend–Bruges International Airport. Bu havalimanına İstanbul’dan aktarmasız uçuş yok. Fakat Eskişehir’den var, sebebinden çok emin değilim :) Brugge şehrine ulaşmanızın ilk yolu bu havalimanına uçak bileti almak.

Genelde Türkiye’den Brugge şehrine giden gezginlerin kullandığı yöntem ise Brüksel şehrindeki havalimanlarından birine aktarmasız bir uçuşla giderek Brugge şehrine trenle geçmek. Türkiye’den Brüksel’e hemen her gün aktarmasız uçuşlar mevcut. Brüksel- Brugge arası ise oldukça rahat, saat başı tren bulabilirsiniz. Tren biletinizi önceden alırsanız 15-20 Euro gibi fiyatlara temin edebilirsiniz.


Ostend–Bruges Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Aslında Ostend şehrine daha yakın olan bu havalimanından Brugge şehri merkezine geçecekseniz, özel arabayla yaklaşık yarım saat sürenizi alacaktır. Toplu taşımayla gitmek isterseniz 3 Euro’ya Ostend şehrinin tren istasyonuna giden 6 Numaralı otobüse binebilir ve Ostend istasyonundan trenle 5 Euro civarı bir ücrete Brugge Şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Toplamda yaklaşık 1-1.5 saatinizi alacaktır.


Brugge Şehir İçi Ulaşım




Brugge Ulaşım Rehberi yazımızın son kısmı olan şehir içi ulaşıma gelirsek, aslında anlatması en kolay olan kısmın bu olduğunu söyleyebiliriz. Brugge şehrinde metro veya tramvay hatları bulunmadığından şehir içi ulaşım otobüslerle sağlanıyor. Bize sorarsanız zaten bu hatlara ihtiyacınız olmayacaktır çünkü çok büyük bir şehirde değilsiniz. Hemen hemen tüm turist atraksiyonlarına yürüyerek ulaşmanız mümkün. Yalnız otelinizi şehir merkezinde seçerseniz sizin için daha kolay olacaktır. Otobüs hatlarına gelince, Brugge tren istasyonunda Bus Office bulacaksınız. Bu ofisten otobüs bileti alabilir ve hatlar konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Fakat istasyondan otobüse binip şehir merkezine gitmek isterseniz 1, 3, 4, 6, 11, 12, 13, 14, 16 ve 23 otobüs hatlarından herhangi biri sizi merkeze yakın duraklara bırakacaktır.

Otobüs bilet fiyatları oldukça ucuz. 1.3 Euro’ya tek biniş alabileceğiniz gibi, çoklu bilet satın alırsanız daha ucuza gelecektir. Üstelik otobüs biletlerini iki kişi de kullanabiliyorsunuz, yalnızca otobüse binerken iki damga bastırdığınıza emin olun.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page