top of page
Kübra Tüne Güven

Brugge Yeme-İçme

Belçika’nın kendine özgü harika atıştırmalıklarından ve yemeklerinden nasibini fazlasıyla almış şehir Brugge’ün sokaklarında yürürken çikolata kokusundan kendinizden geçeceksiniz. Biz de size Brugge Yeme-İçme konulu bir liste verelim ki, gitmişken yemeniz gerekenleri kaçırmayın. Başlangıç olarak ilk söyleyeceğimiz, Brugge seyahatinizi rejimde olduğunuz döneme getirmeyin, çok pişman olursunuz.


Çikolata




Elbette bunu Brugge şehrinden alınabilecek en güzel hediyeliklerden biri olarak alışveriş rehberinde de bulacaksınız, ama Brugge çikolatalarını ne kadar anlatsak az gelir. Bu güzel şehri ziyaretiniz sırasında zaten bol bol yiyeceğinize hiç şüphemiz yok, ama biz gene de uyarmış olalım. Acı biberli, baharatlı, bol fındık fıstıklı, gerçek kakao çekirdeklerinden üretilmiş çeşit çeşit çikolataların tadına bakarken kendinizi cennette hissedeceksiniz. Eğer bugüne dek yalnızca denk geldiği zaman ünlü markaların çikolatalarını denemişseniz ve çikolata zevkinizden emin değilseniz, Choco Story Çikolata müzesinde size ve damak tadınıza en uygun çikolatayı söyleyen testten yapın, çıkarken de shop kısmından satın alın. The Chocolate Line mağazasına da uğramayı ve içi frambuaz dolgulu bitter çikolatayı denemeyi sakın unutmayın.


Waffle


Buram buram harika kokusuyla sizi kendine çeken eritilmiş çikolata ve meşhur Belçika waffle’ı birleşince, hele üstüne bir iki tane de çilek atılınca ne çıkar ortaya tahmin edersiniz. Belçika sınırlarında olduğumuz sürece iki saatte bir tane mutlaka yemişizdir sanırım Brugge şehri de bol bol waffle yemek için harika bir şehir.


Midye




Deniz ürünlerinin zaten hem çok tüketildiği, hem de güzel yapıldığı Brugge şehrinde Midye inanılmaz ünlü. Hemen hemen gittiğiniz tüm restoranlarda bulabilirsiniz, hatta deniz ürünleriyle yapılmış makarnalarda ve yemeklerde de karşınıza çıkar. Halihazırda sevdiğiniz bir yiyecekse Brugge şehrinde denemeden gitmeyin deriz.


Patates kızartması




Evet patates kızartması Belçika’nın hemen her yerinde meşhur, hatta kızartma hali ilk Belçika’da bulunmuş ve tüketilmeye başlamış. Fakat Brugge, konu patates kızartması olunca bir adım önde olacak elbette, merkezde Patates Kızartması Müzesi (Friet Museum) var biliyorsunuz ki Bu müzeye (eğer bütçeniz çok sıkıntılı değilse) mutlaka girin, gezdikten sonra alt kısmındaki müze kafesine girin. Bizim yediğimiz en mükemmel patates kızartması bu müzede yapılandı. Tadı damağımızda kaldı. Ve aşırı önemli bir not olarak söylüyorum, burada patates kızartması yalnız ketçap mayonezle yenmiyor elbette, onlarca farklı sos var. Bu soslardan andalouse sosunu denemeden dönmeyiniz, mükemmeldir fikrimizce.


Bira


Brugge şehrinde üretilen ve buraya özgü olan bira markaları ve çeşitleri var. Bu şehri ziyaret ediyorsanız ve içkiyle aranız iyiyse mutlaka bira denemelisiniz. Bunun için kişisel önerimiz Markt meydanının hemen çıkışında bulunan bira dükkanı The Bottle Shop dükkanına uğramanızdır. Burada binbir çeşit biranın yanı sıra bira bardakları ve aksesuarları bulabilirsiniz.



75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page