top of page
Kübra Tüne Güven

Brüksel Alışveriş Rehberi

Brüksel Alışveriş Rehberi yazımızda şehirden alınabilecek buraya özgü hediyelikleri listeleyeceğiz. İlk maddemiz tabi ki bizden beklenebileceği gibi en lezzetli armağan:


Çikolata


Anlatmaya gerek bile yok, çikolata sevmeyen birine rastlamadık hiç. Brüksel şehrine geldiyseniz ve sevdiklerinize, kendinize hediye bakıyorsanız, ilk düşünceniz çikolata olmalı. Çünkü Belçika, dünyanın en güzel çikolatalarını üreten iki ülkeden bir tanesi. Şimdi bu harika hediyeliği alabileceğiniz bir iki marka söyleyelim, zira şehrin her tarafı çikolatacılarla kaplı olduğundan kafanız karışabilir.

Neuhaus, detaylar için bakınız: https://www.neuhauschocolate.com/

Pierre Marcolini, detaylar için bakınız: https://eu.marcolini.com/

Wittamer, detaylar için bakınız: https://www.wittamer.com/

Laurent Gerbaud (Biz hediyeliklerimizi buradan aldık, şahane çeşitler vardı, acı biberliyi deneyebilirsiniz), detaylar için bakınız: https://www.wittamer.com/en

Elisabeth (Buradan hediyelik Christmas paketleri alabilirsiniz, hem lezzet hem görsel anlamında muhteşem), detaylar için bakınız: http://elisabeth.be/

Son olarak Belvas, detaylar için bakınız: http://www.chocolaterie-belvas.be/en/homepage/


Speculaas


Genelde St. Nicholas’ Day (5 Aralık) için üretilen fakat yılın her zamanı bulabileceğiniz muhteşem kurabiyeler. Farklı şekillerde olduğundan harika bir hediyelik olabilir diye düşünüyoruz.


Dantela


İnce dantelin bulunuş yeri Belçika malum, özellikle 19. yüzyılın 2. yarısında üretilen bu zarif desenli danteller, Brüksel şehrinden alabileceğiniz en güzel hediyeliklerden biri.


Kanaviçe dokuma


Yastıklar, tablolar, çantalar… Birçok dokuma ürün bulmanız mümkün. Belçika’da çok meşhur olan bu dokuma ürünler, hem kendiniz hem sevdikleriniz için harika bir hediyelik seçeneği olabilir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page