top of page
Kübra Tüne Güven

Brüksel Konaklama

Brüksel, bildiğiniz gibi Avrupa Birliği’ne dahil ülkelerden Belçika’nın başkenti. AB Komisyonu ve AB Parlementosunun işlerinin bu şehirde yürütülmesinden kaynaklı Avrupa’nın başkenti olarak da biliniyor. Brüksel son zamanlarda ne yazık ki haberlerde çok sık duyduğumuz terör olayları dışında oldukça güvenli ve aktif/kalabalık bir şehir. Bu yüzden Brüksel Konaklama yazımızı biz bütçe ve lokasyon kriterleriyle oluşturduk. Size de kendi tercihlerimiz doğrultusunda bazı önerilerimiz olacak.


Lokasyon


Brüksel şehrinde konaklama seçeneklerini incelerken sizi en çok etkileyen otelinizin merkezi olmasıysa sizi böyle alalım. Brüksel her ne kadar ulaşım seçeneklerinin zengin olduğu bir şehir olsa da, biz de bir şehre seyahat planlarken ilk olarak otelimizin temel turistik atraksiyonlara olan uzaklığına bakarız. Böylece her dışarı çıkışımızda toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadan yürüyerek gezebiliriz.

Brüksel’de Nerede Kalınır diye ilk şehir merkezine bakan gezginler için bu merkezi lokasyon Grand Place Meydanı. Zira neredeyse tüm turist atraksiyonlarına yürüme mesafesinde olan bu meydan aynı zamanda şehrin ziyaretçilerinin toplanma noktası olduğundan, oteliniz buraya yakın olduğunda, akşam nerede otursam, nasıl bir aktivite yapsam diye düşünmezsiniz. Her ne kadar fiyatlar oldukça tuzlu olsa da, meydanda ve çevresinde bir çok bar/kafe mevcuttur ve geç saatlere kadar sokak sanatının ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Biz hem çok kazıklanmak istemediğimizden hem de merkezi yerde kalmak istediğimizden bu meydana 10 dk yürüme mesafesinde bir otel seçtik. Otelimizin adı Hotel Esperance. Oteli incelerseniz, tüm turist atraksiyonlara ve toplu ulaşıma gayet rahat yürünebilecek bir lokasyonda olduğunu görebilirsiniz.


Bütçe


Şehirde kaç gece geçireceğinize bağlı olarak elbette değişebilir fakat, merkezi yerde olmayan otelde kalmak size ucuza patlamayacak. Şehir merkezine yürüme mesafesinde bir çok hotel, konukevi ve pansiyon mevcut iken merkezden uzakta kalırsanız, her dışarı çıktığınızda ulaşım ücreti ödeyeceksiniz bir kere. Ayrıca belirtelim, Brüksel ucuz bir şehir değil.

Bizim kaldığımız Hotel Esperance oteli 2015 senesinde gecelik 88 Euro idi, şu anda da fiyat skalasının çok değişmediğini görüyorum. TL olarak baktığınızda iki kişilik oda ücretleri 200-500 TL arasında yoğunlaşıyor, fakat ben bu kadar vermek istemiyorum diyenler için de şehir merkezinde uygun fiyatlı hosteller mevcut, 2016-2017 seneleri için baktığımda kişi başı 100-150 TL gibi fiyatlara buralarda kalabilirsiniz. Hele yalnız dolaşan bir gezginseniz bu hostelleri denemenizi tavsiye ederiz, bir sürü ilginç insanla tanışmak için harika bir fırsat olur :)

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page