top of page
Kübra Tüne Güven

Brüksel Ulaşım Rehberi

Brüksel Ulaşım Rehberi yazımıza şehre ulaşım ve havalimanından şehir merkezine ulaşım konuları ile giriş yapalım.


Brüksel şehrine ulaşım


Brüksel şehrinde iki adet havalimanı var, biri International, diğeri ise Charleroi havalimanı. Her ikisine de İstanbul, Ankara ve Antalya havalimanlarından aktarmasız uçuş mevcut. Diğer şehirdeki okurlarımız İstanbul aktarmalı olarak kolaylıkla bilet bulabilirler.


Havalimanlarından şehir merkezine ulaşım


Brüksel International havalimanından şehir merkezine ulaşım

Brüksel’in ana havalimanı olan International havalimanı, şehir merkezine 11 km uzaklığında bulunur. Bu havalimanından şehir merkezine ulaşmanız size çok pahalıya mal olmayacaktır, zira biz diğer havalimanına (Charleroi) bilet aldığımıza fazlasıyla pişman olmuştuk Bu havalimanından şehir merkezine tren veya otobüs yoluyla ulaşabilirsiniz. Diğer şehirlerden gelen bir çok tren hattı Brüksel havalimanı- Brüksel merkez istasyonu şeklinde bir rotayla geldiğinden bir çok tren seçeneğiniz olacaktır. Tren şehir merkezine 20 dk civarı bir sürede varır.

Otobüsle gitmek isterseniz de, havalimanı Information odalarından bilgi alabileceğiniz, birçok otobüs hattı merkeze gitmektedir. Trenden biraz daha uzun sürede şehir merkezine varabileceğiniz bu yolculuğun maliyeti 2-3 Euro gibi düşük bir rakamdır.

Brüksel Charleroi havalimanından şehir merkezine ulaşım

Brüksel Ulaşım Rehberi listemize kendi iniş yaptığımız havalimanından şehir merkezine ulaşım ile devam edelim. Diğer havalimanına göre şehir merkezine epey uzak olan bu havalimanı, merkezden 46 km uzaklıktadır. Biz bu havalimanına indik ve açıkçası merkeze gitmenin ucuz bir yolunu bulamayıp epey para ödedik. Havalimanından merkeze hem tren hem otobüs mevcut. Fakat tren ucuz değil. Charleroi Sud metro durağına 5 Euro’ya shuttle’lar mevcut, fakat elbette oradan merkeze de bilet alıp yol gitmeniz gerekiyor. Direk merkeze giden shuttle otobüsler ise oldukça pahalı. Trenle merkeze ulaşım ortalama 1 saat 10 dk, shuttle otobüs ile ise 1 saat civarında sürüyor. Biz shuttle otobüsle gitmiştik ve 2015 senesi Aralık ayında bir kişilik bilete 17 Euro gibi bir para ödemiştik, ki bizce oldukça pahalıydı.


Şehir içi ulaşım




Brüksel Ulaşım Rehberi yazımıza şehir için ulaşım ile devam edelim. Brüksel’de şehir içi ulaşım için, metro, tramvay ve otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Şehir içi ulaşım STIB firması tarafından sağlandığından, ulaşım hatlarını aşağıdaki linkten telefonunuza veya bilgisayarınıza indirebilirsiniz:

http://www.stib-mivb.be/netplan-plan-reseau.html?l=en

Şehir içi ulaşım için çeşitli bilet seçenekleri mevcut. 1, 5 veya 10 binimlik toplu taşıma biletleri alabileceğiniz gibi, 1 tam gün geçerli bilet de satın alabilirsiniz. Günlük bilet fiyatı 7,5 Euro olup tek binim için 2-3 Euro arası bir fiyat ödersiniz. Dolayısıyla bütün gün gezecekseniz bir günlük bilet almak mantıklı ve hesaplıdır.

Brussels Card isimli şehir kartını da edinmeniz mümkün. Bu sayede müzelere ücretsiz veya indirimli girebilir ve tüm toplu taşıma hatlarını istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. 1 günlük kart çıkarmak 22 Euro olup güncel fiyatlarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

http://ticketing.visit.brussels/en/bc

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page