top of page

Brüksel Yapılacak Şeyler

1. Fırsatınız olursa seyahatinizi Christmas zamanına denk getirin. Benelux (Belgium, Netherlands, Luxemburg) üçlüsünü daha önce gezmiş olanlar bilirler, buralarda şehirlerin görüntüsü, küçük evleri, kanalları ve doğasıyla büyüleyicidir. Ama şunu belirtelim, Christmas öncesi buralarda olmak bambaşka. Aralık ayını tercih etmemizin en büyük iki sebebi Amsterdam’daki light festival ve her üç şehirdeki göz kamaştırıcı Christmas hazırlıklarıydı.



2. Şehre varır varmaz elinize patates kızartmanızı alın. Biliyorsunuz ki French Fries diye bilinen patates kızartmasının esas bulunuş yeri Belçika’dır, bu yüzden merkezde ilk işimiz birer külah patates almak ve harika sosların tadına bakmak oldu. Elimizde patates kızartmalarımızla şehrin önemli gezilecek yerlerini önce bir dolaşıp gördükten sonra, sıra işin eğlencesine geldi. Sokaklarda gezinip şehrin en atraksiyonu bol caddelerini bulmak ve keyifli bir geceyi Brüksel havasını soluyarak yaşamak.




3. Belediye binasının ışık şovlarını izleyin ve harika bir akşam geçirin. Büyük Meydan içerisinde bulunan Belediye Binası, gördüğünüzde sizi direk etkileyen mimarisi hoş Avrupa yapılarından bir tanesi. Fakat Christmas nedeniyle yapılan ışıklandırma ve akabinde çalınan klasik müzik, tüylerimizi diken diken etti ve elimizde sıcak şaraplarımızla bize keyifli bir gece yaşattı. Şehir pahalı bir şehir, o yüzden mekanları iyice araştırmadan her bulduğunuz bar/kafeye girmeyin deriz. Gitmişken Brüksel’in meşhur biralarını denemeden olmaz diyenler için önerdiklerimizi Brüksel Yeme-İçme başlığımızda bulabilirsiniz.



4. Çikolata kokusunu takip edin. Dünyanın en iyi çikolata markalarının yuvasındasınız. Sizin için hazırladığımız en iyi çikolata markaları listesinden de yararlanarak şehirdeki tüm çikolatacıları dolaşın. Belçika'nın en iyi çikolata markaları için buraya bakabilirsiniz. Ayrıca sokaklarda dolaşıp waffle yemeyi ve üzerine dökülen sıcak akışkan çikolatayı izlerken kendinizden geçmeyi unutmayın :)




5. Kendinizi kraliyet ailesinden biri gibi hissedin. Brüksel'in Avrupa tarihi ve Kraliyet ailesi hakkında sizi yalnızca bilgilendirmekle kalmayıp kendinizi soylu ailelerden biri gibi hissettirecek müzelerini dolaşın. Brüksel'in gezilecek tarihi yerlerinin listesini ve turist atraksiyonlarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz. İyi gezmeler!




Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page