top of page
Kübra Tüne Güven

Budapeşte Alışveriş Rehberi

Budapeşte Alışveriş rehberi yazımızda şehirden kendinize veya sevdiklerinize alabileceğiniz orijinal hediyelikleri anlatacağız. Şehir fiyat olarak oldukça ucuz bir yer olduğundan, bütçeniz çok dar değilse alışveriş yapmanızı öneririz.


Porselen:


Macar porseleni seneler öncesine dayanır, Queen Victoria bile öylesine beğenmiş ki Avrupa’da sergilettirmiş. Siz de bir takım bardak alabilirsiniz en azından, çeyizlik set almanıza gerek yok.


Ajka Crystal:


1897 senesinden beri el yapımı kristal ürünleri üreten Macar markası. Bütçeniz büyüklerine elvermese bile minicik örneklerden hatıra olarak bir adet alabilirsiniz, gerçekten çok estetik görünüyorlar.


Yöresel Gömlek:


Hungarian shirt diye her yerde bulabileceğiniz, kapalı pazarda en güzellerini biraz tuzluya alabileceğiniz estetik gömlek. Günlük hayatta giyemeyeceğiniz bir şey değil, eğer sıkışık değilseniz kesinlikle orijinallerinden bir tane almanızı öneriyoruz.


Oyuncak Bebek:


Özellikle meşhur cadde Vaci Utca üzerinde çeşitlerini bulabileceğiniz, geleneksel Macar kostümleriyle giydirilmiş bez ve porselen bebekler. Kesinlikle çok hoş bir hediyelik olabilir.


Paskalya Yumurtaları:


Hediyelik eşya dükkanlarını ziyaret ettiğinizde her ama her dükkanda görebileceğiniz, üzerine adeta sanat eseri çizimler yapmış boyalı yumurtalar. Evinize astığınızda harika duruyorlar, almanızı tavsiye ederiz.


Masa örtüleri ve Sofra bezleri:


Özellikle örtüsüz masa gördüğünde gözleri dolan anne babalarınızı çok mutlu edebilecek, farklı desen ve renklerde el yapımı örtülerdir. Büyük Kapalı Pazar (Nagy Csarnok) rahatlıkla her çeşidinden bulabilirsiniz.


Palinka:


Macar içkisi Palinka’dan diğer Budapeşte yazılarımızda bahsetmiştik. Alkol oranı oldukça yüksek, meyveli ve shot olarak içilen bu içkiyi önce bir deneyin, eğer hoşunuza giderse eve ve arkadaşlarınıza götürmek için çok yöresel ve orijinal bir hediyelik olabilir.


Paprika baharatı:


Budapeşte Alışveriş rehberi yazımızda sırada her Budapeşte’yi ziyarete giden gezginin olmazsa olmazı var. Paprika yöresel bir Macar baharatı ve tadını goulash yemeğinde bütün lezzetiyle alabilirsiniz. Acı ve Tatlı Paprika olmak üzere iki çeşit olarak satılır. Ayrıca paketlemesi o kadar estetiktir ki, birine götürdüğünüz zaman mutlu eder. Fiyatları da oldukça uygundur. Küçük ikili (acı-tatlı) paketlerden bir sürü alıp arkadaşlarınızı ve ailenizi sevindirebilirsiniz. Kapalı Pazar ve hediyelik dükkanlarının tümünde bulabilirsiniz.



35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page