top of page
Kübra Tüne Güven

Budapeşte Konaklama


Budapeşte şehrinden bahsederken belirtmiştik, oldukça ucuz bir şehir burası. Bu sebeple Budapeşte Konaklama konusuna bakarken büyük sıkıntılar yaşamayacağınız kesin. Şehrin en haraketli mekanları Vaci Utca ve Andrassy Meydanı. Dolayısıyla eğer ben hareket istiyorum derseniz buralara yakın otelleri tercih edebilirsiniz.

Şehirde genelde atraksiyonlar yürüyerek ulaşılabilecek mesafede, ama merkeze uzak kalmamak gerek. Şehirde tramvay, metro ve otobüs hatları mevcut olduğundan bu meydana veya caddeye yakın olursanız aslında istediğiniz her yere toplu taşımayla da ulaşabilirsiniz.


Küçük pansiyon ve hosteller:




Şimdi bizim durumumuzdan bahsederim. Biz National Museum’a 100 metre uzaklıkta, hemen sol tarafındaki sokakta bir pansiyonda kaldık. Bütçemizin kısıtlı olduğu bir zamanda bu seyahati gerçekleştirdiğimizden lüks otellere bakmak istemedik. Şehir hostel ve ucuz pansiyonlar anlamında oldukça zengin bir şehir, kalacak yer bulmakta zorluk çekmezsiniz. Bizim kaldığımız pansiyonun adı Budapest Bubble. Bir pansiyonda olmasını beklediğiniz her şey vardı. Pansiyonu işleten kişiler öylesine güleryüzlü ve yardımsever ki, biz gezilecek yerlerin birçoğunu onlardan duyarak gittik diyebilirim. Ayrıca 2015 senesinde 3 gecelik 2 kişilik odaya 350 TL gibi çok düşük bir miktar para ödedik.

Pansiyonumuzun en iyi yanlarından biri de bütün turist atraksiyonlarına yürüme mesafesinde olmasıydı. Biz gittiğimiz yerlerde yürüyerek dolaşmayı seven insanlar olduğumuzdan toplu taşımaya çok nadiren ihtiyaç duyduk, örneğin çok uzun yolları yürüdüysek dönerken tramvaya bindiğimiz oldu. Fakat şehrin genelini yürüyerek turladık. Bunu da bize hostel sahibimiz önerdi, özellikle dedi ki, Budapeşte yol üzerinde çok fazla farklı seçenekler bulabileceğiniz bir şehir. Taşıtla seyahat ederseniz şehrin tadını çıkaramayabilirsiniz. Biz de sözünü sonuna kadar dinledik tabi

Merkeze yakın ve hareketli lokasyonlarda kaldığınız sürece güvenlik açısından hostelde de kalsanız bir sıkıntı olmayacaktır fakat ıssız ve kenar lokasyonlardaki küçük otelleri ve hostelleri güvenlik anlamında seçmemenizi tavsiye ederiz. Hem gece otele dönüşünüzde ıssız olması gerginlik yaratabilir, hem de hırsıza veya sarhoş gençlere rastlama olasılığınız artabilir.


Lüks Oteller:


Budapeşte’de Nerede Kalınır sorusunun biraz daha yüksek bütçeli cevabı için, eğer bütçeniz yeterliyse lüks bir otel de tercih edebilirsiniz, ne de olsa Avrupa seyahatleriniz sırasında lüks otelde kalmanın size en az ücrete mal olacağı şehirlerden birindesiniz. Örneğin dört yıldızlı K+K Hotel Opera otelini incelerseniz, bu şık ve merkezi otelin diğer şehirlere göre ne kadar uygun olduğunu görebilirsiniz.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page