top of page
Kübra Tüne Güven

Budapeşte Ulaşım Rehberi

Türkiye’den Budapeşte’ye ulaşım:


Ulaşım rehberimize Budapeşte şehrine gidiş yollarıyla başlayalım. İstanbul ve Antalya havalimanlarından Budapeşte şehrine direk ulaşabiliyorsunuz. Diğer şehirler için aktarmalı olarak uçuş ayarlayabilirsiniz. Fiyatlara gelince, İstanbul’dan uçuş yapıyorsanız ve Wizz Air havayollarının uçuşlarını önceden takip ederseniz gidiş dönüş 200 tl gibi düşük rakamlarla bilet bulabilirsiniz. Gittiğiniz mevsimle de alakası var tabi, yaz ayları en turistik olduğu dönem yerine bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Biz 2015 yılında THY ile bir kişi gidiş dönüş 360 tl’ye bilet satın almıştık.


Havalimanından şehir merkezine ulaşım:


Budapeşte’ye vardıktan sonra şehir merkezine ulaşmak için birkaç yolunuz var. Bunlardan biri otobüs ve metro kullanarak ulaşmak, diğeri ise havalimanına kısa mesafedeki istasyondan trene binmek.

Otobüs ve metro kullanmak isterseniz, 200E numaralı havalimanı otobüsleriyle Kobanya Kispest isimli durağa kadar gidip oradan metroya binebilirsiniz. Ücreti biniş başına 3-4 tl civarındadır, diğer Avrupa şehirlerine göre oldukça uygundur.

Diğer bir yöntem ise Ferihegy isimli tren istasyonuna, havalimanından çıkıp yürümek ve trenle şehir merkezine gitmek. Fiyatı gene 4 tl civarında, yarım saat kadar sonra merkezde olabilirsiniz.

Her iki yöntem de uygun fiyatlı olmakla beraber biz havalimanının önünden kalkan 200E otobüsü ve metroyu kullanmayı tercih ettik.


Şehir içi Ulaşım:




Budapeşte şehrinde otobüs, tramvay ve metro hatları mevcut. Üç farklı metro hattı (Mavi, kırmızı ve sarı) var ve Deák Ferenc tér durağında kesişiyor. Metro hatları 04.30-23.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Havalimanına giderken inilmesi gereken durak ise mavi hattın en uçtaki durağı olan Kobanya Kispest durağı.

Tramvay bana sorarsanız şehirdeki en etkili ulaşım yolu. Otuzdan fazla tramvay hattı var ve 2, 4, 6, 47 ve 49 numaralı hatlar en sık kullanılanlar. Özellikle 2 numaralı tramvay hattına yalnızca etrafı izlemek için dahi binebilirsiniz.

Günlük ortalama 50 tl’ye Budapeşte Kart satın alabilirsiniz. Bu kart, şehir içi ulaşımda 24 saat boyunca kullanımınızın yanı sıra, size müze girişlerinde ve turlarda indirim sağlayacaktır. Eğer gün içerisinde dolu dolu çok fazla planınız varsa ve müze gezmeyi planlıyorsanız, edinmeniz sizin için karlı olabilir.

Bizim gibi bol bol yürümeyi tercih ederseniz o da olur. İyi gezmeler.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page