top of page
Kübra Tüne Güven

Dublin Alışveriş Rehberi

İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin şehrinden eve götürebileceğiniz veya sevdiklerinize götürebileceğiniz hediyelikler ve yöresel ürünler peşindeyseniz doğru yerdesiniz. Dublin Alışveriş Rehberi yazımızda size şehre gelmişken muhakkak almanız gereken ürünlerden bahsedeceğiz.


İçki




Sanırım ilk maddemizin içki olmasına şaşırmamışsınızdır. İrlanda deyince sizin de aklınıza yeşil yöresel kıyafetle irish müzik dinleyip dans eden sarhoş insanlar geliyorsa tebrikler, bizim gibi önyargılısınız ve aynı zamanda haklısınız da İçki İrlanda’da önemli bir konu. En eve götürülesi hediyelikler ise şöyle:


Irish Whiskey

Irish Whiskey Museum diye bir müze var biliyorsunuz. Burada, İskoçya kadar olmasa da viski önemli bir piyasa. Müzelere ve içki imalathanelerine uğrayın, damak tadınıza en uygun İrlanda viskisini seçin ve bir şişesini evinize götürmeyi unutmayın.


Irish Cream

En meşhur markası Bailey’s olan bu kremalı içkinin farklı yöresel markalarını deneyin ve bir şişesini sevdiklerinize götürün. Tadına bakmamış arkadaşınız varsa bunu içtiğinde sizi daha çok sevecek, zira çok yumuşak ve güzel bir tadı var bu içkinin.


Guinness Bira

Bu birayı her yerde bulabiliyorsunuz belki, ama Dublin’in göbeğindeki Guinness Storehouse’da üretilen ve İrlanda’nın yerel suları kullanılarak yapılan bu birayı Dublin’de alıp içmek gerek.


Çikolata


Dublin Alışveriş Rehberi yazımızın en lezzetli maddesi. İrlanda kesinlikle çikolata konusunda Belçika ve İsviçre gibi olamaz elbette, fakat denemeniz gereken iki adet marka var ki, belki dünyanın en iyi çikolatalarıyla yarışabilirler. Butlers ve Lir isimli bu markalardan Irish Cream içerikli sütlü çikolatalardan kesinlikle denemenizi ve elbette eve ve sevdiklerinize götürmenizi tavsiye ediyoruz. Biz Temple Bar bölgesinden alışveriş yaptık ve Butlers marka çikolatadan birkaç kutu satın aldık, Irish Cream dolgulu bu çikolataları denedikten sonra da aldığımıza hiç pişman olmadık.


Leprechaun Hat




Bu kadar da turistlik olmaz ki canım dediğinizi duyar gibiyiz. Evet bu yerel İrlanda şapkasını Dublin sınırlarından çıkmadan takmaya kalkarsanız ben turistim diye bağırıyor olursunuz, fakat bizce eve götürmelik harika bir ürün.


Connemara Mermeri


İrlanda’nın en meşhur hediyeliklerinden biri olan bu yeşil renkteki mermerden oldukça şık takılar yapılıyor. Bu takılardan sevdiklerinize ve kendinize harika birer hediyelik çıkabilir.


Kitap-Edebiyat


İrlanda yazarlarından ve edebiyat eserlerinden bir sürü hediyelik çıkabilir ama tabi Dublin Alışveriş Rehberi yazısı yazıp James Joyce’dan bahsetmeden geçmek olmaz. James Joyce Dublin doğumlu bir yazar, onun eserlerini doğduğu memleketten alabilir ve orijinal dillerinde edinerek koleksiyonunuza harika bir ekleme yapabilirsiniz.


Irish Soda Bread

Kabartma tozu ya da maya yerine Soda kullanarak kabartılan bu ekmek, İrlanda’nın hemen her yerinde çok tutulan ve meşhur bir yiyecek. 2-3 Euro gibi bir fiyata bir adet alabilir ve tadına bakabilirsiniz.


Müzik Enstrümanları


Uilleann pipes ve fiddles gibi yöresel çalgıları satın almak için Dublin en uygun yer olabilir. Biz kendimize güzel bir İrlanda Flütü satın aldık .

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page