top of page
Kübra Tüne Güven

Dublin Konaklama

İrlanda Cumhuriyeti’nin güzel başkenti Dublin, size hem gündüz gezilecek bir sürü mimari yapı ve doğal güzellik, hem de oldukça hareketli bir gece hayatı sunuyor. Aklınıza ilk gelen sorular Dublin Konaklama ve bütçe konusunda olacaktır muhtemelen. Çünkü her ne kadar seyahat etmek bizim için tutku olsa da, hepimiz düşük bütçeyle de kalabileceğimiz şehirler peşindeyiz. Dublin’e gelirsek, burası çok ucuz bir şehir değil ne yazık ki. Birleşik Krallık’tan ayrıldığı için en azından sterlin değil Euro üzerinden ödeme yapıyorsunuz. Fakat gene de ucuz bir şehir olduğunu söyleyemeyiz.

İyi tarafı şu ki şehir içerisinde bir sürü ucuz hostel seçeneği veya lüks oteller mevcut, yani her bütçeden insan için kalma seçenekleri bulunuyor.




Bütçe açısından Dublin’de Nerede Kalınır?

Şehir merkezinde fiyat olarak epey uygun yerler mevcut, bunlar ya hostel veya bed and breakfast tarzındaki mekanlar, ya da 2-3 yıldızlı oteller. Özellikle çift olarak seyahat ediyorsanız bu düşük yıldızlı oteller size çift kişilik oda hizmetini hostele kişi başı vereceğiniz ücretten daha düşüğe sağlayabilir. Üstelik de konfor olarak daha tercih edilebilirdir.

Kahvaltı olayına gelirsek, eğer fiyat farkı çok fazla değilse kahvaltı dahil otelleri tercih etmenizde fayda var. Çünkü Dublin, çok ucuza yemek yiyebileceğiniz bir şehir değil. Ucuza gelsin derken zarar etmemiş olursunuz.


Lokasyon Açısından Dublin’de Nerede Kalınır?

Dublin, günün her saati hareketli ve eğlenceli bir şehir. Fakat merkezden çok uzaklaşmamanızı tavsiye ediyoruz. Zira eğer gece hayatını da yaşamak istiyorsanız, Temple Bar çevresinde zaman geçirdikten sonra otelinize uzun uzun yürümek ya da toplu taşıma aramak istemeyeceksiniz. Şehrin en işlek ve en çok turist çeken Temple Bar bölgesi ve alışveriş meraklıları için Grafton Caddesi bölgelerine yakın yerde kalırsanız, şehri gezmesi sizin için çok daha kolay olur. Üstelik bu bölgelerde çok fazla turist konakladığı için ucuz otellerin toplandığı noktalardan birisidir.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page