top of page
Kübra Tüne Güven

Dublin Ulaşım Rehberi

İrlanda’nın başkenti Dublin şehrine gidiş, havalimanından şehir merkezine gidiş ve şehir için ulaşım hakkında bilgi sahibi olmak için Dublin Ulaşım Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Önce Dublin şehrine ulaşım ile başlayalım.


Dublin şehrine Ulaşım


Dublin şehrine İstanbul ve İzmir havalimanlarından direkt uçuşlar bulunur, en sık kalkan elbette İstanbul’dan olan uçuşlardır. Farklı şehirden gelenler İstanbul veya İzmir aktarmalı olarak gelebilirler. Nedense İzmir- Dublin biletleri daha ucuz yalnız, söylemedi demeyin. Vardığınızda zaten şehrin tek havalimanı olan Dublin Airport’a iniş yapacaksınız.

Eğer United Kingdom içerisindeyseniz ve Dublin’e geçmek istiyorsanız farklı seçenekleriniz olacak. Örneğin Belfast’a gidip oradan direkt otobüsle 2 saat 10 dk veya 2 saat 25 dk sürede Dublin’e varan X1 ve X2 otobüslerini kullanabilirsiniz. Veya Londra’dan Dublin’e ucuz uçak bileti (Ryan Air özellikle) bakabilirsiniz.


Dublin Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Dublin havalimanından Dublin şehir merkezine ulaşmak için birden fazla ulaşım yolu var.

Aircoach 700:

Dublin havalimanından şehir merkezine yarım saatte varan bu express otobüsün ücreti 7 Euro, eğer önceden internet üzerinden alırsanız 1 Euro daha ucuza gelebilir. Rotayı incelemek veya bilet almak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Otobüs:

Ben daha az para vermek istiyorum diyenler için, direkt şehir merkezine giden otobüsler de mevcut. Bu otobüslerin ücreti 3.30 Euro gibi daha uygun bir seçenek yaratıyor. 16 numaralı otobüsü tercih etmelisiniz. Yarım saatte şehir merkezine varabilirsiniz. Detaylı bilgi için burayı inceleyebilirsiniz.


Şehir içi Ulaşım


Dublin şehrinde şehir içi ulaşım için bir çok seçeneğiniz var. Dublin Ulaşım Rehberi yazımızın bu kısmında size bu seçeneklerden bahsedelim.

Demiryolu hatları
Commuter Rail

Beş farklı hattan oluşan tren yollarının hatları ve durakları aşağıdaki gibi:

1. Northern Commuter:

Dublin Pearse, Tara Street, Dublin Connolly, Howth Junction, Clongriffin, Portmarnock, Malahide, Donabate, Rush and Lusk, Skerries, Balbriggan, Gormanston, Laytown, Drogheda, Dundalk.

2. South Eastern Commuter:

Dublin Connolly, Tara Street, Dublin Pearse, Lansdowne Road, Sydney Parade, Blackrock, Dún Laoghaire, Bray, Greystones, Kilcoole, Wicklow, Rathdrum, Arklow, Gorey.

3. South Western Commuter:

City branch: Dublin Heuston, Park West & Cherry Orchard, Clondalkin & Fonthill, Adamstown, Hazelhatch & Celbridge, Sallins & Naas, Newbridge, Kildare, Monasterevin, Portarlington, Portlaoise.

Grand Canal Dock branch: Grand Canal Dock, Dublin Pearse, Tara Street, Dublin Connolly, Drumcondra, Park West & Cherry Orchard, Clondalkin & Fonthill, Adamstown, Hazelhatch & Celbridge, Sallins & Naas, Newbridge.

4. Western Commuter:

City branch: Dublin Pearse, Tara Street, Dublin Connolly, Drumcondra, Broombridge, Ashtown, Navan Road Parkway, Castleknock, Coolmine, Clonsilla, Leixlip Confey, Leixlip Louisa Bridge, Maynooth, then continuing onto Kilcock, Enfield, Mullingar, Edgeworthstown, Longford.

Docklands branch: Docklands, Broombridge, Ashtown, Navan Road Parkway, Castleknock, Coolmine, Clonsilla, Hansfield, Dunboyne, M3 Parkway.

5. DART (Dublin Area Rapid Transit):

North of Howth Junction

Malahide, Portmarnock, Clongriffin

Northeast of Howth Junction

Howth, Sutton, Bayside

South of Howth Junction

Howth Junction & Donaghmede, Kilbarrack, Raheny, Harmonstown, Killester, Clontarf Road, Connolly

South of the River Liffey

Tara Street, Pearse, Grand Canal Dock, Lansdowne Road, Sandymount, Sydney Parade, Booterstown, Blackrock, Seapoint, Salthill & Monkstown,

South of Dún Laoghaire

Dún Laoghaire, Sandycove & Glasthule, Glenageary, Dalkey, Killiney, Shankill, Bray, Greystones


Metro ve Tramvay

Metro hatları olarak Kuzey ve Batı metrosu isimli iki hat mevcut, yeni hatlar ise plan aşamasında bulunuyor.

Tramvay hattının ise ismi Luas, 2004 senesinden beri hizmet veriyor. Kırmızı ve yeşil hat olmak üzere iki güzergah takip ediyor.

Otobüs

Dublin’de oldukça geniş bir otobüs hattı mevcut. Bu hatların güzergahlarını ve saatlerini görmek isterseniz buraya bakabilirsiniz.


Leap Card


Dublin Ulaşım Rehberi yazımızın son maddesi: Dublin şehrinin ulaşım kartı. 2011 yılından beri kullanımda olan bu kartı tüm otobüs, metro ve tramvay hatlarında kullanabilirsiniz. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page