top of page
Kübra Tüne Güven

Dublin Yeme-İçme

Dublin Yeme-İçme yazımızda, Dublin şehrine özgü yiyeceklerle beraber İrlanda mutfağına gireceğiz. Denemek ister misiniz bilmem ama gitmişken mutlaka yenmesi gereken maddeler var bu listede.


Sea Salt Ice Cream


Kulağa biraz garip gelse de, İrlanda’dan alınabilecek hediyeliklerde Irish Sea Salt olmasını anlıyorsanız, bunu da deneyince anlayacaksınız. En iyisini Murphys’de yiyebileceğiniz bu dondurmayı yerken kendinizi gerçek bir İrlandalı gibi hissedeceksiniz.


Soda Bread


Biliyoruz, ezberlediniz artık. Ama her tarafta farklı farklı tariflerle yapılan ve maya yerine soda kullanılarak kabartılan bu ekmeği denemeden Dublin’den ayrılmamalısınız.


Irish Stew


Genelde kuzu etiyle yapılan sebzeli soğanlı et yahnisi. Buraya gelmişken tadına bakın, bizim damak tadımıza çok uygun bir yemek.


Kabuklu deniz ürünleri


Benim gibi deniz ürünlerinden hoşlanmayan gezginlerin deneyemeyeceklerini biliyorum ama sevenleriniz mutlaka vardır. İrlanda Galway’da bunun festivali bile yapılıyor. Hem de Dublin’de heykelini göreceğiniz ve Dublin’de Gezilecek Yerler yazısında bulacağını Molly Malone da arabasında midye satıyormuş.


Smoked Salmon



Tütsülenmiş somon balığı. Deniz ürünleri sevenler deneyebilir. Dublin’de yiyeceğiniz somon, dünyanın en iyilerinden.


Fish and Chips


Genelde hep İngiltere için meşhur yemek olarak söylüyoruz fakat deniz ürünlerinin çok sıklıkla tüketildiği Dublin’de de çok lezzetli yapılıyor. Paneli kızartılmış balık ve patates kızartması, çeşitli soslarla tüketebilirsiniz.


Black and White Pudding




Adının puding olduğuna bakmayın. Pudingle tek ortak yani karışım olması. Black Pudding, English Breakfast tariflerimizde bolca tasvir ettiğimiz domuz yağı, domuz kanı ve çeşitli baharatlardan elde edilen kahvaltılık. White Pudding ise aynısının kan katılmamış hali. Cesaretiniz var ise deneyiniz, İrlanda’da çok sevilerek tüketiliyor:)


Barmbrack


Genelde çayın yanında ikram edilen siyah ve beyaz kuru üzüm ile mayalanarak pişirilen tatlı bir ekmek çeşidi. Kek gibi dilimleyip çayın yanında veriyorlar genelde. Rahatlıkla deneyebilirsiniz.


Coddle (Dublin Coddle)


Sizi soğutmak gibi olmasın ama genelde kalmış yemekleri değerlendirmek için yapılan bir yemek :) Kalmış yemeklerden yapıldığı için çok net bir tarifi olmamakla birlikte, genelde domuz sosisi, soğan, patatesle yapılıyor ve içine arpa katılıyor.

Bunlar dışında yöresel İrlanda yemekleri olmadığı için Dublin Yeme-İçme listesinde bulunmayan (dondurma hariç) ama Dublin şehrinde çok sevilen bazı yemekler ve o yemeği en iyi yapan restoran önerileri için bu linki inceleyebilirsiniz:



31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page