top of page
Kübra Tüne Güven

Edinburg Alışveriş Rehberi

Edinburg Alışveriş Rehberi yazısını iki alanda incelemek gerek. Birinci kısımda, Edinburg’a ve İskoçya’ya özgü yerel hediyeliklerden, ikinci kısımda ise Edinburg’da alışveriş meraklılarının gezebileceği caddeler ve dükkanlardan bahsedeceğiz.


Edinburg’a özgü hediyelikler


Kilt

Zamanında Braveheart izlemiş herkesin mutlaka görmüş olduğu, erkekler tarafından giyilen pileli ve yöresel eteğin adı bu. İskoçya’da tarihi 16. yüzyıla kadar dayanan bu kıyafet, tüm hediyelik eşya dükkanlarında satılıyor ve fiyatları 25 sterlinden başlıyor.

Gayda

Karadeniz’in yöresel çalgısı tulumun sesine benzer bir ses çıkaran gayda, İskoçya’nın yöresel çalgısı. Edinburg sokaklarında dolaşırken yöresel kostümüyle gayda çalan bir çok insan göreceksiniz. Eğer hatıra olarak evinize almak veya birine hediye götürmek isterseniz, çok çok pahalı olanlar da var fakat kalitesiz ve göstermelik olanların fiyatları 15 sterlinden başlıyor.

Yünlü ve kaşmir kıyafet ve aksesuarlar

Edinburg’un yünlü kıyafet ve aksesuarları meşhur. Royal Mile yolu boyunca sürekli karşınıza çıkacak olan hediyelik dükkanlarının tümünde, sizi sımsıcak tutacak yünlü şapkalardan ve şallardan hem kendinize hem sevdiklerinize alabilirsiniz. Ayrıca gerçek kaşmirden yapılma kıyafetler ve aksesuarlar satan bir çok dükkan var fakat fiyatları oldukça pahalı, bütçenizi biraz sarsabilir.

Viski

İskoçya ve dolayısıyla Edinburg, dünya üzerinde içebileceğiniz en iyi viskilerin üretildiği ve satıldığı yer. Bu sebeple başta The Scotch Whisky Experience müzesinin shop kısmı olmak üzere, tavsiyemiz viski dükkanlarına uğramadan şehirden ayrılmayın. Hem kendi evinize, hem arkadaşlarınıza muhteşem bir hediye olarak alabilirsiniz.

Kelt takıları

Celtic Jewelry olarak bilinen ve çok eskiden beri yapılan sembolik takılardır. İlginizi çekiyorsa tarihlerini mutlaka okumalı veya sormalısınız çünkü her bir şeklin ifade ettiği farklı şeyler var. Mesela en bilineni olan Celtic Cross, yani Kelt Haç’ı dünya ve cennet arasındaki köprüyü ve dört elementi temsil ediyormuş. Mistisizm ve sembolizme meraklı bir arkadaşınız varsa harika bir hediye olabilir.

Hediyelik yiyecek

Eğer siz de bizim gibi boğazınıza düşkünseniz, anı olarak veya hediyelik olarak Edinburg’a özgü kurabiyeleri ve yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bu konuyla ilgili en bariz önerimiz İskoçya’nın yöresel tereyağlı mis gibi kurabiyesi “Shortbread” olacaktır. Tüm hediyelik eşya dükkanlarında ve müze shoplarında bulabilirsiniz.


Alışveriş Meraklıları için İşlek Caddeler


Edinburg Alışveriş Rehberi yazımıza şehrin moda ve alışveriş meraklılarına hitap edecek alışveriş caddeleri ile devam edeceğiz.


Princes Street

Alışveriş konusundan bahsedip bu caddeyi es geçmek olmaz. Edinburg’un New Town kısmında yer alan ve en işlek caddesi olan Princes Street üzerinde Debenhams, House of Frasers, Zara, Primark, M&S gibi büyük moda dükkanlarını bulabilirsiniz. Primark’ı özellikle öneririz.

George Street

Princes Street paralelinde, daha az moda, daha çok kafe bar odaklı bir cadde olmak üzere, alışveriş yapmak için ve oturup bir içecek içmek için güzel bir cadde.

Multrees Walk

Lüks alışverişin kalbi olan alışveriş caddesi. Louis Vuitton, Harvey Nichols gibi ultra pahalı ve lüks alışveriş yerlerinden hoşlananlar için doğru adres.

The Grassmarket and Victoria Street

Daha çok vintage ve butik dükkanların olduğu ve alışverişinizi Mary’s Milk Bar dükkanından bir dondurma yiyerek tamamlamanız gereken cadde. Aynı zamanda Harry Potter kitabında ve filminde okul alışverişi yaptıkları Diagon Alley bu sokaktan esinlenmiş. Hatta tıpkı oradaki gibi bu caddede bir şaka dükkanı var (Aha ha ha)

Bruntsfield and Morningside

Şehrin tam merkezinde olmamakla beraber yaklaşık 15-20 dk yürüyerek varabileceğiniz sokak. Butik mağazalar ve orijinal hediyelik eşyalar için ideal bir yerdir, uğramanızı tavsiye ederiz.


Umarım Edinburg Alışveriş Rehberi listemiz alışveriş meraklılarına yardımcı olmuştur. İyi gezmeler!



152 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page