top of page
Kübra Tüne Güven

Edinburg Yeme-İçme

Yemeklerde İngiltere etkisi


Edinburg Yeme-İçme yazımızın başında öncelikle şunu belirtmek gerek, şehirde İngiltere yemek kültürü hakim. “English breakfast” kavramını mutlaka duymuşsunuzdur, bizim için pek de iç açıcı olmayan bu kahvaltı çeşidi Edinburg şehrinde de mevcut. İçinde yumurta, domates, fasülye, domiz sosisi ve black pudding bulunan bu kahvaltı türü, bizim damak tadımıza hiç uygun değildi. Black pudding denen benim asla denemeyeceğim fakat Harun’un cesaret edip tadına baktığı bir kahvaltılık var, domuz kanından yapılıyor. Cesareti olan deneyebilir

Domuz demişken, domuz eti yiyenler Oink isimli restoranı tercih edebilirler, Şehrin en meşhur domuz restoranı. Biz sırf görelim diye gittik fakat camında kocaman pişmiş domuzu görünce içeri girmekten vazgeçtik :)




Yöresel Yeme-İçme rehberi


Bir yöresel tavuk çorbaları var, Cock a Leekie diyorlar, yerel bir restorana uğrayıp bunu deneyebilirsiniz.


Tabi ki şehrin en önemli tecrübesi viski. Zaten Scotch olarak anılan viskinin en kalitelilerini ve binbir çeşidini İskoçya’da göreceksiniz. Tadına bakmalık ve hediye almalık viski shop’larını ziyaret edebilirsiniz, en büyük ve kapsamlısını Edinburg kalesine giderken solunuzda görebileceğiniz The Scotch Whisky Experience müzesinin girişindeki shop’ta bulabilirsiniz.

Tatlıya gelince, Grass Market caddesindeki Mary’s Milk Bar dondurmasını mutlaka denemelisiniz. Biz yorumları okuduğumuzda içimizden “en fazla ne kadar farklı olabilir ki” diye geçirdik. Uzun bir sıraya girerek dondurmayı aldığımızda ise gerçekten bizi hala şaşırtabilecek dondurmaların olduğunu gördük çünkü buranın acılı baharatlı ve daha bir sürü farklı tatta gelen lezzetli dondurmasını yemeden seyahatiniz eksik kalacak, garanti ediyoruz. (tuzlu karamelli ve baharatlı olanları özellikle öneriyoruz)

Aynı zamanda şehirde güzel bir tatlı kültürü var, kurabiyeler, kekler Edinburg mutfağında epey yer kaplıyor. Edinburg Yeme-İçme deyip de meşhur kurabiyesinden bahsetmemek olmaz, bu noktada en önemli önerimiz İskoçya’ya özgü saf terayağından yapılan Shortbread isimli kurabiyeler olacak, mutlaka deneyin, biz tadını çok beğendik.


Tereyağı kokusunu buram buram alabileceğiniz bu kurabiyelerin çikolatalı versiyonları da mevcut. Farklı boyutlu kutularda her hediyelik dükkanında bulabilirsiniz, hatta müzeler bile museum shop dükkanlarında bu kurabiyelerden satıyorlar, biz hediyelik olarak da yemek için de epey satın aldık. Keyfini çıkarın!



56 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page