top of page
Kübra Tüne Güven

İngiltere Vizesi

United Kingdom diye anılan Birleşik Krallık bölgesine giriş için İngiltere vizesi çıkarmanız gerekiyor. İngiltere vizesi ne yazık ki Schengen vizesinden farklı bir vize, yani Avrupa Birliği ülkelerine çoklu giriş hakkı veren Schengen vizenizle Birleşik Krallık’a giriş yapamazsınız.


Diğer vize süreçlerine benzemesiyle birlikte farklı olduğu noktalar da var İngiltere vizesinin. Öncelikle uzun bir başvuru formu doldurmanız gerekecek. Bu form, orjinalinde İngilizce olmakla birlikte başta belirtirseniz soruların çoğunun Türkçe versiyonları da geliyor.

Formu eksiksiz bir biçimde doldurduktan sonra randevu almanız gerekiyor. İngiltere vize işlemleri, Mecidiyeköy Profilo AVM içerisinde TLS Contact Center isimli bir aracı firma ile yapılıyor. Yani randevunuzu alınca İstanbul’da iseniz bu firmaya gideceksiniz.

Önemli noktalar şunlar: Schengen vizesindeki gibi ne kadar erken başvurursan o kadar iyi durumu İngiltere vizesi için çok da geçerli değil. Nedenine gelince; İngiltere, vizenizi, kabul edildiği tarihten itibaren verir, seyahat başlangıcınızdan itibaren değil. Dolayısıyla çok erken başvurursanız seyahatinizden sonra uzun bir süre kullanamazsınız. Tavsiyemiz, randevunuzu bir ay öncesine ayarlamanız yönündedir.

Diğer bir önemli nokta, bu vizenin geçerli olduğu yerler. İngiltere vizenizle Avrupa Birliği ülkelerine ve Günay İrlanda’ya giriş yapamazsınız. Vize geçerliliği, İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda için mevcuttur. Günay İrlanda’ya kısa süreli giriş için belli koşullar dahilinde kullanabilirsiniz, bu koşul da Birleşik Krallık sınırlarına, örneğin İngiltere’ye öncesinde bu vizeyle giriş yapmış olmanız.

Ücrete gelince, başvuru formunuzu doldurduktan sonra size iki seçenek sunuluyor, hemen online ödeme yapabilirsiniz ya da randevunuzdan önce herhangi bir zamanda ödemenizi tamamlayabilirsiniz. Tavsiyemiz ödemenizi hesap veya kredi kartından o anda ödemek ve ödeme onayının çıktısını almaktır, sonra randevuya kadar başka bir yük altında kalmazsınız. Zaten Türkiye başvurularında yalnız online ödeme yapabiliyorsunuz, sonraya bıraksanız bile. Ücreti en son 2016 Temmuz ayında başvurduğumuzda kişi başı 350-400 tl civarındaydı (87 İngiliz sterlini), biz 6 aylık vize için başvurduk. Vize sürenizi kendiniz seçebiliyorsunuz, ücret de bu doğrultuda değişiyor. Yani İngiltere vizesi çıkarsa en az 6 ay çıkıyor.


Gerekli Belgeler


Ödemenizi yapıp başvurunuzu tamamladıktan sonra aşağıdaki belgelerle beraber randevu tarihinizde Vize Başvuru merkezinin yolunu tutuyorsunuz:

-Başvuru belgenizin çıktısı

-Biyometrik Fotoğraf (Özel gereklilikler için siteyi kontrol edebilirsiniz, fakat fotoğrafçılar da biliyor)

-Ödeme onayınız

-Randevu onayınız

-Konsolosluk tarafından sizden istenen ek belgeler (Gelir durumunuzu, işinizi, hesap hareketlerinizi beyan ettiğiniz belgeler)

-Seyahat Sağlık Sigortası

Genel olarak süreç bu şekilde, kısa sürede pasaportunuzu almanız için dönüş yapıyorlar ve maddi ya da yasal anlamda bir kısıtınız mevcut değilse vizeniz çıkmış oluyor.

İngiltere Vizesi için gerekli belgelerin ve sürecin detayını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:



59 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page