top of page
Kübra Tüne Güven

İsveç Vizesi

İsveç, Avrupa Birliği’ne dahil bir ülke. Avrupa Birliği’ne dahil her ülke gibi daha önceden Schengen vizeniz varsa veya yeşil pasaportlu iseniz, İsveç vizesi başvurusu yapmadan ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Daha öncesinde alınmış vizeniz veya yeşil pasaportunuz yoksa, bir vize aracı firması olan VFS GLOBAL aracılığıyla tek girişli veya çok girişli olarak Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Vize belgeleri diğer Schengen ülkeleriyle aynıdır. Ücreti ise 200(Başvuru ücreti) + 80(Hizmet bedeli) olmak üzere 280 TL dir. Güncel ve ekstra fiyat bilgileri için aşağıdaki sayfayı takip edebilirsiniz: http://www.vfsglobal.se/Turkey/Istanbul/visa_fees_at_glance.html


Vize başvurusu yaparken takip etmeniz gereken adımlar şu şekilde olacaktır:


-Başvuru belgelerinizi hazırlayın: Bu belgelerin detayını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Genel anlamda konuşmak gerekirse, Türkiye’deki maddi durumunuzu, Sigorta belgelerinizi, devamlı bir işiniz olup olmadığını (öğrenciler için belge listesi farklıdır), seyahat sağlık sigortanızı ve bunun gibi temel vize belgelerinizi kontrol edecekler. Bu belgelerle birlikte bir de başvuru formu doldurmanız gerekiyor, bu formu da VFS Global websitesinde bulabilirsiniz.

-Randevu alın ve başvurunuzu yapın: VFS Global websitesinden kendinize uygun bir tarihte randevu alarak (garanti olmasını istiyorsanız ve özellikle yurt dışına ilk çıkışınızsa seyahatinizden en az 1.5 ay öncesine randevu almalısınız) belgelerinizin tamamlanmış halini, pasaportunuzu ve başvuru formunuzu alarak Harbiye/Şişli’deki VFS Global ofisine gidin.

-Başvurunuzu yaparken sizi vezneye yönlendirerek ödeme yapmanızı isteyecekler. Meslek grubu ve yaşa göre değişen bu ücretin ödenmesinden sonra verdikleri dekontu gişeye göstermeniz gerekecek.

-Sonuçlarınızı bekleyin: İsveç konsolosluğu, özellikle ilk vize alışınızsa veya özel bir durum söz konusuysa, konsoloslukla görüşmenizi isteyebilir. Bu görüşmeler de randevulu olarak ve oldukça standart bir biçimde gerçekleştirilir. Genelde gidiş amacınız, sponsorunuz ve ne zaman döneceğiniz gibi sorular sorularak İsveç’ e göçmeyeceğinizi kanıtlamanız beklenir

Aracı firmayla başvurulan tüm ülke vizeleri gibi, eğer belgelerinizi düzgünce tamamlarsanız, vize çıkmaması için hiçbir sebep yok. Kaldı ki eksik kalan bir belge olduğunda aracı firma size söylüyor, onların da gözünden kaçmışsa konsolosluk arayıp bildiriyor, yani reddedecekler diye korkmanıza hiç gerek yok, kolay gelsin.

Vize başvurunuz ile ilgili detay bilgileri ve gerekli belgeler listesini VFS Global’in websitesinde bulabilirsiniz.



9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page