top of page
Harun Güven

Londra Ulaşım Rehberi

Londra, ulaşım ağı açısından oldukça gelişmiş bir şehir. İstanbul, İzmir ve dönemine göre Antalya’dan direkt biçimde Londra’nın 6 farklı havaalanına gitmek mümkün.


Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Heathrow Airport

Londra metrosunda Piccadilly hattı ile Londra merkeze 50 dakika içinde geçebilir ya da diğer hatlara aktarma yapabilirsiniz. Metro, 05:00 ile 23:40 arası açıktır. Bunun dışında otobüs, taksi ya da Heathrow Express ile de Londra merkezine ulaşım mevcut. Ama dikkat edin Heathrow Ekspress treninde Oyster kart geçerli değildir.

Gatwick Airport

Gatwick Express, Southern ve Thameslink ile saatte üç ya da dört sefer olmak üzere Victoria bölgesine servisler mevcut. Ayrıca 24 saat çalışan otobüsler ile de Victoria bölgesine gidebilirsiniz. 1 – 1,5 saat içinde ulaşabilirsiniz.

Stansted Airport

Havaalanı Londra merkezden 56 km uzakta. Trenle 45 dakikada Liverpool Street durağına geçebilir oradan aktarma yapabilirsiniz. Söz konusu tren, 04:10 ile 23:25 arasında hizmet vermekte. Otobüsle gitmek isteyenler her 15 dakikada kalkan National Express’i tercih edebilir. Bu hat 24 saat çalışmakta olup 1,5 saatte sizi Victoria bölgesine götürür. Daha rahat gitmek isteyenler Havaş’ın muadili olan EasyBus’ı tercih edebilir.

Luton Airport

Thameslink veya East Midlands Trains trenleriyle 35 dakikada London Bridge bölgesine geçebilir, oradan aktarma yapabilirsiniz. Yine buradan Green Line, EasyBus ve National Express otobüsleriyle Gloucester Place bölgesine ulaşım mevcut. EasyBus ile de 1 saatte ilgili bölgeye varabilirsiniz.

London Airport

Londra havaalanından Docksland Light Railway ile 20 dakikada, şehrin en işlek yerlerinden biri olan Bank’e gitmeniz mümkün. Tabii bunun için Oyster kartlarınızı havaalanında temin etmeyi unutmayın.

Southend Airport

Bu havaalanı Londra merkezin doğusundan 68 km uzaktadır. Abellio Greater Anglia tren servisi ile 1 saat içinde Liverpool Street bölgesine ulaşmanız mümkündür.

Şehir içi Ulaşım

Havaalanına ulaştığınızda hemen bir Oyster Card temin etmeniz şiddetle önerilir çünkü Londra merkezde bulunan her yere metro ile ulaşabilirsiniz. Oyster Card da Londra merkezde otobüs ve metro için ulaşım kartı niteliğindedir. İlk aldığınızda 5 depozit vermek durumundasınız fakat Londra’dan gittiğinizde internet aracılığıyla bu miktarı alabilirsiniz. (10 altına geri ödeme yapmıyor olabilirler, stratejik kullanın kartınızı ) . Londra içinde ulaşım zone aktarmalarına bağlı olarak 2 - 3 olarak değişiyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page