top of page
Harun Güven

Londra Yeme-İçme

Fish & Chips


Adından da anlaşılacağı üzere belki basit bir şey, bir balıkla patates neticesinde ama garip bir çekiciliği var. Kesinlikle deneyin. En iyi Fish & Chips, Tower Bridge tarafında satılıyor. Horniman at Hays mekanı sizin için güzel bir seçenek olabilir. 15 £ civarı bir ücreti var.


English Breakfast


Sabahın 6’sında bu kadar ağır bir kahvaltıyı kaldırırım diyorsanız bir deneyin deriz. Full breakfast diye de tanımlanan bu kahvaltının içeriğini domuz pastırması ve sosisi, yumurta, kızarmış domates, fasulye ve black puddingten oluşturuyor. Black pudding’i yemeden önce bir kez daha düşünün çünkü domuz kanından yapılıyor ve tatlı değil. Ama sütlü çayını için o güzel oluyor.


Truffled Egg Toast


Küçük ekmeğin içinde akışkan yumurtayla yapılmış tost. English breakfast’a bence güzel ve lezzetli bir alternatif.


Duck & Waffle


İngilizlerin krallarından gelen bir ördek yeme alışkanlığı var. Şehirde sık göreceğiniz Duck & Waffle yemeğini biz denemedik. Denemek isterseniz Duck & Waffle diye manzarası güzel bir restoran mevcut.


Uzak doğu yemekleri


En iyileri Chinatown’da servis ediliyor. Ördeği bir de burada deneyin. Mideniz alıyorsa kurbağa bacağı falan da yiyebilirsiniz. Ama fiyatları biraz tuzlu.


Meksika Mutfağı


Her yurtdışına çıktığınızda mutlaka yiyin zaten de burada çok güzel ve uygun fiyatlı bir mekan var. Soho’da bulunan Wahaca adlı restoranta girip bizim için de taco yiyin, soslu mısırı götürün ve margaritanızı için. Ödemeyi de şöyle yapın: Bedava olan wi-fi dan Wahaca aplikasyonunu indirin, oradan kartla ödeyin. Böylece extra servis ücreti ödemeyeceksiniz.


İtalyan Mutfağı


Londra diğer dünya mutfaklarında olduğu gibi İtalyan mutfağında da güzel seçenekler bulunduran bir şey. Üstelik sadece pizza değil; çorbalarından, makarnalarından ve tatlılarından da tadabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz de mevcuttur. Mesela Soho’da rastlayacağınız Princi adlı mekanda bir çok İtalyan lezzetinin tadına bakabilirsiniz. Dışarıdan yemekhane gibi gözükse de içeriye girip gözünüzün kestirdiği yemekleri tadmanızda fayda var. Üstelik 7,5 £’den başlayan pizza fiyatları, 8 £’dan başlayan makarna fiyatları ile kısmen ucuz da denilebilir. Şöyle ucuza, mayalı hamurda yapılmış has İtalyan pizzası istiyorsanız yine Soho’da Berwick Street’in başlarında bulunan Franco Manca’ya da uğrayabilirsiniz. Burada pizzanın fiyatı 4,50 £’dan başlıyor.


Japon Mutfağı


Şehir içinde sık göreceğiniz Wasabi adlı restoran zinciri, ilk defa Japon Mutfağını deneyecekler için güzel mekan. İsterseniz bir sushi tadımı yapıp bu konudaki merakınızı giderebilirsiniz. Eğer gideceğim mekan bana çok yabancı olmasın, ama Japon mutfağını da yansıtsın diyorsanız sizi Chinatown’daki Tokyo Diner adlı mekana götürebiliriz. 6,50 £’dan başlayan fiyatları, et veya vegan seçenekleriyle, tamamı Japon çalışanları ile gerçek Japonya atmosferini yaşayacağınızı umuyoruz.


Barlar


Londra’nın her köşesinde ayakta bira içen insanlarla dolu barlar göreceksiniz zaten. O zaman bir değişiklik yapın ve tarihin en eski barına gidin de mahzenlerde içki için. Ye Olde Cheshire Cheese adlı bu mekanda seçeceğiniz bira için barmenden tavsiye alın, eşinizle dostunuzla muhabbet edin. Ya da Trafalgar Square’e yakın Sherlock Holmes Barı var, orasını da seçenekler arasında sunabilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page