top of page
Harun Güven

Napoli Alışveriş Rehberi

İtalya’nın en büyük 3. Kenti olan Napoli’de tabii ki alışveriş için de kendinize çeşitli alternatifler sunabilirsiniz. Yalnız alışverişe çıkayım derken dikkat etmeniz gereken bir husus var. Malum İtalyanlar, diğer latin kökenli uluslar gibi biraz rahatına düşkün bir yapıya sahiptir. Kendilerinin Riposo adı verdiği, keyif çatma zamanlarında mağazalarını kapatıp, kahvelerini içerler. Riposo 13.30 ve 16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Yani alışveriş yapmak için 10.30-13.30 ve 16.00-19.00 arası zamanları seçmelisin. Gelin, Napoli Alışveriş Rehberi çerçevesinde nerelere gidip, neler satın alabileceğimizi inceleyelim.


Via Toledo




Gezi rehberinde de sıkça bu caddeden bahsettik. Bu cadde, şehrin en işlek caddesi konumunda. Hal böyle olunca bu cadde içinde çeşit çeşit giysi, ayakkabı, oyuncak markalarından ne ararsanız bulabilirsiniz. Dünyaca ünlü, ülkemizde de görebileceğiniz mağazalarla karşılaşabileceğiniz gibi Kiko gibi kozmetik ürünleri satan, ya da Tezenis gibi iç giyimde marka olmuş İtalyan markalarının mağazalarını da bulabilirsiniz. Ayrıca kendine has tasarımları olan köhne ayakkabı dükkanları, giyim-kuşam mağazaları da kendine göstermekte. Bunun yanı sıra kaldırımlarda tezgahlarda küçük eşyalar satan satıcılarla da karşılaşabilirsiniz. Vitrinlere bakarken elinize pizza ya da küçük bir tatlı almayı düşünebilirsiniz, zira çok zevkli oluyor. Via Toledo caddesi, şehrin en geniş meydanı Piazza del Plebiscito’nun doğu tarafında.


Via Pignasecca


Şimdi Via Toledo caddesinden ilerlerken Piazza Del Carrito’ya gidelim ve hemen soldan Pignasecca caddesine ilerleyelim. Burada sanki 90’lardan kalmışçasına kendi halinde direnen dükkanları ve cadde üzerinde kurulmuş sebze pazarlarını, ama daha çok deniz ürünleri satan tüccarları göreceksiniz. Bir şey almanıza gerek yok, etrafınıza bakın, gözlemleyin, zira Napoli’nin gerçek sıcaklığını burada tadacaksınız.


Via San Gregorio Armeno


Via Duomo caddesinden bahsetmiştik, hani şu Piazza Nicola Amore caddesinden kıvrılarak yukarı çıktığımız cadde. İşte bu caddenin 4. Solundan, sonra da 2. Sağından kıvrılın. Karşınıza el yapımı süs ve oyuncaklar dünyasını göreceksiniz. Uğramanız gereken dükkanın adı Gambardella Presepi. Yaratılan bu küçücük dünyada siz devsiniz artık. Taş bebekler, kar küreleri ve her biri birer sanat eseri olan el yapımı küçük yerleşkeleri inceleyin, fırsatınız varsa satın alın. Alanında bu kadar estetik ve ayrıntılı çalışan ustalarını, muadiline bir daha rastlayamayacağınız küçük sanat eserlerini belki bir daha göremeyebilirsiniz.


Via Dei Tribunali


Şimdi geldik biraz daha paspal alışveriş stiline sahip olanlara. Via Dei Tribunali sokağı, içinde barındırdığı yerlinin de yerlisi dükkanlarıyla, size hem daha ucuz hem daha içten alışveriş seçenekleri sunuyor.Örneğin, anahtarın ya da magnet gibi evinize ya da sevdiğinize bir eşya almak istiyorsanız, tarihi taştan kemerlerin arkasına saklanmış, yerli satıcıların tezgahlarına uğrayın. Tezgahlara bakınca pizza ya da makarna temalı hediyelik eşyayı beğenmesi size kalacaktır. Ayrıca bu caddede yöreye özgü tadları ve bu tadları oluşturan içerikleri de satın alma şansına da sahipsiniz. Örneğin sizi Salumeria Rafele o' Lattaro adlı dükkana alalım. Bu dükkan şu meşhur Sorbillo’ya hemen gelmeden bulabileceğiniz yerel bir dükkan. Bu dükkan içerisinde türlü türlü formaggiolar (peynirler), sabunlar, şampuanlar, şaraplar ve bitkisel türlü türlü karışımları bulabilirsiniz. Üstelik fiyatları da uygun. Eğer limonçello satın almak istiyorsanız, sokağın başlarında bulunan Fabbrica Di Limoncello mağazasına uğrayabilirsiniz. Bu dükkanda, sade veya çeşitli karışımları ile Limonçello’ları güzel güzel şişelerde satın alabilrsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글

댓글을 불러올 수 없습니다.
기술적인 오류가 발생하였습니다. 연결 상태를 확인한 다음 페이지를 새로고침해보세요.
bottom of page