top of page
Harun Güven

Napoli Konaklama

İtalya’nın genelinde olduğu gibi konaklama Napoli’de de pahalı değil. Fakat gitmeden önce araştırmanızda fayda var, çünkü çok kötü oteller ile rahat edebileceğiniz oteller aynı fiyat aralığında. Gideceğiniz kötü otellerde aynı oda içinde banyo veya tuvalet olması ve boyasız badanasız duvarlar ile karşılaşmanız mümkün. Şehrin güvenliğinin iyi bir şöhrete sahip olmadığını da düşünürsek, tren garına yakın, ya da merkezi yerlerde kalmanız sizin için daha rahat ve güvenli olacaktır. Yapılar klasik ve eski olduğu için en kötü otelde bile kalsanız size bir ambiyans sunulacaktır. Şimdi gelin Napoli Konaklama konusuna bölge bölge inceleyerek cevap arayalım.




Konaklama Seçenekleri


Genellikle otellerin yoğunlaştığı 3 bölge var. Eğer iskeleye yakın bir yerde otel tutmak istiyorsanız, Santa Lucia burnunun orası uygun olabilir. Konum olarak da Piazza del Plebiscito’ya da yakınlığı itibariyle uygun seçenekler arasına girebilecek bölgede, fiyat olarak iskeleye yakın değil de bir iki sokak içerideki otelleri tercih edebilirsiniz. Evet, denizden mahrum kalacaksınız fakat bu oteller kalite olarak sahildeki otellerin yerini tutabilecek niteliğe sahip. Ayrıca Piazza del Plebiscito çevresinde de bir sürü otel mevcut. Buradaki seçenekler de gayet uygun fiyata ve şehrin tam merkezi sayılabilecek yerde konaklama imkanı bulabilirsiniz. Önceden de Napoli'de nerede kalınır içeriğimizde belirttiğimiz gibi kalite farkı çok düşük ve genellikle buralar güzel yerler. Bir diğer seçenek de Municipio bölgesi olabilir. Burada fiyat skalası bir nebze daha artıyor ama kalite aynı diyebiliriz. Bu bölgenin avantajı hem Via Toledo bölgesi gibi güzel caddelere sahip, hem de Via Duomo gibi şehir hayatının damarlarının aktığı bölgenin arasında olması. Ama şehir merkezi, gezilmesi çok keyifli ve az zahmetli bir iş, ona göre düşünün.


Via Duomo'da Konaklama


Şimdi gelelim Via Duomo bölgesine. Burası göreceğiniz üzere her daim kaynıyor yani günün her saati canlı. Bir de burada hem şehrin en ucuz otel seçeneklerini bulabilirsiniz, hem de her biri kendine has otellerde konaklayabilirsiniz. Ama Napoli insanı biraz fazla sıcak kanlıdır, bir sorun yaşar mısınız bilemem. Bu bölgede en revaçta olan cadde Via San Gregorio Armeno. Avlulu, cumbalı çok güzel oteller var ve fiyatları da oldukça uygun. Fakat buradaki otellerde konaklayabilmeniz için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Şehrin belki de tek önceden rezervasyon yapmanız gereken otelleri bu cadde üzerinde bulunuyor. Tüm bu seçenekleri düşünürken tabii ki elinizde sürüklediğiniz bavulun sesi ve ağırlığına tahammülünüz ne kadar, onu da hesap etmeden geçmeyin derim.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page