top of page
Harun Güven

Napoli Ulaşım Rehberi

İstanbul’dan Napoli’ye direkt uçuşlar mevcut. Fakat İtalya’da tren ile ulaşım şaşırtıcı derecede gelişmiş olduğundan İtalya’nın büyük şehirlerinden kısa sürede ve rahat bir biçimde buraya yolculuk yapabilirsiniz. Napoli Ulaşım Rehberi içeriğinde hem trenle hem de uçakla nasıl şehir merkezine geçebileceğimiz de inceleyeceğiz. Ama ilk önce şunu hatırlatalım; siz hem uçak biletlerinizi hem de tren biletlerinizi erken almayı unutmayın. Tabii ki bilet çıktılarını yanınızda bulundurmayı da… Tren biletleri için aşağıdaki siteden araştırma yapabilirsiniz:



Napoli Metro Hatları


Tren vasıtası ile gelirseniz, ineceğiniz istasyonun adı “Stazione di Napoli Centrale” olacaktır. İstasyon Piazza Garibaldi’de bulunuyor ve şehir merkezine gayet yakın. Eğer kalacağınız otel, tren garına uzak ise Garibaldi Metro durağına inip, metro vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Garibaldi metro durağında, şehrin sahip olduğu 6 hattan da geçmekte ama sizin büyük ihtimalle şehir içinde konaklayacağınızı düşünürsek, Line 1 yani sarı hatta bineceğinizi düşünüyoruz. Şehir merkezi her ne kadar yaya gezmek için çok uygunsa da yorulduğunuz vakit metroya binmekten de çekinmeyin. Hatta uğrayabilirseniz, Avrupa’nın en güzel metro duraklarından biri olan Toledo metro durağına da uğramayı unutmayın. Bu istasyonda yürüyen merdivenlere bindiğinizde yukarıya bakın. Mavi bir delikten “Gök’ün tavanı”’nı göreceksiniz. Neyse, biz size Napoli metro haritasını içeren bir link paylaşalım, ne olur ne olmaz dursun yanınızda:

Napoli Havaalanından Şehir Merkezine Geçiş


Gelelim Napoli Ulaşım Rehberi içeriğinde uçak vasıtasıyla gelenlere… İneceğiniz havaalanın adı “Naples Airport” nam-ı diğer Capodichino Airport olacak. Bu havaalanı şehirden 6 km uzakta. Taksi ve araba kiralama imkanlarınız her havaalanında olduğu gibi var. Ama bu kısa mesafeli yolculuk için öyle para bayılmanıza gerek yok. Neredeyse 1 saat 15 dakikalık aralıklarla kalkan otobüslerle şehir merkezi dahil istediğiniz bölgeye otobüsler mevcut. Zaten otobüsle, tren garının bulunduğu Piazza Garibaldi’ye 15-20 dakikada; şehir merkezini içine alan Piazza Municipio’ya 30-35 dakikada varabiliyorsunuz. Hem de 2016 itibariyle 3€ gibi bir ücretle… Biz size otobüsün havaalanından kalkış zamanlarını içeren tabloyu verelim de, siz uçaktan sersem bir şekilde inip de “hangi otobüs bu ya” veya “kaçıyor gidiyor abi” diye stresler yaşamayın. Buyrun:

239 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言

無法載入留言
似乎有技術問題。請重新連線或重新整理頁面。
bottom of page