top of page
Harun Güven

Napoli Yeme-İçme

Pizza


Napoli Yeme-İçme listemizde, yemek amaçlı seyahat eden gezginlerimizi mutlu edecek maddeler var, geldiğinize değecek. O zaman doğru Via Dei Tribunali sokağına gidin. Sokağın sonlarına doğru “Sorbillo” adlı dükkanı göreceksiniz. Sakın ilk gördüğünüz Sorbillo’ya girmeyin, biz girdik. Pizzası annelerimizin yaptığı (anneler alınmasın ama kötü anlamda bir benzetme bu) 20 cm hamur kalınlığındaki pizzalardan ve tatmin etmiyor.Burası gerçeğinin kopyası mıdır aralarında bir husumet mi olmuştur bilmiyoruz. Ama Ali Haydar Usta’da kebap yemek varken Vakkas’a gitmeyeceğinizi düşünüyoruz. Gerçek Sorbillo pizzacısı tenteli olan. Büyük ihtimalle önünde sıra bekleyen insanlardan da fark edeceksiniz. Kapıdaki çalışana isminizi yazdırdıktan sonra Margarita’nızı yemek için adınızın çağrılmasını bekleyin. Büyük ihtimalle yanlış bir telaffuzla çağrılacağınız için dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Üstelik ayaküstü yiyeceğiniz Margarita’nızın fiyatları 3,5€’dan başlıyor. Keyfini çıkarın o zaman.


Cannoli


Sicilya mutfağından çıkmış lezzetli bir tatlı çeşidi. Özellikle Piazza Triesto E Trento’da bulunan Gran Caffe Gambrinus’un Cannolisi çok güzel oluyor. Söz konusu mekanın kahveleri de güzel olduğundan güzel bir kombin yapabilirsiniz. Fakat bütçenize dikkat edin zira etraftaki en pahalı cafelerden birinde oturuyorsunuz.


Limonçello


Napoli Yeme-İçme listemizin içki kısmına geldik. Limonçello, Spaccanapoli ve Via dei Tribunali sokaklarında sıkça rastlayacağınız dükkanlardan satın alabileceğiniz İtalya’nın ünlü içkisidir. Çeşitli türleri ve sunum şekliyle kesinlikle satın almanızı öneriyoruz. Sade Limonçello’nun içimi biraz ağır olabilir. Dolayısıyla kremalı Limonçello denenebilir. Fakat içinde bulundurduğu kremadan dolayı uzun süre saklanamayabilir, buna da dikkat etmeniz de fayda var. Arkadaşlarınız için çeşitli kavanoz sunumu ile hazırlanmış Limonçello hediyesi, güzel bir seçenek olabilir. 5€’luk küçük seçenekler olduğu gibi 8, 10 €’ya lezzetli Limonçello’lar satın alabilirsiniz.


Şarap


Biliyoruz her yerin şarabı meşhurdur, fakat sahil kenti olması nedeniyle şaraplarını denemenizi tavsiye ederim. Başka yerde meşhurdur demeyin. İtalya'nın şarapları emsallerini solda sıfır bırakır.


Mozarella peyniri


Yemek için değil de eve döndüğünüzde kendi pizzanızı yapmanız için satın alabilirsiniz. Pizza yapmasanız da tadımı çok lezzetli bir peynir. Almaya karar verirseniz, şehrin daha yerel şarküterilerden atemin etmenizi tavsiye ederiz.


Baba


Bu tatlıyı her tatlıcı da göreceksiniz. Rom’a bandırılmış şerbetli bir tatlı olan Baba’yı biz beğenmedik. Bir de siz deneyin, yorumlarınızı görelim. 1 - 2 €’ya aralığındaki fiyatlarla her yerde bulabilirsiniz. Eğer Baba'yı beğenmezseniz, öyle ulu orta yerde terslemeyin, yüzünüzü ekşitmeyin, Napolililer gururlu insanlardır, sonra bir tatsızlık çıkmasın.


Sfogliatella


Baba’ya alternatif olarak bu tatlıyı deneyebilirsiniz bence. Üstü pudra şekerli, üst üste hamur tabakalarından oluşan bu tatlıyı Via Toledo caddesindeki Attanasio adlı pastacıdan tadın.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page