top of page
Kübra Tüne Güven

Prag Alışveriş Rehberi

Avrupa'nın en romantik şehirlerinden biri olan Prag, alışveriş meraklıları için de mutluluk verici bir nokta. Eğer siz de bizim gibi gittiğiniz yerlerden eve, şehre özgü eşyalar almayı seviyorsanız, Prag Alışveriş Rehberi yazımızdaki maddeleri kaçırmamanızı öneririz. Listemize en bilinen Prag hediyeliği ile başlayalım:


Kukla (Marionettes)

Kuklacılık, Prag'ın en büyük turistik piyasalarından biri. Bu şehirde üretilen kuklalar bütün dünyaya ihraç ediliyor ve lüks alışveriş merkezlerinde satılıyor, fiyatları da hiç ucuz değil. Siz hazır orijinalini bulmuşken, bu fırsatı kaçırmayın ve Prag şehrinin özellikle Old Town bölgesinde, fiyat yelpazesi oldukça geniş binlerce farklı seçeneğin tadını çıkarın. Siyasi figürlerden, tiyatro oyunlarındaki karakterlere, ünlü yıldızlardan efsanelere kadar bir çok farklı modelde kukla bulabilir ve hem hediyelik olarak sevdiklerinize, hem de kendinize alabilirsiniz. Üstelik bütçeniz kısıtlı değilse, inanılmaz kalitede el yapımı üretimler bulmanız mümkün. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.


Garnet

Çek Cumhuriyeti'nin meşhur taşı, Prag şehrinde bolca formunu bulabileceğiniz hediyelik seçeneklerinden bir tanesi. Garnet taşı kullanılarak yapılan bir sürü farklı çeşit bulabilirsiniz, daha çok takı çeşitleri olmakla beraber, kağıt üstüne koymalık ağırlıktan tutun dekorasyon ürünlerine kadar çılgın hediyelikler sizi bekliyor. Yalnız baştan uyaralım, bu taş çok yaygın olduğundan sahtesi boldur, satın alıyorsanız mutlaka orijinallik sertifikasını isteyin. Fiyat yelpazesi oldukça geniştir, çok ucuza satın alabileceğiniz ufak aksesuarlardan Garnet ile süslenmiş pahalı dev vazolara kadar, seçimi size ve bütçenize kalmış.


Becherovka

1807 senesinden beri üretilen Becherovka, tam olarak Prag'a değil, Çek Cumhuriyetine özgü bir içki. Karlovy Vary şehrinde Jan Becher likör şirketi tarafından üretilen bu içkiyi deneyebilir veya sevdiklerinize alabilirsiniz. Prag şehrinde içki satılan her mekanda bulabilirsiniz, bitki özlü bir likör olup tonikle karıştırılarak da içilebilir.


Kristal


Prag kristaliyle ünlü bir şehir. Dönerken getirebileceğiniz hediyelik bakıyorsanız, kristaller, fiyat skalası daha yüksek olan gezginlerin tercih edebileceği kategoriye giriyor diyebiliriz. Eğer ucuz olsun istiyorsanız, inanılmaz küçük boyutta, fakat ustalıkla el yapımı işlenmiş minicik kristal biblolardan bakabilirsiniz, onlar bile tahmininizden pahalıdır. Fakat satın almayı planlamıyorsanız dahi, mutlaka güzel dükkanlardan birine girip çeşitlere bakmanızı öneririm. Bardak setleri, vazolar, abajurlar, dekorasyon ürünleri ve her boyda biblolar, renkleri ve güzellikleriyle sizi büyüleyecek. Hatta neyle karşılaşacağınızı merak ediyorsanız, şehrin en meşhur kristalcilerinden birinin sitesine sizi yönlendirelim, bu ürünler gitmeden önce karar vermenize yardımcı olabilir: http://www.moser-glass.com/en/products/


Tahta oyuncaklar


Prag şehriyle ne ilgisi var diyebilirsiniz, ama Prag şehrini gezmeye gittiğinizde bu maddeyi neden eklediğimi çok iyi anlayacaksınız. Tahta oyuncaklar, şehrin her yerinde, tüm hediyelik eşyacılarda, tüm dükkanlarda satılıyor, binlerce de farklı çeşidi var. Yalnızca çocuklar için değil, kendi evinize ve arkadaşlarınıza da birkaç farklı figür seçip alabilirsiniz. Özellikle açık pazarlarda hem daha çok çeşit, hem de daha uygun fiyatlar bulma şansınız var, söylemiş olalım.


Kafka ürünleri

Franz Kafka, Prag'da doğup büyümüş ünlü yazar, mutlaka adını duydunuz ve Dönüşüm'ünü okudunuz. Fakat onun soluduğu havayı solumak, hayatının detaylarını öğrenmek onu anlamaya bir adım daha yaklaşmak demek. Kafka Müzesi, Prag Gezilecek Yerler yazımızda zaten mevcut, mutlaka müzesini ziyaret edin ve tabi, Prag'a gelmişken, kitaplarını, kartpostallarını ve daha bir çok farklı hediyelik eşyasını almayı ihmal etmeyin.


Alfons Mucha Resimlerinin replikaları

Mucha, Prag şehrinde bir dönem yaşamış ve bu şehirde vefat etmiş bir ressam. Hayatı boyunca Slav halklarının tarihini anlatan resimlerinden oluşan büyük eseri Slav Destanı ile uğraşmış. Bitirdikten sonra da eserini Prag şehrine armağan etmiş. Bu eserinin yanı sıra genelde güzel kadın çizimleriyle bilinen Mucha'nın eserleri, Prag'da tüm hediyelik eşyacılarda bulabileceğiniz seçeneklerden biri. Elbette orijinal halleri değil :) Odanıza asmak için kendinize hoş bir poster seçebilirsiniz, siz de benim gibi ressamı pek tanımıyorsanız, Mucha Museum'u da ziyaret edebilirsiniz.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page