top of page
Kübra Tüne Güven

Prag Konaklama

Prag şehri, romantik mimarisi ve havasıyla turistler için en çok tercih edilen Avrupa şehirlerinden bir tanesi. Gezilecek Yerler oldukça fazla olduğundan, buraya günübirlik uğramayı tavsiye etmiyoruz, fikrimizce Çek cumhuriyetinin bu güzel şehrine üç gün kadar zamanınızı ayırmalısınız. Prag Konaklama yazımızda siz gezginlere, Prag'daki otel/hostel seçiminizde yardımcı olmaya çalışacağız, akla gelen ilk kriterle başlayalım.


Lokasyon


Her ne kadar çok büyük bir şehir olmasa da, Prag, turistler için lokasyon açısından birden fazla uygun konaklama bölgesi sunuyor. Bu bölgelerden en çok tercih edileni ve bizim de tavsiyemiz olan, Old Town çevresi. Prag'ın tarihi eski şehir meydanına yakın mesafede bir çok otel var ve fiyat skalası da oldukça geniş. Bizim kişisel tercihimiz, Old Town bölgesine çok yakın mesafede yer alan ve 4 yıldızlı bir apart olarak hizmet veren 4 Arts Suites oldu. Oteli tercih etmemizin en önemli sebebi konumu olmakla beraber, ünlü Çek yazar ve sanatçılarından ilham alarak temalı döşenmiş odaları da bizi çeken sebeplerden biri diyebiliriz. Biz Kafka odasında kaldık, odayı da oteli de fazlasıyla beğendik.


Özetle Old Town'a kısa yürüme mesafesinde olan otel seçenekleri, size rahat bir seyahat sağlayacak, çünkü fikrimizce şehrin başka kısımlarını gezmeye gittiğiniz günlerde dahi, yolunuz günde en az bir kere Old Town bölgesine düşecektir. Gelelim diğer bölgelere.


Köprünün karşı tarafına geçerseniz, bir başka tarihi merkez olan Mala Strana bölgesi sizi karşılayacak. Bu bölgede de, Old Town kadar olmasa da oldukça fazla konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Şehir merkezine göre daha az karmaşaya sahip bu bölgede daha ucuz otel seçenekleri mevcut, ayrıca çevresinde de gezip görülecek hatrı sayılır miktarda turist noktası var.


Bu bölgeler dışında, Wenceslas Meydanı'nı, gece hayatını ve casino'ları kaçırmak istemeyenler için Yeni Şehir bölgesi, konaklama tercihi olabilir. Fakat gürültüden ve kalabalıktan hoşlanmayanlar için doğru bir seçenek değildir.


Bütçe


Lokasyon ile ilgili kafanızda seçenekler belirdiyse, bir de maddi açıdan bakalım. Prag, Avrupa ülkelerine göre çok pahalı bir şehir sayılmaz, otel seçenekleri arasında ise lüks otellerden öğrenci hostellerine kadar bir çok seçenek mevcut.


Düşük bütçeyle seyehat edenler için, hostellerde kişi başı konaklama bedeli günlük 15 Euro'dan başlıyor, ortalaması ise 30-35 Euro civarında. Bu öğrenci hostelleri genelde şehrin Old Town kesimine yakın bulunuyor. Ayrıca hostel deyip küçümsemeyin, aralarında çok tarihi binalara sahip olanlar ve bir otel odasından çok daha bakımlı ve temiz olanları var.


Fakat diğer konaklama yazılarımda belirttiğim gibi, eğer yalnız değil de eşiniz/partnerinizle seyahat ediyorsanız, sizin için 2 kişilik bir oda tutmak, hostelde kalmaktan daha avantajlı olabilir. Biz yukarıda anlattığımız otelimize, 18-21 Şubat 2016 aralığında 3 gece 2 kişi için 195 Euro ödedik. Bu da kişi başı günlük 32,5 Euro demek, ki bu fiyattan pahalıya yatak kiralayan bir çok hostel var.


Otel fiyatları mevsime göre de oldukça farklılık gösterecektir, biz Şubat ayında gittiğimiz için otellerin uygun olduğu bir döneme denk geldik. İlkbahar-Yaz döneminde veya Christmas gibi özel zamanlarda otel fiyatları uçuk olabiliyor. Bütçesine dikkat eden gezginlerdenseniz, bizim gibi daha az kalabalık olduğu zamanları tercih edebilirsiniz.


Kendi tercihimiz olan 4 Arts Suites'i size de tavsiye ediyor ve iyi eğlenceler diliyoruz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.
bottom of page