top of page
Kübra Tüne Güven

Prag Ulaşım Rehberi

Prag Şehrine Ulaşım


Prag şehrine gitmek isteyen gezginler için, Prag Ulaşım Rehberi yazımıza şehre gidişle başlayalım. Türkiye'den Prag şehrine hava yoluyla gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul'dan aktarmasız uçuşlar bulabilirsiniz, Christmas zamanı hariç, sonbahar ve kış döneminde biletler oldukça ucuza gelecektir. Başka şehirlerden ulaşmak isteyen gezginler, İstanbul aktarmalı uçuşları kullanabilirler. Ayrıca hava yoluyla gitmeyi tercih etmeyenler için Prag şehrine bütün büyük Avrupa şehirlerinden hızlı trenler mevcut, tren biletinizi gidişinizden 2 ay kadar önce internetten almayı unutmayın, yoksa fiyatları artacaktır. Örneğin Budapeşte'ye ucuz uçak bileti bulursanız, tur şirketlerinin genelde düzenlemeyi sevdiği Budapeşte-Viyana-Prag turunu kendi imkanlarınızla oluşturabilirsiniz.


Prag Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Prag Vaclav Havel havalimanına vardıktan sonra ilk adım, kendinizi şehir merkezine atmak. Prag şehrinde ne yazık ki havalimanından merkeze direk metro veya tren hattı bulunmuyor, metro hattına otobüs ile varmanız gerekecek. 119 Numaralı otobüsü tercih etmenizi öneriyoruz, bu halk otobüsü sizi Nádraží Veleslavín durağına, yani metronun A hattına ulaştıracak. Metro hattına ulaştıktan sonra şehir merkezine varmanız 15 dk sürüyor, 119 no'lu otobüs ile yaptığınız yolculuk ise yaklaşık 20 dakikanızı alacak. Bilet fiyatlarına gelince, biletleri havalimanındaki makinalardan edinirseniz 32 CZK, şoförden alırsanız 40 CZK ücret ödemeniz gerekiyor. Bu biletler 90 dakika boyunca geçerli olduğundan, metro hattına vardıktan sonra metro girişinde de kullanabilirsiniz.


Havalimanından şehir merkezine bir başka ulaşım yolu ise AE bus, yani Airport Express otobüsü. Bu otobüs toplu ulaşımdan sayılmadığından, yukarıda bahsettiğimiz biletle otobüse binemezsiniz, kişi başı 60 CZK ödeyerek bilet satın almanız gerekiyor. Bileti şoförden temin edebilirsiniz. Yalnız ufak bir uyarı, bu otobüs Prag şehrinin tren istasyonuna gidiyor. Yani oteliniz tren istasyonuna yakın değilse, kullanmanız çok mantıklı olmayabilir, zira yukarıda söylediğimiz yöntem ile metro hattını tercih ederek şehir merkezine ulaşırsanız, istediğiniz durakta inebilirsiniz. AE otobüsü şehrin ana tren istasyonuna yaklaşık 35 dakikada varıyor.


Şehir İçi Ulaşım


Prag şehrinde şehir içi ulaşım, metro, tramvay ve otobüslerle sağlanıyor. Ulaşım çok pahalı sayılmaz, fakat yine de eğer çok sık kullanmayı düşünüyorsanız turist kartlarından edinebilirsiniz. Bilet ve turist kartlarının ücretlerini şöyle özetleyebiliriz:

Yarım saat geçerli toplu taşıma bileti: Yetişkin-24 CZK, İndirimli-12 CZK

90 dakika geçerli toplu taşıma bileti: Yetişkin-32 CZK, İndirimli-16 CZK

Bir gün boyunca geçerli toplu taşıma bileti: Yetişkin-110 CZK, İndirimli-55 CZK

Üç gün boyunca geçerli toplu taşıma bileti: Yetişkin veya indirimli-310 CZK


Güncel fiyatları buradan kontrol edebilirsiniz: http://czech-transport.com/index.php?id=39

Metro haritasını da sizin için buraya bırakıyoruz:


Şehir içinde taksiye binecekseniz çok dikkatli olun, Türkiye'de yaşanan kazıklama olayları Prag şehrinde de oldukça yaygın. Mutlaka taksiye binmeniz gerekiyorsa binmeden önce ne kadar tutacağını sormayı unutmayın.


Prag, köprüleri, sokakları ve romantik havasıyla büyüleyici bir şehir, ulaşım olanaklarını bir kenara bırakıp Karl köprüsünü rotasyona mutlaka dahil ederek güzel bir yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin.



Son Yazılar

Hepsini Gör

留言

無法載入留言
似乎有技術問題。請重新連線或重新整理頁面。
bottom of page