top of page
Kübra Tüne Güven

Salzburg Alışveriş Rehberi

Salzburg Alışveriş Rehberi yazımızda Salzburg şehrinden alınabilecek hediyelik eşyalardan ve kendi evinize götürebileceğiniz şehir hatıralarından söz edeceğiz. Öncelikle belirtelim, Salzburg çok ucuz bir şehir değil, fiyatlar standart bir Avrupa şehri gibi. Eğer ben şehrin en çok alışveriş yapılası yerlerini arıyorum, hediyeliklerle ilgilenmem diyorsanız sizi Getreidegasse caddesinin meşhur dükkanlarını öneriyoruz. Dünyanın her yerinde bulabileceğiniz, fakat bu şehirde sunumu bir başka güzel olan ünlü moda mağazaları ve daha bir çoğu Getreidegasse caddesi üzerinde sizi bekliyor. Hatırasız eve dönmem diyen gezginler için aşağıdaki listeyi öneriyoruz.


Mozart çikolatası:



Klasik olan aroması dışı bitter, içi beyaz çikolata, marzipan ve fıstıklı marzipan olan tarzda ve yuvarlak olarak sunulan Mozart çikolataları, şehirden alabileceğiniz en kolay hediyelik. Hem her yerde satılır, hem de kutuları ve sunumu değiştiğinden farklı fiyatlarda bulabilir ve kendi bütçeniz kadarını alabilirsiniz. Zaten Salzburg Alışveriş Rehberi denir de Mozart’ın adı geçmez mi, öyle değil mi?


FreyWille Bracelet Manchette:


Bu maddemiz takı severleri mutlu edecek. Farklı desenlerde ve renklerde, ilgi çekici dizaynıyla Avusturya’dan getirebileceğiniz hediyeliklerden biri olan bu bileklik, ideal bir hatıra olabilir.


Mozart Çikolata Likörü:


Özellikle kahve ile kullanabileceğiniz nefis likör. Oldukça şık paketlemesi olduğu ve şehrin sembolü olan Mozart kelimesini içerdiği için alabilirsiniz Kendi eviniz için de sevdikleriniz için de çok hoş bir hatıra olabilir.


Swarovski:


Swarovski mağazalarını dünyanın her yerinde gördüğünüzü ve burada da olduğunu biliyoruz, fakat esasında bu bir Avusturya markası. Dolayısıyla en etkileyici ürünleri ve mağazaları Salzburg şehrinde de bulabilirsiniz.


Christmas hediyelikleri:


Salzburg, Christmas pazarlarıyla ünlü bir şehir. Detayını Salzburg’a Ne zaman gidilir yazımızda bulabileceğiniz bu pazarlara doğru vakitte gitmişseniz (Aralık ayında kurulur) kendinize ve sevdiklerinize bol bol hediye alacağınıza eminiz. Çünkü küçük bir şehir olmasına rağmen, Salzburg’un Christmas market olarak bilinen pazarları, Avrupa’nın en etkileyici pazarlarından bir tanesi.

Bunlar dışında söylenmesi gereken; klasik hediyelik eşyalar alacaksanız Getreidegasse caddesi üzerindeki hediyelik eşya dükkanlarını çok tercih etmeyin, fiyatları genelde çok pahalıdır. Daha ufak çaplı ve ucuz hediyeler için, küçük müzik aletlerinin siluetiyle oluşturulmuş kurşun kalemler, minik Mozart heykelleri ve tekli Mozart çikolatalarından tercih edebilirsiniz.



202 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page