top of page
Kübra Tüne Güven

Salzburg Konaklama

Fiyat/Fayda dengesi


Salzburg Konaklama ilk kriteri elbette fiyat. Hepimiz çok yüksek bütçelerle seyahat etmiyoruz ve şehrin otel fiyatlarının karşılanabilir olması önemli bir seçim kriteri. Salzburg, otel fiyatları konusunda çok ucuz bir yer sayılmasa da, Avrupa’nın diğer turistik şehirlerine bakıldığında fiyat olarak fena değil. Biz Mirabell bahçelerinin hemen yakınındaki Hotel Vier Jahreszeiten Salzburg isimli oteli tercih ettik. 2 gece 2 kişilik oda fiyatı 724 TL idi. Çok da ucuz değil tabi ki ama sonuçta hostel ve pansiyon fiyatlarına bakarsanız gecelik bahar dönemi için 300 TL civarında olduğunu göreceksiniz. Dolayısıyla bu otel sizin için iyi bir tercih olabilir, biz memnun kalmıştık.




Lokasyon


Diğer bir kriter elbette ki otelin lokasyonu olacaktır. Bizim kaldığımız otel, merkeze çok yakın fakat nehrin diğer kıyısında. Yani illa Old Town tarafında olmalıyız diye bir karar veriyorsanız, Getreidegasse caddesi ve çevresini incelemesiniz. Fiyatlar elbette daha pahalı olacaktır, fakat turist atraksiyonlarının hemen dibinde kalacaksınız.

Ama özellikle belirtmek isterim ki, nehrin karşısında, yani bizim kaldığımız kısımda oldukça hareketli bir ortam var. Hem fiyat açısından daha uygun bir lokasyon, hem de merkeze çok kolaylıkla gidebilirsiniz. Üstelik Old Town kısmını gezmeye gittiğinizde nehrin karşısına geçmek de bizce şehirde kalındığı süre boyunca sürekli yapılması gereken bir aktivite :)

Salzburg şehrinin bir de kayak turizmi ile sağladığı bir ekonomi var elbette. İnsanlar kışın, beş dağın çevrelediği bu şehre kayak yapmak için geliyor. Kayak yapmak için şehri tercih eden turistler, 511 metre yüksekliğindeki Rainberg tepesini konaklama için genelde tercih ediyor. Fakat 5 dağın tümüne yakın pansiyonlar ve konuk evleri bulabilirsiniz, fiyatı tabi ki sezonda daha pahalı olmak üzere. Kısacası Salzburg’da Nerede Kalınır diye düşünüyorsanız mevsime ve gidiş amacınıza uygun bir karar vermek en doğrusu.

Şimdiden bu tatlı şehirde size iyi konaklamalar dileriz.

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page