top of page
Kübra Tüne Güven

Salzburg Ulaşım Rehberi

Salzburg, Avusturya’nın 4. büyük şehri. Fakat turistik açıdan Viyana’dan hemen sonra gelen şehir olduğunu söyleyebiliriz, zira epey ziyaretçisi var. Salzburg Ulaşım Rehberi yazımıza şehre gidiş yollarıyla başlayalım.


Salzburg Şehrine Ulaşım


THY’nin Salzburg şehrine direkt uçuşları mevcut. İsterseniz herhangi bir havayolu şirketiyle aktarmalı olarak da ulaşabilirsiniz. Ya da bizim seçtiğimiz yolu seçerek başka bir Avrupa şehrine, örneğin bizim gibi Münih’e uçuş satın alıp oradan trenle de geçebilirsiniz. Tren bileti fiyatları çok ucuz sayılmaz ama tahmin edebileceğiniz gibi THY ile direkt uçuşu tercih ettiğiniz zaman da çok asgari bir ücret ödemeyeceksiniz. Bir kişi tek gidiş tren biletine 2015 senesinde 30 Euro vermiştik.


Salzburg Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Salzburg Havalimanı, şehir merkezine uzak değil, bu sebeple otobüs fiyatları da diğer şehirlerdeki gibi uçuk değil. 2,5 – 3 Euro gibi bir fiyata şoförden veya gişelerden otobüs bileti alarak 2 numaralı otobüsle şehir merkezine gidebilirsiniz. Otobüsle gitmek yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır.

Salzburg Ulaşım Rehberi yazımıza demir yollarıyla devam edelim. Şehir merkezine bir diğer ulaşım yolu ise trenle gitmek. Trenle de hemen hemen aynı sürede merkeze ulaşabilirsiniz, ve merkez tren istasyonu şehrin içinde olduğundan oldukça kısa bir süre yürüyeceksiniz. Tren istasyonundan çıkınca ilk karşılaşılan manzara biraz garip, şehir çok güzel manzaralı bir şehir olmasına rağmen ilk trenden indiğimizde o sırada etrafta inşaat olmasından kaynaklı bir sanayi mahallesiyle karşılaştık. Fakat 5-10 dakikalık bir yürüyüşün ardından şehrin güzel yüzüne kavuştuk.


Şehir İçi Ulaşım


Salzburg Ulaşım Rehberi yazımıza şehir içi ulaşımla devam edelim. Şehir içinde ulaşım genelde otobüsle sağlanıyor. Şehir içi ve şehrin etrafındaki turistik dağlara ve bölgelere sürekli otobüs mevcut. Otobüslerde kullanmak için ister 24 saatlik biletlerden, ister tek kullanımlık olarak bilet alabilirsiniz. Bununla birlikte, şehirde hemen hemen tüm toplu taşıma seçeneklerinde geçen, hatta füniküler hattından da ücretsiz yararlanmanızı sağlayan ve müze girişlerinde indirim yapan şehrin Salzburg Card kartından alabilirsiniz.

Salzburg Card fiyatları şöyle:

24 saatlik yetişkin –> 24 Euro

48 saatlik yetişkin –> 32 Euro

72 saatlik yetişkin –> 37 Euro

24 saatlik çocuk–> 12 Euro

48 saatlik çocuk–> 16 Euro

72 saatlik çocuk–> 18.5 Euro

Şehirde aynı zamanda Mönchsberg lift ve Cable Railway ulaşım yolları mevcut. Bu ulaşım araçları, dağlara ve tepelere çıkan asansör ve füniküler hatları. Bunların fiyatları biraz daha tuzlu. Cable Railway, Salzburg kalesine çıkarken kullanacağınız füniküler hattı. Yalnızca tek biniş 6.80 Euro, iniş çıkış bilet alırsanız 8.40 Euro. Yalnız baştan uyaralım, füniküler biletinin içinde kale giriş ücreti de var, bizim gibi yürüyerek çıkıp o yorgunlukla bi de kaleye girişe para vermek istemezsiniz, zaten aradaki fark 2 Euro bile değil. Yani kısaca kesinlikle iniş-çıkış olarak alın biletinizi.


Mönchsberg lift sizi Mönchsberg Modern Sanat Müzesine ulaştıran asansör. Yalnız iniş veya yalnız çıkış bileti 2.30 Euro, iniş çıkış alırsanız ise 3.60 Euro.

Füniküler ve lift hatlarını ayrı tutarak söylüyorum, yalnızca şehir merkezi içerisinde gezmeyi düşünen ve şehirde çok uzun zaman geçirmeyecek gezginlerin otobüs kullanmasına gerek yok. Merkezde atraksiyonlar hep yürüme mesafesinde. Ama 2 gün veya daha fazla vaktiniz varsa, bu biletleri kullanmanız gerekecektir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page