top of page
Kübra Tüne Güven

Salzburg Yeme-İçme

Avusturya denince akla ilk gelen şey elbette şinitzel. Size en iyisini yiyebileceğiniz Salzburg restoranını söyleyeceğiz fakat önce Salzburg Yeme-İçme konusunda genel bir bilgi verelim.

Salzburg şehri, Viyana’dan çok Münih’e coğrafya olarak da kültür olarak da daha yakın olduğundan Münih etkilerini şehirde hissedeceksiniz. Bira içebileceğiniz, Alman kültüründe bir çok Pub mevcut. Şehirde meşhur kafeler ve tatlılar ve tabi ki Avusturya şinitzeli var. Hepsinin en alasını bulabilir, üstüne Mozart çikolatalarıyla ağzınızı daha da tatlandırabilirsiniz.


Salzburg Şehrinde Ne Yenir?


Şinitzel (Schnitzel):


Salzburg’da Ne Yenir sorusunun en bariz cevabı şinitzel. Avusturya içerisinde yiyeceğiniz şinitzeli Türkiye’de ya da başka bir yerde yeme şansınız yok, onu söyleyelim. Gerçekten çok farklı ve güzel bir tadı var. Bizim fikrimizce en iyisini Gasthaus Zwettlers isimli Salzburg restoranında yiyebilirsiniz. Yanında Jam ve sarı soslu bir patates salatasıyla servis edilen nefis şinitzelinize bayılacaksınız.


Salzburg Nockerl:



Gitmeden önce resimlerine bakıp araştırmıştık ve görüntüsüne aşık olarak hemen denemeye en iyi yapan mekana gittik. Mekanın adı Restaurant S’Nockerl im Elefant. Hoş şık bir mekan. Tatlının hazırlanmasını bir süre bekliyorsunuz. Geldikten sonra hevesle denedik. Ne yazık ki biz pek bayılmadık, hayal kırıklığına uğradık Göründüğü kadar müthiş bir tatlı değil bizce, ama siz de bir deneyin, seveni çok çünkü.


Strudel:

İçinde dondurma, reçel ve elma gibi dolgular bulunan bir çeşit turta. Oldukça lezzetli bir atıştırmalık. En iyisi için tavsiyemiz Café Wùrfel Zucker isimli kafe.


Tafelspitz:

Bir çeşit haşlanmış biftek. Yanında patates ve soslarla servis edilir. Görüntüsü çok kötü ama tadı güzel, deneyebilirsiniz.


Pretzel Bread:



Susamsız simite benziyor bana sorarsanız Her içerikle ve her tatta yapıyorlar. Sokak yemeklerinin önde geleni, özellikle meydanlarda sürekli bulabileceğiniz meşhur atıştırmalık. Öyle çok bir olayı yok açıkçası ama gitmişken denemeden gelmek olmaz.


Mozart çikolataları:



Ceviz boyutunda ve şeklinde yapılan bu çikolataların farklı çeşitleri mevcut, fakat klasik olan dışı bitter, içi beyaz çikolata, marzipan ve fıstıklı çikolata olan tarzda. Bu çikolataları hem tüm hediyelikçilerde bulmanız mümkün. Hem de evinize ve dostlarınıza getirmek için harika bir hediyelik. Farklı kutular ve boyutlarını bulabilirsiniz.



270 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page