top of page
Kübra Tüne Güven

Sevilla Festival ve Etkinlikler

Sevilla, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bir şehir olup, genel olarak oldukça ılımandır. Aniden bastıran yağışlar hariç (Biz Mart ayında fena şekilde yakalandık) yaz-kış her dönemde ziyaret edebileceğiniz bir şehirdir. Biz size bu güzel şehri görmek için İlkbahar aylarını öneriyoruz. Fakat şimdi iklimi bir kenara bırakalım ve Sevilla Festival ve Etkinlikler yazımızla, şehrin en canlı ve en ziyaret edilesi zamanlarını size tanıtmaya çalışalım.


Semana Santa


Paskalya gününden (Pazar günü, Easter Sunday diye bilinir) bir hafta önce başlayarak Paskalya Pazar'ına kadar süren bu kutsal hafta, Paskalya (Easter) hakkında tarihi etkinlikler, yürüyüşler ve gösteriler içeriyor. Sokaklarda eller üzerinde götürülen eski tip taşıyıcılar, kostümler ve geçit töreni sergisi Calle Sierpes caddesi üzerinde başlıyor. Saatleri ve ek bilgileri turist ofisine sorabilirsiniz. (Paskalya tarihi her sene farklı tarihe denk gelmekle beraber, genelde Nisan ayında gerçekleşir.)


Feria de Abril


Sevilla festivallerinin en heyecanlısına hazır olun, eğer tarihiniz uyuyorsa mutlaka uğramanız gereken bu harika etkinlik, Kutsal Paskalya haftasının bitiminden iki hafta sonra Pazartesi günü başlıyor ve tam bir hafta boyunca sürerek Pazar günü son buluyor. Binden fazla herkese açık çadırda bir hafta boyunca süren ziyafetlerin yanı sıra, şehrin insanları flamenko kostümlerini giyip bu şenlik boyunca akşamları dans ediyorlar. Size tam bir Güney İspanya haftası geçirtmeye hazır bu festival, havai fişek gösterileriyle sona eriyor. İmkanınız varsa kaçırmamanızı öneririz.


El Rocío Pilgrimage


Aslen Huelva bölgesinde kutlanan bu festivali çıkış noktası, Sevilla şehrindeki Iglesia de El Salvador kilisesi. At arabaları ve yöresel kostümlerle size festival coşkusunu yaşatıp aynı zamanda törenin devamını takip etmenizle birlikte Huelva bölgesini de gösterebilecek bu festival, Paskalya bayramından tam 50 gün sonra kutlanıyor. Dolayısıyla tarihi her sene değişiyor.


Velá de Santiago y Santa Ana


Her sene Temmuz ayının son haftasında kutlanan bu festival, Guadalquivir nehrinin hemen kenarında, boğa güreşi pistinin yakınında yer alıyor. Tosun Paşa filminden hatırlayabileceğiniz tarzda eğlenceli yarışmaların (yağlı direk üzerinde yürüme, başarısız olanlar nehri boyluyor) ve kutlamaların hakim olduğu bu festivalde, aynı zamanda Tapas barlarda İspanya havasını soluyabilir ve yemeklerinin keyfini çıkarabilir, flamenko şovlarını izleyip keyfinize keyif katabilirsiniz.


Bienal Flamenco


Belki adını okumaktan sıkıldınız, ama kendisinden sıkılmanızın mümkünü yok! Andaluzya'nın ve özellikle Sevilla şehrinin flamenko konusunda ne kadar bilinir olduğu aşikar, bu sebeple her sene Eylül ayında (Ekime de sarkabiliyor) Flamenkonun ünlü isimlerinin de geldiği üç haftalık bir festival/bienal düzenleniyor. Ziyaretinize denk getirmek isterseniz tarihleri buradan kontrol edebilirsiniz: http://www.labienal.com/en/programa/


Christmas in Seville


Christmas ve Yeni Yıl dönemi, Sevilla şehrinde oldukça aktif şekilde kutlanır. Çeşitli etkinliklerin (Immaculada -8 Aralık, Santos Inocentes -28 Aralık, Los Reyes Magos -5 Ocak vs) 8 Aralık'tan başlayarak 7 Ocak'a kadar sürdüğü Christmas dönemi, Sevilla şehrine gelmek için harika bir dönem olabilir. Tarihler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz: http://www.spanish-fiestas.com/festivals/christmas-in-spain/


Resmi Tatiller


1 Ocak - New Year's Day

6 Ocak - Epiphany

28 Şubat - Dia de Andolucia

13 Nisan - Maundy Thursday

14 Nisan - Good Friday

1 Mayıs - Labour Day

15 Ağustos - Assumption Day

12 Ekim - Spanish National Holiday

1 Kasım - All Saints' Day

6 Aralık - Constitution Day

8 Aralık - Immaculate Conception

25 Aralık - Christmas



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page