top of page
Kübra Tüne Güven

Sevilla Gezilecek Yerler

Real Alcazar (Alcazar Sarayı)


Sevilla ziyaretinizden önce araştırma yapıyorsanız Sevilla Gezilecek Yerler listesinde ilk karşınıza çıkacak yapı: Real Alcazar. Müslüman krallar için yapılmış bu yapı, oldukça geniş bir alana yayılmış farklı binalardan, bahçelerden ve mahzenlerden oluşuyor. Kral Pedro'nun genç aşkı Maria De Padilla'nın büyüleyici banyosu ve içinde kaybolmak isteyeceğiniz portakal ağaçlarıyla dolu yapıyı mutlaka gezmelisiniz Sevilla'ya gelen gezginlerin uğraması gereken bir yer, giriş 9,5 Euro'dur. Aynı zamanda bizim gibi fanları için belirtelim: Game of Thrones dizisinde Dorne sarayı sahneleri burada çekilmiş.


Sevilla Katedrali


Sevilla merkezine gider gitmez bütün ihtişamıyla karşınıza çıkan Sevilla Katedrali, dünyanın üçüncü en büyük katedrali olmasıyla ünlü. Aynı zamanda dünyanın en büyük gotik katedrali ünvanını taşıyor. Hem katedrale girmek, hem de aşağıda bahsi geçen Giralda kulesine çıkmak için 8 Euro ücret ödemeniz gerekiyor. Kesinlikle girmenizi öneririm, Avrupa'da görebileceğiniz en ihtişamlı kilisedir fikrimce. Altın kaplamalı duvar işlemeleri, mükemmel manzarası ve büyüklüğüyle sizi etkileyeceğine eminiz.


Giralda


Sevilla Katedralinin çan kulesidir. Tırmanması oldukça eziyetli, ama yukarı çıktığınızda şehrin tam manzarasını görebilirsiniz. Bileti Sevilla Katedraliyle beraber alabilirsiniz.


Plaza de Espana


Sevilla Gezilecek Yerler listemizin favorim olan maddesine geldik: Plaza de Espana. Alcazar ve katedral gibi tarihi bir yer değil elbette, hatta daha yapılalı 100 sene bile geçmemiş. Fakat Maria Luisa parkının girişinde yer alan bu meydan, ortadan geçen nehri, sokak sanatçıları ve gösterişli mimarisiyle sizi de etkileyecek, hiç şüphemiz yok.


Maria Luisa Parkı


Şehir parklarını sever misiniz bilmem, ama bence bunu kesinlikle seveceksiniz. Minik şelaleleri, çeşmeleri, bakımlı yeşil alanlarıyla Maria Luisa Parkı, size harika bir yürüyüş ve dinlenme alanı sağlıyor. Ayrıca fotoğraf çekmekten hoşlanan gezginler için eşi bulunmaz bir nokta, mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.


Santa Cruz


Tek kişinin ancak geçebileceği daracık sokaklar, flamenko broşürleri, küçük dükkanlar ve renkli duvarlar. Santa Cruz, orta çağda Yahudi azınlıklarının yaşadığı yermiş, şimdi ise şehrin turist atraksiyonlarından bir tanesi. Hava güneşliyken uğramanız gerek, zira yağmura yakalandığımız gün oldukça cansızdı.


Torre Del Oro


Guadalquivir nehrinin kıyısında bulunan, 13.yüzyılda askeri gözetleme kulesi olarak kurulan ve şimdi denizcilik müzesi ve manzara noktası olarak turistlere hizmet veren kule: Torre Del Oro. Giriş 3 Euro'dur. Denizcilikle çılgıncasına ilgili değilseniz fikrimizce müze kısmını çok ilginç bulmayacaksınız, fakat teras kısmına çıkıp fotoğraf çekebilirsiniz.


Sevilla Modern Sanatlar Müzesi (Museo Bellas Artes de Sevilla)


Merkezde yer almadığından birazcık yürümeniz gerekecek, fakat şehrin önemli yapılarından birini görmüş olacaksınız. 16. yüzyılda yapılan binaya giriş, Avrupa Birliği vatandaşlarına ve 26 yaş altındaki öğrencilere ücretsiz, bizim gibi Avrupa Birliği dışı ülkelere ise 1.5 Euro. İçeride Orta Çağdan başlayıp modern zamanlara kadar Sevilla'nın önemli sanatçılarından resim ve heykeller yer alıyor. Sanat tutkunlarının kaçırmaması önerilir, hele de bu kadar sembolik bir ücretle giriliyorken.


Flamenko Müzesi (Museo del Baile Flamenco)


Endülüs kültürünün, fırfırlı ve gösterişli kıyafetlerin ve ritmin dünyasına hoşgeldiniz. Sevilla, size Flamenko kültürü ile bu saydıklarımdan çok daha fazlasını vadediyor. Flamenko müzesinde, bu dansın kültürel tarihinden, ünlü flamenkocuların hayatına, kıyafetlerinden dans videolarına kadar bir çok ilgi çekici sergiye tanık olabilirsiniz. Müzenin girişi 10 Euro, pek ucuz sayılmaz, ama bizce bu ücrete değer bir etkinlik. Eğer burada düzenlenen flamenko şovunu izleyecekseniz, şov girişi 20 Euro, hem müzeye girip hem şova katıcağım derseniz ikisinin biletini 24 Euro'ya temin edebilirsiniz. Fakat önerimiz, flamenko şovunu “Casa de la Memoria” isimli yerde izlemenizdir. Bilet 18 Euro'dur ve her kuruşunuza değer.


Calle Sierpes


Şehrin alışveriş sokağıdır ve merkezde yer alır. Sevilla şehrine ait hediyelik eşya, flamenko desenleriyle yelpazeler ve kıyafetler almayı planlıyorsanız, durağınız Calle Sierpes olmalı. Alışveriş yapmayı planlamayanlar için dahi, eğlenceli ve kalabalık bir caddedir, gitmenizi öneririz. Bu arada Flamenko şovunu izlemenizi önerdiğimiz Casa de la Memoria, bu caddeye 1 dakikalık mesafede.


Lebrija düşesi Sarayı (Palace of the Countess of Lebrija)


Calle Sierpes'in paralelinde yer alan bu müze, başta oldukça düşük beklentiyle girdiğimiz bir yer olup bizi şaşırtmıştır. Biletler, yalnızca alt katı gezmek isterseniz 5, üst katlara da gireyim derseniz ve rehberli olarak dolaşırsanız 8 Euro. 8 Euro'yu vermenizi öneririz çünkü asıl ilginç kısım üst katlarda. Alt katta orijinal çinilerin tadını çıkardıktan sonra, üst katta dikkatlice rehberinizi dinlemenizi öneririz. Lebrija düşesi, gerçekten enteresan bir kadınmış, dünyanın bambaşka yerlerinden ve kültürlerinden bir koleksiyon toplamış. Fas'tan Çin'e, Fransa'dan İspanya'ya bir çok farklı kültürün ürünlerine bu küçücük müzede rastlayabilirsiniz.


Casa De Pilatos


Medinacelli Dükü'nün evi. Eğer çinilerden ve saray bahçelerinden hoşlanıyorsanız girebilirsiniz. Giriş ücreti yalnız alt kat için 8 Euro, üst katları da bir rehber eşliğinde gezeyim derseniz 10 Euro vermeniz gerekiyor.


Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla (Boğa Güreşi Meydanı)


Ünlü boğa güreşi festivallerini duymuşsunuzdur, bu meydan, o festivallere ev sahipliği yapıyor. Merkezde olmadığından biraz yürümeniz gerekiyor. Meydanın girişi 8 Euro, biz boğa güreşlerine şiddetle karşı olduğumuzdan girmek ve destek vermek istemedik. O sebeple içerisi hakkında detaylı bilgi veremeyeceğim.


Arkeoloji Müzesi


Çok uzun bir geçmişi bulunmayan bu bina, mimari açıdan hoşunuza gidebilir. Özellikle tarih ve müze meraklılarına hitap ediyor, giriş ücreti ise yalnızca 1.5 Euro.


Monasterio de Santa Paula


15.yüzyılda yapılmış bu tarih ve sanat kokulu manastır, Sevilla Gezilecek Yerler listesinin sanat tutkunlarına en çok hitap edecek maddelerinden biri. İçeriye girip manastırın rahibeleriyle konuşabilir(fakat İngilizce bilmiyorlar ne yazık ki), sanat sergilerini ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti yalnızca 3 Euro.


Isla Magica


Yepyeni bir eğlence parkı olan Isla Magica'yı gezilecek yerler listesine ekleyen kişi elbette benim gibi biri olabilirdi. Lunapark severleri buraya alabiliriz, şehir merkezinde değil ne yazık ki ama tur otobüsleri götürüyor, sormanız yeterli. Ne yazık ki her mevsimde açık olmuyor, gitmeden önce burayı ziyaret etme niyetiniz varsa açık olup olmadığını kontrol edin.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page