top of page
Kübra Tüne Güven

Sevilla Konaklama

Andaluzya'nın güzel şehri Sevilla'yı görmeye gidiyorsunuz ve şehirde kalmak niyetindesiniz. Şehirde kalacak yer bakıyorsanız, Sevilla Konaklama yazımızı okumadan otel seçimine girişmeyin deriz. Öncelikle belirtelim, Sevilla küçük bir olmasına rağmen, turistler için konaklama imkanı oldukça zengin. Geceliği kişi başı 20 Euro'dan başlayan hostel ve pansiyonlardan tutun, 800-1000 Euro aralığında fiyatlarla lüks ve beş yıldızlı otellere kadar bir çok seçeneğiniz olacak. Şimdi bu otel seçiminde dikkat etmemiz gereken noktaları sizinle paylaşalım.


Hotel Convento La Gloria

Bütçe açısından Konaklama


Sevilla Konaklama yazımızın başında bahsettiğimiz üzere, şehir içinde geniş bir fiyat yelpazesi mevcut. Sizin ihtiyaçlarınıza göre bu fiyatlar elbette değişecektir, fakat şunu belirtelim. Özellikle çift olarak seyahat ediyorsanız, iki kişi adına hostele vereceğiniz 40-50 Euro ile çift kişilik bir otel odası tutmanız mümkün. Dolayısıyla, eğer yalnız seyahat ediyor ve yeni insanlarla tanışmak istiyorsanız, hostel iyi bir fikir olabilir, fakat tek başınıza değilseniz, bütçe açısından bir otel odası tutmak daha uygun ve sizin açınızdan daha konforlu olacaktır. Şehir içindeki ucuz oteller ve hosteller de dahil olmak üzere, tüm mimari yapılar tarih kokan ve etkileyici binalardan oluşuyor, dolayısıyla eminiz ki seçiminizi düşük bir bütçeyle de yapsanız kendinize güzel bir otel bulacaksınız.


Bütçe konusu elbette ki şehri ziyaret ettiğiniz tarihe göre de değişiyor. İlkbahar aylarında ve festival/özel günler olduğu zamanlarda artan otel fiyatları, sonbahar ve kış mevsiminde oldukça uygun. (Christmas dönemini saymazsak, zira bu dönemde Avrupa'nın tüm otelleri daha pahalıdır.) Biz, eskiden bir manastır olan ve şehrin tarihi merkezinin göbeğinde yer alan (Sevilla Katedrali'ne bir dakika yürüme mesafesi) Hotel Convento La Gloria otelini tercih ettik. Mart ayında kaldığımız otelin 2 kişi 2 gecelik ücreti 186 Euro idi. Eski bir otel olmasına rağmen, avlusundan, mimarisinden ve konumundan çok etkilendiğimiz için memnun kaldık.


Lokasyon açısından Konaklama


Sevilla şehrinde, birkaç istisna hariç, hemen hemen tüm turist atraksiyonlarına yürüyerek ulaşabilirsiniz. Eğer yürümek istemezseniz Sevilla Ulaşım Rehberi yazımızda bahsettiğimiz otobüs ve tramvay hatlarını kullanabilirsiniz. Buna rağmen “Şehrin tam göbeğinde, Old Town içinde kalmak istiyorum” diyenler, otel lokasyonlarına bakarken Sevilla Katedrali ve Real Alcazar yapılarına yakın olmaya özen gösterebilirler. Lokasyon açısından manzarayı dikkate alanlar, Guadalquivir nehrini gören otellerden birini tercih edebilir, zira bu nehir, Endülüs bölgesinin en uzun nehridir. Aynı zamanda çevresinde bir çok turist atraksiyonu barındırdığından (Torre Del Oro, Boğa Güreşi pisti vs) nehir etrafı oldukça hareketli ve kalabalıktır. Şehrin en hareketli bölgelerinde kalmayı tercih edenlerdenseniz, Calle Sierpes caddesine yakın otelleri tercih edebilirsiniz, böylece hem alışveriş, hem gece hayatına yakın bir lokasyonda konaklamış olursunuz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page