top of page
Kübra Tüne Güven

Sevilla Ulaşım Rehberi

Sevilla şehrine ulaşım


Sevilla Ulaşım Rehberi yazımıza şehre gidişle başlayalım. Türkiye'den Sevilla şehrine direkt uçuş ne yazık ki bulunmuyor. Şehre ulaşmak için, İspanya'nın büyük şehirlerine (Madrid, Barselona vs) direkt uçuş satın alabilir ve tren veya uçakla Sevilla'ya geçiş yapabilirsiniz. Biz Barselona'dan Sevilla'ya Ryanair'dan oldukça ucuz bi fiyata satın aldığımız biletlerimizle geçtik. Tren, Barselona'dan epey uzun sürüyor ve fiyatları uçaktan çok daha pahalı. Fakat Madrid'den geçiyorsanız tren bileti almak çok daha mantıklı olacaktır, biletlerinizi 2 ay kadar önceden internetten satın almayı unutmayın, zamanla fiyatlar artıyor.


Sevilla havalimanından şehir merkezine ulaşım


Sevilla havalimanından şehir merkezine hemen havalimanının dışında karşınıza çıkacak otobüslerle ulaşabilirsiniz. Tek yönlü bilet 4, gidiş dönüş biletler ise 6 Euro'dur. Bu otobüsle nehir kıyısına ve şehir merkezine ulaşabilirsiniz, fakat tarihi şehir merkezine otobüsler ne yazık ki girmez, yalnızca etrafında dolanırlar. Bu sebeple eğer bizim gibi tam tarihi merkezde kalacaksanız biraz yürümeniz gerekebilir.


Şehir İçi Ulaşım


tram line in Seville

Şehir içinde ulaşım, otobüs ve tramvay ile sağlanır. Otobüs hatları, sabah 6'dan akşam 11:30'a kadar hizmet verir. C3 ve C4 otobüs hatları, şehir merkezinin çevresinde dönen ring hatlardır, C5 ise şehir merkezinde dolaşan bir ring otobüs hattıdır. Otobüs ücretleri bir biniş için 1.40 Euro olmakla beraber bileti otobüs şoföründen temin edebilirsiniz. Ulaşım için seyahat kartları kullanabilirsiniz(bir gün sınırsız ulaşım 5 Euro), fakat fikrimizce gerek duymazsınız, zira şehirde gideceğiniz hemen hemen tüm turist atraksiyonları yürüme mesafesindedir. Biz yalnızca elimizde bavul olduğundan tren garına otobüs kullandık, bunun dışında tüm şehri yürüyerek gezdik.

Tramvay ise kısa bir hat olup yalnızca turist atraksiyonlarının önünden ve tarihi merkezden geçer. Bileti her istasyondan temin edebilirsiniz, fiyatı 1.20 Euro'dur. Sabah 6'da hizmet vermeye başlayan tramvay, gece 1:30'a kadar devam eder.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page