top of page
Kübra Tüne Güven

Sevilla Yeme-İçme

Sevilla, flamenkosuyla olduğu kadar yemekleriyle de meşhur bir şehir. Güney İspanya mutfağında siz de mutlaka kendi damak tadınıza uygun bir şeyler bulacaksınız. Her şeyden önce şunu belirtmek gerek, İspanya'da Tapas isimli bir yemek kültürü mevcuttur ve Sevilla da bu Tapas barlarından nasibini almıştır. Bizdeki meze tabaklarını andıran yemek tabaklarıyla Tapas barlarda, şehrin hemen hemen tüm meşhur yemeklerini küçük porsiyonlar halinde bulabilirsiniz. Siz öğlenden akşama kadar oturduğunuz her yerde soğuk bir bardak Sangria'nın tadını çıkarın, biz de Sevilla Yeme-İçme yazımızda size, bu güzel şehirde deneyebileceğiniz en orijinal yiyeceklerle yardımcı olmaya çalışalım.


Roba De Toro


Adının anlamı “Boğa kuyruğu” olan bu yemek, temsili adlandırılmış bir yemek değildir. Boğa kuyruğundan kalın parçalar kesilerek yapılır. Kırmızı şarap ve sebzelerle uzun saatler boyunca pişirilen bu yemeği en iyi pişiren mekanlar, boğa güreşi pistinin çevresindeki restoranlardır. (Sebebini çok düşünürseniz muhtemelen deneyemez ve tiksinirsiniz.) Yanında genelde patates kızartmasıyla servis edilir.


Carrillada de Cerdo


“Domuz yanağı” anlamına gelen Carrillada de Cerdo isimli bu yemek, mutfağı bir domuz cenneti olan İspanya'ya yakışan bir domuz yemeğidir. Gerçekten domuzun yanak etinden yapılan yemeği tıpkı Roba De Toro gibi uzun saatler kaynatmanız gerekir. Tabi hazır Sevilla'ya gitmişken, domuz eti yiyen gezginlerin denemesi önerilir. Çünkü bolca sebze ve domates sosuyla pişirilen bu yemeğin eti, ağızda dağılacak kadar yumuşak ve lezzetli olur.


Secreto Iberico


Sevilla'da domuz etinden yapılan bir çok yemek göreceksiniz, burası kaçınılmaz. Secreto Iberico ise, bu domuzla yapılan yemeklerden en ünlülerinden biri. Domuz etinin en güzel yerlerinden yapılan yemek, bizdeki steakhouse'larda olduğu gibi yanında salata veya aperatifler ile servis edilir. Eğer lüks bir restoranda yemek yiyecekseniz, bu yemeği denemenizi öneririz.


Espinacas con Garbanzos


Adından direk anlaşılacağı üzere, vegan arkadaşlarımızı memnun edebilecek bir yemeğe geldik: Ispanak ve Nohut. Baharatlarla haşlandıktan sonra genelde kızarmış ekmekle servis edilen bu yemek, et ağırlıklı bir mutfağa sahip Sevilla şehri sakinleri için oldukça popüler ve kolay bulunabilir bir seçenek.


Serranito de Lomo


Andaluzya'nın sembolik yiyeceklerinden olan bu sandviçin içinde domuz eti, bir çeşit jambon (ham), közlenmiş biber ve tercihe göre sebzeler ve baharatlar yer alıyor. Gezginler için hızlı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir bu yemeğin, domuz yemeyenler için tavuklu versiyonu da mevcut, bilginiz olsun.


Solomillo al Whiskey


Yemeğin domuz etinden yapıldığını söylememe bilmem gerek var mı? Domuz baldırından kesilen etlerin, viski, sarımsak ve zeytinyağı ile beraber pişirilmesiyle yapılan Solomillo al Whiskey, şehirdeki hemen hemen bütün Tapas barlarında bulabileceğiniz bir yemek çeşidi.


Torrijas


Sevilla Yeme-İçme listemizin tek tatlı üyesine merhaba deyin! Spanish toasts olarak da adını duyabileceğiniz bu yiyecek, genelde bayatlamış ekmeğin yumurtaya batırılıp kızartılmasından sonra, şekerli şuruplar ve süte batırılmasıyla hazırlanıyor. Yumurtalı ekmek Türkiye'de de bayat ekmeğin değerlendirilmesi için yenen bir kahvaltılıktır, belki bu tatlıya dönüştürülmüş hali de hoşunuza gidebilir. Paskalya vakti her tarafta bulmanız daha muhtemel olan bu tatlıyı senenin her zamanı pastanelerde deneyebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page