top of page
Kübra Tüne Güven

Stockholm Alışveriş Rehberi


Stockholm alışveriş için oldukça pahalı bir şehir, fakat gelmişken bir şeyler alıp döneyim diye düşünenlere aşağıdaki Stockholm alışveriş rehberi yardımcı olabilir.


Tasarım Ürünleri


İsveç iç tasarım ürünleri bütün dünyada meşhur. Büyük lambalar, vazolar ve çeşitli dekorasyon ürünlerinden fırçalar, kalemler ve tablolara kadar evinizde farklı bir görünüm elde edebileceğiniz bir çok tasarım ürünü mevcut. Bunları biraz daha uyguna alayım derseniz Lagerhaus ve DesignTorget mağazalarını ziyaret etmeden dönmeyin.

Modayı takip edenler için kıyafet mağazaları buradan çok farklı değil. Fakat bazı ürünler var ki, bunları özellikle Stockholm’den almak moda tutkunları için mantıklı bir seçim olabilir. Bunlardan biri güneş gözlüğü. Lindex marka güneş gözlükleri, gitmişken almanız gereken eşyalardan biri olabilir. Bir diğeri ise Acne marka deri ceketler. Stockholm’den hediye getirmek isteyenler için de alınabilecek en güzel hediyelerden biri. Çanta ve ayakkabı bakmak isteyenler için, İsveç imzalı Hasbeens marka, kaçırılmaması gerekenlerden. Daha spor tarzda kombinler için ise Sandqvist çantalarını mutlaka inceleyin. Benim kişisel favorim bu çantalar.


DesignTorget Bardakları


Özellikle arkadaş gruplarına götürülebilecek muazzam ve uygun bir hediye. Tasarım ürünü küçük bardaklardan kendi evinize de birkaç tane götürmeyi ihmal etmeyin.


Dala Atı




Bizim ülkedeki nazar boncuğu gibi, gittiğiniz her hediyelik eşya dükkanından bulabileceğiniz tahtadan oyma at figürü. Çeşitli boyutlarda alıp evinize dekorasyon ürünü olarak koyabilir ya da çocuklarınıza verebilirsiniz.


Systembolaget


İçki: Stockholm alışveriş rehberi listemize İskandinavya’nın yöresel içkileriyle devam edelim. İsveç kültüründe “snaps” olarak bilinen ve küçük shotlar halinde içilen çok ağır alkol içeren çeşitli tatlardaki (limonlu, fesleğenli, biberiyeli vs) içkilerden alabilirsiniz. Stockholm’de alkol oranı yüksek içkilerin marketlerde satılması yasak olduğundan devlet tekeli altındaki Systembolaget mağazalarına giderek bu içeceklerden temin edebilirsiniz. Eğer yüksek alkol oranı olan içkiler hoşunuza gitmiyorsa İsveç biralarını deneyin, daha çok ilginizi çekebilir.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page