top of page
Kübra Tüne Güven

Stockholm Gezilecek Yerler

İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Stockholm’de gezilecek yerler yazımıza başlamadan şehir hakkında biraz bilgi verelim. Şehir küçük adacıklardan oluşuyor ve bu adacıkların arasından geçen kanallarıyla size güzel bir manzara vaat ediyor. Aynı zamanda her bir adacığın üzerinde daha önce görmediğiniz kadar detaylı koleksiyonlara sahip müzeler, sanat galerileri, eğlence ve yürüyüş parkları bulunuyor. Avrupa’nın genelinden biraz daha düzenli, refah ve farklı bir şehir. Gezilecek yerleri bir bir ziyaret ederek şehrin havasını koklarken, yaşam kalitesinin de dikkatinizi çekeceğine eminiz, zira İsveç geri dönüşüm için tüm çöpleri bitirip komşu ülkelerden çöplerini isteyen bir ülke. Sizin için hazırladığımız gezilecek yerleri bir bir ziyaret edin ve İskandivanya’nın keyfini çıkarın.


Stockholm Belediye Binası




Her turistik şehirde olduğu gibi burada da “landmark” niteliğinde bir belediye binası var. Zaten turistik atraksiyonların tam ortasında yer aldığından kaçırmanız imkansız.


Djurgarden




Stockholm’ün en ilgi çekici yerlerinden biri bizim için. Merkezden kalkan tramvaylarla gidebilirsiniz. Lunaparklar, Sanat galerileri, geniş bahçeler ve müzeler sizi karşılayacak. Vasa müzesi de burada bulunuyor. Gezmeden dönülmemesi gereken bir adacık.


Vasa Müzesi




Müze sevmeyenlerin bile ilgisini çekeceğinden emin olduğumuz, batık bir geminin çıkarılmasıyla ve tüm detaylarının (hayatını kaybedenlerin iskeletlerinden balmumu heykellerine kadar) sergilendiği keyifli ve ilgi çekici müze. Balmumu heykellerin ne kadar gerçek göründüğünü fark ettiğinizde tüyleriniz diken diken olacak, zira biz gerçek insan sanıp korktuk :)


Stockholm Old Town




Stockholm’de gezilecek yerler demişken old town unutulmamalı. Burası Stockholm’ün tarihi yüzü. Eski şirin evler ve dükkanlar burada bulunuyor ve turistik merkez burası olduğundan birçok restoran, hediyelik eşyacı vs. bulabileceğiniz bir mekan. Yılbaşı zamanı inanılmaz güzel bir Pazar kurulmuştu, hava da bir o kadar soğuk oluyor bu zamanlarda tabi ama tavsiye ederiz. Tabi kurulan pazarda seyyar sıcak şarapçılardan bir bardak alarak içinizi ısıtmayı da unutmayın.


Skansen Açık Hava Müzesi


Djurgarden’de yer alıyor. Oldukça geniş, hayvanları doğal ortamlarında görebileceğiniz bir mekan. Giriş ücretli ve bazı günler çocuklar için etkinlikler düzenleniyor.


Monteliusvagen


Stockholm’ün fotoğraf çekilebilen tepesi. Old town ve deniz manzarası burayı tam bir turist atraksiyonu yapıyor.


Abba The Museum




Acaba girsek mi diye tereddüt edip girdiğimiz ve çok eğlendiğimiz ufak çaplı müze. Abba’yı seviyorsanız şarkı sözlerinden veya hediyelik eşyalarından birkaç tane alabilir, kafanızı büyük Abba fotoğrafına yerleştirip onlardan biri gibi fotoğraf çekebilirsiniz:)


Drottningholm Palace


Kraliyete yaraşır bahçesiyle ve 200den fazla odasıyla ilgi çekici bir saray. Merkezden çok uzak değil ama tramvay ve otobüs kullanmanız gerekecek. Alt katındaki restoranlarda oturup keyfini çıkarabilirsiniz.


Östermalm Saluhall


Estetik bir bina, kapalı alanda bir yemek marketi (food market). İçinde bir çok çeşit restoranlar ve büfeler var. Yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.


Prins Eugens Waldemarsudde


Djurgarden tarafında bahsettiğimiz sanat müzelerinden biri. İçeride çizim ve tasarım meraklılarını heyecanlandıracak eserler var. Fakat bu müzeye giden yol, suya değen ağaçlar, ördekler ve kırların içinden geçen bir yol, ve en az müzenin kendisi kadar ilgi çekici, bizden söylemesi.


Stortorget


Aslında Stockholm Old Town’un aynısı. Yalnızca bu Old Town içerisindeki asıl merkez olan küçük bir meydan var ve buraya Stortorget deniyor. Zaten pazarlar da burada kuruluyor. Old Town’a gittiğinizde hemen göreceksiniz, iki adet çok eski ve şirin kırmızı yeşil evden tanıyabilirsiniz.


Moderna Museet


Stockholm’deki sanat müzelerinden bir tanesi. Modern sanatlardan etkileniyorsanız uğrayabilirsiniz. Skeppsholmen isimli adacıkta bulunur.


Skeppsholmen


Feribotla geçebileceğiniz bu küçük ada, yeşilliklerle ve doğal güzelliklerle doludur. Modern Müze de burada bulunur, gelmişken ziyaret edebilirsiniz. Doğa fotoğraflarına meraklıysanız burada oldukça fazla imkan bulabilirsiniz.


Junibacken


Djurgarden’de yer alır. Çok neşeli bir çocuk müzesidir. Bahçesinde bile birçok eğlenceli fotoğraf çektirmiştik. Çocuğunuz yoksa çok ilginizi çekmeyebilir ama varsa kesinlikle uğrayın. Küçük gezginler için etkinlik günleri ve eğlenceler düzenleniyor.


Sodermalm


Stockholm’ün adacıklarından biri. Tramvayla gidebilir ya da uzunca bir yürüyüş yaparak ulaşabilirsiniz. Bahçeleri ve şirin dükkanları ilginizi çekebilir.


Rosendals Garden


Djurgarden tarafında yer alır. Yürüyüş yapılabilecek uzun bir bahçelik alan ve yemek yerlerinden oluşur. Doğadan hoşlanıyorsanız uğrayabilirsiniz.


Nobel Museum


Old Town(Gamla Stan)’da yer alır. Nobel tarihi ve Nobel ödülü kazananlarla ilgili bilgi almak isteyenlerin uğrayabileceği bir müze.

Kısaca Stockholm’de gezilecek yerler bu şekilde diyebiliriz. Stockholm hakkındaki diğer bilgilerimize ulaşmak için gezi rehberimize bakmanızı öneririz.


35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page